Corsair K70 RGB TKL Champion Series review

Ons oordeel

De Corsair K70 RGB TKL Champion Series is een fantastisch tienkeyless gaming-toetsenbord, vooral als je in de competitieve scene speelt.

Voor

 • Prachtig ontwerp
 • Authentieke Cherry MX-sleutelschakelaars
 • Handige toernooifuncties
 • Gestroomlijnde software

Tegen

 • Duur
 • Mediabediening heeft een leercurve

TemplateStudio Oordeel

De Corsair K70 RGB TKL Champion Series is een fantastisch tienkeyless gaming-toetsenbord, vooral als je in de competitieve scene speelt.

Pluspunten

 • +Prachtig ontwerp
 • +Authentieke Cherry MX-sleutelschakelaars
 • +Handige toernooifuncties
 • +Gestroomlijnde software

nadelen

 • -Duur
 • -Mediabediening heeft een leercurve

OPMERKING VAN DE UITGEVER: De Corsair K70 RGB TKL Champion Series won een 'sterk aanbevolen' onderscheiding voor het beste gamingtoetsenbord in de TemplateStudio Awards 2021 voor gaming .De Corsair K70 RGB TKL Champion-serie doet me op de beste manieren denken aan de Corsair K70 RGB Mk.2. Net als zijn best-in-class grotere broer, heeft de K70 RGB TKL Champion-serie een stevig chassis, uitstekende sleutelschakelaars, prachtige esthetiek en robuuste software. In tegenstelling tot de Mk.2 laat de K70 RGB TKL echter het numpad vallen en voegt een handvol toernooispecifieke functies toe. Wat de K70 RGB TKL aan grootte mist, maakt hij goed in specialisatie.

 • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn een paar kleine nadelen waardoor de K70 RGB TKL net iets minder perfect aanvoelt dan zijn tegenhanger op ware grootte. De prijs van $ 140 voelt moeilijk te rechtvaardigen, terwijl het standaardmodel slechts $ 30 meer kost. Er zijn niet zoveel soorten toetsschakelaars om uit te kiezen, en het gesplitste ontwerp op de mediatoetsen is even wennen.

Over het algemeen is de K70 RGB TKL echter een waardige opvolger van de Mk.2 en de vraagprijs zeker waard voor iedereen die de beste gaming-toetsenbord op de markt, alleen zonder het ruimteverslindende numpad.

Microsoft Surface Pro 7 recensie
Review Corsair K70 RGB TKL Champion-serie: specificaties

Sleutel type: Mechanisch | Schakelaartype: Cherry MX Rood of Speed ​​| Verlichting: Volledige RGB | Maat: 14,2 x 6,5 x 1,6 inch

hoe meerdere contacten te verwijderen

(Afbeelding tegoed: Corsair)

Corsair K70 RGB TKL Champion Series review: Ontwerp

Als je bekend bent met de Corsair K70 RGB Mk.2, dan zou de Corsair RGB TKL Champion-serie je redelijk bekend moeten voorkomen. Net als het full-size model heeft dit toetsenbord een zwart geborsteld metalen chassis, verhoogde toetsen met heldere RGB-verlichting per toets, discrete mediabediening en een opvallende rand bovenop.

In tegenstelling tot de Mk.2 heeft de K70 RGB TKL echter twee toernooivriendelijke functies: een afneembare, gevlochten USB-C-naar-USB-A-kabel en een nieuwe Tournament Switch. De eerste spreekt voor zich; dat laatste behoeft een kleine toelichting.

Aan de achterkant van de K70 RGB TKL bevindt zich een kleine schakelaar die het toetsenbord van de standaardmodus in een toernooicompatibele modus verandert. Hierdoor krijgt het toetsenbord een statisch kleurenpatroon, worden macro's uitgeschakeld en wordt het toetsenbord teruggezet naar een standaardprofiel. De schakelaar licht een kleine LED op, waarmee toernooiofficials in een oogopslag kunnen controleren of ze aan de regels voldoen.

De Tournament Switch is niet een functie die iedereen zal gebruiken, maar het is een cool idee. Mijn enige klacht hier is dat de schakelaar echt de Windows Lock-modus zou moeten activeren, waardoor je ook niet per ongeluk uit je spel kunt tikken. Zoals het er nu uitziet, moet u nog steeds afzonderlijk de Windows Lock-modus gebruiken nadat u de compliance-modus hebt geopend.

Het is ook de moeite waard om de discrete mediabediening hier te bespreken. Rechtsboven op het toetsenbord vind je een mute-knop en een aluminium volumeknop met textuur. Tot nu toe, zo goed. Maar de knoppen voor stoppen, terugspoelen, afspelen/pauzeren en vooruitspoelen bevinden zich allemaal linksboven. Deze verdeelde opstelling voor mediabediening is noodzakelijk, aangezien de K70 RGB TKL veel minder ruimte heeft voor extra toetsen. Maar het is nog steeds even wennen, vooral als je de afgelopen jaren met discrete mediabediening hebt gewerkt. Ik heb mijn muziek routinematig gedempt als ik het in plaats daarvan wilde pauzeren.

(Afbeelding tegoed: Corsair)

Corsair K70 RGB TKL Champion Series review: Toetsen

Een voordeel dat Corsair heeft ten opzichte van de meeste van zijn concurrenten, is dat het meestal aandringt op authentieke Cherry MX-toetsschakelaars in zijn gaming-toetsenborden. Met de Corsair K70 RGB TKL kunnen gebruikers kiezen tussen Cherry MX Red en Cherry MX Speed-switches. Dit is zowel een sterkte als een zwakte. Aan de ene kant zijn Cherry MX Reds en Speeds uitstekende schakelaars, zij het vrij gelijkaardig. Het zijn beide stille, lineaire modellen, met als belangrijkste verschil dat snelheden sneller worden geactiveerd en een kortere toetsaanslag hebben dan Reds.

Het nadeel is natuurlijk dat er geen optie is voor Cherry MX Brown of Blue, zoals de Mk.2 biedt. Liefhebbers van toetsenborden die zowel een tactiel gevoel als een kleiner perifeer profiel willen, hebben pech, althans voorlopig.

z fold 2 levensduur van de batterij

Toch zijn Cherry MX Reds, die bij onze beoordelingsmodus werden geleverd, comfortabele, efficiënte schakelaars voor zowel gamen als typen. Op een Typing.com-test scoorde ik 123 woorden per minuut met een nauwkeurigheid van 99% op de K70 RGB TKL, vergeleken met 117 wpm met een nauwkeurigheid van 97% op mijn gebruikelijke Logitech G915. Je kunt een Cherry gewoon niet verslaan, zo lijkt het.

Corsair heeft ook aandacht gevraagd voor de Axon hyper-processing technologie in de toetsen. Kort gezegd, Axon vermindert de latentie van een toetsenbord om zowel toetsaanslagen te detecteren als toetsaanslaginformatie (theoretisch) veel sneller te verzenden dan concurrerende modellen. Volgens Corsair kan Axon-technologie toetsaanslagen detecteren met een snelheid van 4.000 Hz en vervolgens verzenden met een snelheid van 8.000 Hz - een verre schreeuw van de traditionele 1.000 Hz die de meeste gaming-toetsenborden bieden.

waar kun je ons zien openen?

Of dit een verschil maakt, lijkt in het dagelijkse spel niet te doen. In toernooiomstandigheden, waar het furieus stampen van een toets voor de snelst mogelijke responstijd een cruciaal verschil kan maken, heeft Axon in ieder geval het potentieel om sneller te zijn. Hoe dan ook, het is waarschijnlijk een van die functies waarvoor meer gegevens uit de echte wereld nodig zijn voordat we er definitief veel over kunnen zeggen.

(Afbeelding tegoed: Corsair)

Corsair K70 RGB TKL Champion Series review: Kenmerken

De grote kenmerken van de Corsair K70 RGB TKL Champion Series zijn de Tournament Switch en de Axon processing technologie, beide hierboven besproken. Het is echter ook de moeite waard om de Corsair Utility Engine (iCUE) -software te bespreken, die onlangs een aantal serieuze upgrades heeft ondergaan.

Met iCUE kun je elke toets herprogrammeren, complexe lichteffecten instellen, profielen maken voor individuele games en apps en zelfs onderscheid maken tussen software- en hardware-gebaseerde profielen. Dus als je wilt, kun je de volledige K70 RGB TKL-ervaring op een computer krijgen zonder iCUE. In tegenstelling tot voorheen zijn de lichteffecten echter eenvoudiger in te stellen, met name op meerdere Corsair-apparaten. Met een functie genaamd Scenes kun je een uniforme kleurcode instellen, of het nu een aantrekkelijke regenbooggolf is of een rood/geel/groen patroon op basis van je CPU-temperatuur.

elder scrolls 6 releasedatum

(Afbeelding tegoed: Corsair)

Corsair K70 RGB TKL Champion Series review: Prestaties

In nieuws dat niemand zal choqueren die eerder een Corsair-randapparaat heeft gebruikt, zijn de in-game prestaties van de K70 RGB TKL uitstekend. Ik heb het apparaat getest met Age of Empires III: Definitive Edition, Doom Eternal, Octopath Traveler en Final Fantasy XIV. De toetsen voelden precies en responsief aan, of ik nu de Doom Slayer voorbereidde om de legioenen van de hel uit te roeien, of mijn groep gepixelde avonturiers turn-based commando's gaf.

In Age of Empires en Doom – titels die tot competitieve genres behoren – probeerde ik te peilen of de Axon-technologie me een aanzienlijk voordeel gaf ten opzichte van andere high-end gamingtoetsenborden, maar ik voelde niet veel. Ik voerde opdrachten net zo snel uit als ik normaal zou doen. Of dit anders zou zijn in een scenario met hoge inzetten en veel stress, we zullen moeten wachten tot het esports-publiek dit ontdekt.

(Afbeelding tegoed: Corsair)

Corsair K70 RGB TKL Champion Series review: oordeel

Aangezien de Corsair K70 RGB Mk.2 nog steeds het beste gamingtoetsenbord op de markt is, zou het geen verrassing moeten zijn dat de Corsair K70 RGB TKL Champion-serie ongeveer net zo goed is als de TKL-gamingtoetsenborden. Ik mis persoonlijk het numpad (en de polssteun), en ik kan niet zeggen of de toernooispecifieke functies een praktisch verschil zullen maken. Maar hoe dan ook, de K70 RGB TKL is een prachtig toetsenbord met prachtige schakelaars, en dat is vaak alles wat je nodig hebt.

De Razer BlackWidow Lite is een stuk goedkoper, als je kunt leven zonder RGB-verlichting, en de Logitech G915 TKL's draadloze functies zijn indrukwekkend, als je geld hebt om te verbranden. Anders is de Corsair K70 RGB TKL Champion-serie een gemakkelijke aanbeveling voor iedereen die zonder numpad kan leven.

De beste Corsair K70 RGB Mk.2-deals van vandaag 305 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen08uurvijftigminuten30droog CORSAIR - K70 RGB MK. 2... Beste koop $ 169,99 $ 99,99 Visie Korting K70 RGB MK.2 Mechanische... Amazone Prime $ 104,99 Visie CORSAIR K70 RGB MK.2... Walmart $ 159,99 $ 109,99 Visie KortingBekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen