Cricket Wireless heeft zojuist het ergste van zijn mobiele telefoonabonnementen laten vallen

Krediet: Dee Dalasio/Shutterstock

Het eerste waar ik aan denk als ik aan Cricket Wireless denk - als ik helemaal aan Cricket Wireless denk - is de snelheidslimiet van de telefoonmaatschappij. Tenzij je hebt betaald voor het duurste onbeperkte data-abonnement van Cricket, heeft de kortingsmaatschappij je snelheden gemaximeerd, waarbij de meeste abonnementen alleen gegevens konden downloaden met een maximum van 8 Mbps. Dat beperkte de aantrekkingskracht van Cricket als een alternatief voor duurdere draadloze providers.

Maar Cricket wil duidelijk veranderen wat u van zijn service vindt, aangezien het bedrijf zijn snelheidslimieten voor al zijn plannen laat vallen en tegelijkertijd 5G-toegang toevoegt. Voorheen was 5G beperkt tot het duurste onbeperkte abonnement van de kortingsmaatschappij.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het einde van de snelheidslimiet heeft gevolgen voor drie Cricket-abonnementen: het abonnement van 2 GB, $ 30/maand, het abonnement van 10 GB, $ 40/maand en Cricket's instapoptie van $ 55/maand voor onbeperkte gegevens. Ze sluiten zich aan bij Cricket's $ 60/maand onbeperkte optie om snelheidslimieten te laten vallen, hoewel Cricket zich het recht voorbehoudt om de snelheden te verlagen op het $ 55 onbeperkte abonnement als het AT&T-netwerk dat het gebruikt overbelast raakt.

Gegevenssnelheden waren een gebied waarop Cricket niet kon concurreren met andere kortingsmaatschappijen zoals Metro By T-Mobile en Visible, die meestal snelheden bieden die vergelijkbaar zijn met die van hun moedernetwerk, behalve wanneer er veel netwerkverkeer is. Het 10 GB-abonnement van Cricket is bijzonder goed te vergelijken met een vergelijkbaar aanbod van Metro by T-Mobile, dat ook $ 40 per maand kost. Cricketklanten kunnen $ 5 extra van hun rekening halen door zich in te schrijven voor autopay.

Zoals hierboven vermeld, maakt Cricket gebruik van het netwerk van AT&T, dat ook het discountmerk bezit en exploiteert. Testbedrijf OpenSignal rangschikte AT&T als eerste voor algemene downloadsnelheden in het rapport van juli 2021 , waardoor de koerier een lichte voorsprong heeft op T-Mobile, hoewel de Uncarrier hogere 5G-downloadsnelheden heeft.

Het duurdere onbeperkte data-abonnement van Cricket krijgt ook een boost, nu het niet langer het enige Cricket-abonnement is zonder snelheidslimiet. Abonnees die kiezen voor het onbeperkte abonnement van $ 60 / maand krijgen ook toegang tot de advertentie-ondersteunde laag van HBO Max en 15 GB aan mobiele hotspot-snelheid.

Met voordelen die - en geen snelheidslimieten meer - zou Cricket binnenkort rivaliserende providers kunnen uitdagen voor een plaats tussen de beste prepaid-telefoonabonnementen.