The Crown seizoen 5: Alles wat we tot nu toe weten

(Afbeelding tegoed: Netflix)

Heil allemaal de nieuwe ronde van royals! The Crown seizoen 5 laat de titels en tiara's opnieuw na aan een nieuwe cast. Het Netflix-drama heeft zojuist de eerste foto's vrijgegeven van Elizabeth Debicki als prinses Diana en Dominic West als prins Charles. Ze volgen een recent beeld van Imelda Staunton als koningin Elizabeth II.

The Crown keert nog twee seizoenen terug met geheel nieuwe acteurs in de rollen. Naast de drie acteurs bestaat de cast van seizoen 5 uit Jonathan Pryce als de onlangs overleden prins Philip.elektrische scooters 5 jaar
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

The Crown seizoen 5 zal vooruitgaan in de tijd, net als eerdere afleveringen. Het gaat over de tumultueuze jaren negentig, inclusief de scheidingen van prins Charles en Diana, prins Andrew en Sarah Ferguson en prinses Anne en Mark Phillips.

Het vierde seizoen van The Crown debuteerde in november 2020 en kreeg lovende recensies voor zijn vertolking van de verkering, het huwelijk en het groeiende conflict tussen prins Charles (Josh O'Connor) en Diana Spencer (Emma Corrin). De twee acteurs wonnen meerdere prijzen voor hun uitvoeringen.

En fans van The Crown zullen blij zijn te weten dat seizoen 5 niet het laatste zal zijn. Maker Peter Morgan is heen en weer gegaan over wanneer hij de show wilde beëindigen, maar in juli 2020 kondigde hij aan dat The Crown seizoen 6 het laatste hoofdstuk zal zijn van een van de beste Netflix-shows .

'Toen we de verhaallijnen voor Series 5 begonnen te bespreken, werd het al snel duidelijk dat we, om recht te doen aan de rijkdom en complexiteit van het verhaal, terug moesten naar het oorspronkelijke plan en zes seizoenen moesten spelen', vertelde hij. Deadline . 'Voor alle duidelijkheid: Series 6 zal ons niet dichter bij het heden brengen - het zal ons gewoon in staat stellen om dezelfde periode gedetailleerder te behandelen.

(Verwacht dus niet de verkering, het huwelijk en het daaropvolgende vertrek van prins Harry en Meghan Markle uit de koninklijke familie te zien.)

Hier is alles wat we tot nu toe weten over The Crown seizoen 5.

The Crown seizoen 5 releasedatum speculatie

Netflix heeft de releasedatum van The Crown seizoen 5 niet aangekondigd, maar het begon in juli met filmen, volgens Verscheidenheid . Maar ze gaven ons wel een maand, en het is precies wat we hadden voorspeld.

Het filmen van vorige seizoenen duurde ongeveer zeven maanden en daarna duurde de postproductie minstens acht maanden. Alle vier de voltooide seizoenen van The Crown gingen in première in november of december.

Dus onze beste gok over wanneer The Crown seizoen 5 komt, was november 2022. Toen, op TUDUM , Imelda Staunton bevestigde deze gok.

The Crown seizoen 5 cast

The Crown verandert elke twee seizoenen van cast, wat betekent dat het tijd is voor een koninklijke ruil. Uit gaat Olivia Colman, binnen komt Imelda Staunton als koningin Elizabeth II . Staunton is bekend bij fans van Harry Potter en uit de film Downton Abbey.

Staunton vertelde onlangs aan BBC Radio: 'Ik denk dat mijn soort extra uitdaging, alsof ik het nodig had, is dat ik nu de Queen doe waar we een beetje meer bekend mee zijn. Met Claire Foy was het bijna geschiedenis en nu speel ik er een waarvan mensen zouden kunnen zeggen 'dat doet ze niet', 'ze is niet zo', en dat is mijn persoonlijke bête noire.'

Op 30 juli bracht Netflix de eerste foto uit van Staunton als de koningin:

beste clip op ringlicht

Helaas hebben we maar één seizoen van de fantastische Emma Corrin als prinses Diana, maar de casting van Elizabeth Debicki (Tenet, Widows) is echt geniaal, zoals blijkt uit deze eerste foto van Netflix:

(Afbeelding tegoed: Netflix)

Wat Prins Charles betreft, Josh O'Connor zal worden vervangen door Dominic West (The Wire, The Affair). Hier is hij, nogal somber en in zijn gebruikelijke houding met één hand in zijn zak:

(Afbeelding tegoed: Netflix)

Jonathan Pryce (The Two Popes, Game of Thrones) neemt de rol van prins Philip van Tobias Menzies over. De echte prins Philip stierf op 9 april op 99-jarige leeftijd.

We zullen Helena Bonham Carter's dronken beurt als prinses Margaret missen, maar we kijken uit naar Lesley Manville (Phantom Thread) als de veelbesproken jongere zus van de koningin.

De pittige prinses Anne wordt gespeeld door Claudia Harrison, die Erin Doherty overneemt. En actrice Olivia Williams zei in een interview dat zij de volgende Camilla Parker Bowles zal zijn, memorabel gespeeld door Emerald Fennell vorig seizoen.

Nog geen woord over de casting van andere belangrijke personages, waaronder koningin Elizabeth de koningin-moeder, prins Edward, Sarah Ferguson en prins Andrew (Netflix had naar verluidt problemen om iemand te vinden om de in ongenade gevallen hertog van York te spelen).

De meest recente grote rol die zal worden gecast is premier John Major, die diende van 1990 tot 1997. Major zal worden gespeeld door Jonny Lee Miller (voorheen van Elementary).

Afhankelijk van de periode van seizoen 5 — zie meer daarover hieronder — kunnen we ook premier Tony Blair ontmoeten.

Andere sleutelfiguren die in seizoen 5 kunnen verschijnen, zijn de jonge prins William en prins Harry, Timothy Laurence (de tweede echtgenoot van prinses Anne) en Sophie Rhys-Jones (de uiteindelijke vrouw van prins Edward).

The Crown seizoen 5 tijdsperiode en plot

The Crown seizoen 5 zal waarschijnlijk plaatsvinden in de jaren negentig en gaat verder waar seizoen 4 was geëindigd - met het huwelijk van Charles en Diana op de klippen.

beste siliconen Apple Watch-bandjes

Het paar ging formeel uit elkaar in 1992, wat koningin Elizabeth II het 'annus horribilis' (verschrikkelijk jaar) heeft genoemd. Dat jaar zag ook de scheiding van prins Andrew en de hertogin van York Sarah Ferguson, evenals de officiële scheiding van prinses Anne van Mark Phillips.

De splitsing van Charles en Diana was al het belangrijkste voer voor de roddelbladen, maar het werd nog meer een circus na de publicatie van Andrew Mortons boek Diana: Her True Story. Diana heeft zelf onthullende interviews opgenomen voor het allesomvattende boekdeel.

Dat jaar bracht ook een verwoestende brand met zich mee in Windsor Castle, een van de hoofdverblijfplaatsen van de koningin.

Wat de politieke en wereldgebeurtenissen betreft, werd John Major premier, als opvolger van Margaret Thatcher. Het VK werd geconfronteerd met een recessie en een valutacrisis die 'Black Wednesday' werd genoemd. Ze voegden zich ook bij de door de VS geleide troepen om Koeweit te bevrijden tijdens Operatie Desert Storm in 1991. Het vredesproces in Noord-Ierland zag een staakt-het-vuren en, later, het Goede Vrijdag-akkoord.

Majoor was premier tot 1997, toen Tony Blair het roer overnam, wat The Crown tot de tragische dood van prinses Diana bij een auto-ongeluk in Parijs zou brengen. Dat zou ruimte geven voor seizoen 6 om de nasleep te dekken, de veel bekritiseerde eerste reactie van de koninklijke familie en hoe ze verder zijn gegaan na de dood van Di.

Aangezien Morgan heeft gezegd dat de show geen recente gebeurtenissen zal behandelen, is het onwaarschijnlijk dat fans een fictief beeld zullen krijgen van de relaties tussen Prins William en Kate Middleton of Prins Harry en Meghan Markle.

We vermoeden dat The Crown mogelijk eindigt in 2002, toen de koningin-moeder en prinses Margaret stierven. Het was ook het jaar van het gouden jubileum van de koningin, waardoor de show vanaf de kroning van seizoen 1 volledig zou zijn.

    Volgende:De beste streamingapparaten om je favoriete programma's te bekijken
De beste Roku Streaming Stick Plus-deals van vandaag 88 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen02uur33minuten19droogKorting Roku-première | HD/4K/HDR... Amazone Prime $ 39,99 $ 24,99 Visie Roku Streaming Stick + BHPhoto $ 29,99 Visie Van het premièrejaar | 4K / HDR ... Walmart $ 33,85 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen