Cyberpunk 2077 is speelbaar op Nintendo Switch — maar er is een addertje onder het gras

Krediet: CD Projekt Red

Zo slecht als het loopt op oudere consoles, Cyberpunk 2077 is nog steeds technisch speelbaar op de originele PS4 en Xbox One. Nintendo-schakelaar , dat nooit de krachtigste console is geweest, werd weggelaten. Maar wat als we je zouden vertellen dat er een manier is om de controversiële nieuwe titel van CD Projekt Red op je handheld te spelen?

Het is technisch mogelijk, maar het houdt in dat je het systeem moet hacken om Google Stadia uit te voeren - de cloud-gamingservice waarmee je games kunt spelen zonder een dure console of pc-installatie.Macbook pro m1 releasedatum
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het feit dat Cyberpunk zo slecht heeft gepresteerd op consoles, is door Stadia een marketingkans geworden, vanwege het hele 'cloud-gaming'-gedoe. Immers, als Google enorme serverfarms heeft die al het verwerkingswerk doen, hoef je je geen zorgen te maken over welke hardware je hebt, zolang het maar toegang heeft tot Stadia.

Bekijk meer

Daarom besloot YouTuber Nintendrew om Stadia en Cyberpunk 2077 op een Switch te laten draaien. Hij moest alleen het systeem hacken en eerst Android installeren. Omdat, weet je, Stadia niet echt beschikbaar is op Switch.

Zoals vermeld in de video, zou Nintendrew zijn werk alleen als een succes beschouwen als hij Cyberpunk 2077 gestaag kon laten spelen, hopelijk er beter uit zou zien dan de PS4- en Xbox One-versies, en zou werken met zowel de Joy Con- als Switch Pro-controllers.

Het moest ook betaalbaar zijn, en bij zijn eerste poging ontdekte Nintendrew dat het streamen van de game vanaf zijn pc niet werkte. Het was onhandig en vereist een dure topklasse gaming-pc om te werken, en daarom koos hij ervoor om Android te installeren voor toegang tot Stadia.

Nintendrew merkt op dat het moeilijkste is om Android te installeren als je het nog niet eerder hebt gedaan. Zodra Android er is, is het eenvoudig genoeg om elke gewenste app van Google Play te installeren, inclusief Stadia.

Het is vermeldenswaard dat het hacken van je Switch misschien niet zo'n goed idee is als je niet weet wat je doet. Je hebt altijd de kans om de console te breken, en als Nintendo merkt dat je Switch is gehackt, krijg je een verbod op het gebruik van Nintendo's online diensten.

Maar het proces was een succes en Nintendrew merkte op hoe goed de game presteerde op de Switch, zowel in de handheld- als in de dock-modus. Omdat het allemaal in de cloud staat, hoeft de Switch niet echt werk te doen. Dankzij het ontwerp van Stadia heb je toegang tot de Google-bibliotheek met next-gen-titels zonder een next-gen-console te kopen.

Dus als je Cyberpunk echt onderweg moet spelen en het niet op je telefoon wilt doen met de mobiele Stadia-app, dan is dit een optie die je kunt uitproberen. Wees voorzichtig.

De beste Nintendo Switch- en Nintendo Switch Lite-deals van vandaag 680 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen18uur55minuten56droog+Mario Kart 8 Deluxe +3 maanden Nintendo Online Nintendo Switch - Neon... Beste koop $ 299,99 Visie Nintendo Switch - Dieren... Amazone Prime $ 356 Visie zelda bundel Nintendo Switch in grijs met... Walmart $ 494,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen