DaVinci Resolve 17 recensie

Ons oordeel

Met gestroomlijnde bewerkings-, kleur-, audio- en effectinterfaces is DaVinci Resolve de meest uitgebreide bewerkingssoftware die beschikbaar is, en deze nieuwste release kent verschillende verbeteringen. En, verbazingwekkend genoeg, het is gratis.

Voor

 • Enorm scala aan functies.
 • Het beste voor kleurcorrectie.
 • Verbeterde audiotools.
 • Samenwerking in gestroomlijnde werkruimten.
 • De standaardversie is gratis.

Tegen

 • Complex voor onervaren redacteuren

TemplateStudio Oordeel

Met gestroomlijnde bewerkings-, kleur-, audio- en effectinterfaces is DaVinci Resolve de meest uitgebreide bewerkingssoftware die beschikbaar is, en deze nieuwste release kent verschillende verbeteringen. En, verbazingwekkend genoeg, het is gratis.

Pluspunten

 • +Enorm scala aan functies.
 • +Het beste voor kleurcorrectie.
 • +Verbeterde audiotools.
 • +Samenwerking in gestroomlijnde werkruimten.
 • +De standaardversie is gratis.

nadelen

 • -Complex voor onervaren redacteuren
DaVinci Resolve 17: specificaties

Minimale systeemvereisten:
Mac:
OS X 10.14.6 of nieuwer, 16 GB RAM, 4 GB VRAM
Ramen: Windows 10, 16 GB RAM, 4 GB VRAMDaVinci Resolve verzamelt professionele standaardbewerking, kleurcorrectie, audio en effecten in één applicatie, en met elke update versterkt het zijn plaats tussen de beste videobewerkingssoftware voor serieuze editors.

De nieuwste versie, DaVinci Resolve 17, bevat aanzienlijke verbeteringen aan verschillende functies en werd in november uitgebracht in openbare bètavorm. In onze DaVinci Resolve 17-recensie beoordelen we de functies, interface, prijzen en ondersteuning van de software van Blackmagic Design.

DaVinci Resolve 17 is beschikbaar op de website van Blackmagic DesignKrediet: DaVinci Resolve

DaVinci Resolve 17 review: abonnementen en prijzen

 • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De standaardversie van Resolve is volledig gratis, wat opmerkelijk is voor dergelijke uitgebreide software, en bevat de meeste belangrijke functies.

Er is ook een premiumversie, DaVinci Resolve Studio 17. Deze heeft tal van extra functies, waaronder een neurale engine, Dolby Vision-audiotools, ondersteuning voor meerdere GPU's en geavanceerde ruisonderdrukking.

Het kost $ 295, wat alle toekomstige updates dekt. Dit is vergelijkbaar met de kosten van $ 299,99 voor Final Cut Pro en is voordeliger dan het abonnementsmodel dat wordt gebruikt door Adobe Premiere Pro.

DaVinci Resolve heeft gratis en premium optiesKrediet: DaVinci Resolve

DaVinci Resolve 17 review: Functies

Resolve omvat niet-lineaire bewerking, kleurcorrectie, audiopost en visuele effecten gestroomlijnd in één applicatie. Elk van deze gebieden heeft verschillende nieuwe functies in Resolve 17. We zullen enkele belangrijke toevoegingen bekijken.

Kleurcorrectie is altijd een van de sterke punten van Resolve geweest, en nieuwe HDR-gradingtools komen daar nog bij. U kunt nu kleurenwielen maken met aangepaste roll-off voor specifieke toonbereiken, een kleurvervormer waarmee u twee parameters tegelijk kunt aanpassen en een betere op maskers gebaseerde gerichte grading. De kleurtools van Resolve zijn complex, dus ze vereisen technische expertise om ze onder de knie te krijgen, maar ze zijn de best beschikbare.

Met de kleurtools van Resolve kunt u nauwkeuriger beoordelenKrediet: DaVinci Resolve

Fairlight, de werkruimte voor audiobewerking, heeft zijn grootste update tot nu toe gekregen. Het is veel krachtiger dan voorheen, kan 2.000 nummers in realtime mixen en heeft nieuwe sneltoetsen die het proces sneller maken. Automatisering is verbeterd; je kunt elke parameterwijziging in de loop van de tijd opnemen, en wanneer je een clip bijsnijdt of verplaatst, zal de automatisering je bewerking volgen, wat betekent dat last-minute bewerkingen de mix niet beschadigen.

Resolve is ontworpen voor teams om samen te werken aan een project. Nu kunnen artiesten tegelijkertijd werken zonder elkaars werk te verstoren, dus het bewerken van kleuren, effecten en geluid kan beginnen voordat de editor de afbeelding heeft vergrendeld. Deze handige tijdbesparende functionaliteit was voorheen alleen beschikbaar voor premium gebruikers, maar is nu opgenomen in de gratis versie.

DaVinci Resolve 17 review: interface en in gebruik

De hoofdbewerkingsinterface heeft een vergelijkbare lay-out als concurrenten: multitrack-tijdlijn onderaan, mediabrowser in de linkerbovenhoek, voorbeeldmonitor bovenaan in het midden en het effectenpaneel in de rechterbovenhoek. Het werkt goed en is gemakkelijk te wennen.

Er is ook een alternatieve lay-out, de Cut Page, ontworpen voor snelle bewerkingen. Het bevat een dubbele tijdlijn; de bovenste tijdlijn toont de volledige bewerking, terwijl de onderste tijdlijn zich richt op waar u aan het werk bent. Clips worden niet langer in bakken verzameld, maar verschijnen als één verzamelde tape. Het is in het begin ongebruikelijk, maar kan het proces versnellen.

En er zijn nog vijf werkruimten - Media, voor het importeren van beeldmateriaal; Fusie, voor effecten; Kleur; Fairlight, voor audio; en Afleveren, voor export. Elk is zorgvuldig ontworpen om aan de behoeften van de taak te voldoen. De kleurenpagina is net zo goed als elke toepassing die speciaal is ontworpen voor kleurcorrectie, en Fairlight past bij elk audiospecifiek programma.

Oplossen kan ontmoedigend lijken omdat zoveel functies zijn verpakt in verschillende werkruimten. Maar deze nieuwste release verbetert de bruikbaarheid. De tijdlijnnavigatie is nu consistent in verschillende werkruimten, net als het ontwerp van de clipinspecteur, en de nieuwe slate-weergave met metagegevens maakt het sorteren van clips eenvoudiger. Als je eenmaal gewend bent aan de interface, zul je merken dat Resolve de vele functies soepel aan elkaar koppelt.

De bewerkingsinterface is gedetailleerd maar intuïtiefKrediet: DaVinci Resolve

DaVinci Resolve 17 review: Ondersteuning

Er valt veel te leren - de handleiding van DaVinci bevat meer dan 3.500 pagina's en de gids voor nieuwe functies in Resolve 17 alleen al is 240 pagina's. Maar Blackmagic staat voor u klaar om u te helpen met eventuele problemen. U kunt de technici een e-mail sturen en een snel en behulpzaam antwoord krijgen, of u kunt ze bellen als er een team in uw land is. Bovendien heeft de website een handige reeks video-tutorials, en met het groeiende gebruikersbestand van het programma, is het mogelijk dat uw vraag al is gesteld op het klantenforum.

Blackmagic biedt een scala aan ondersteuningsoptiesKrediet: DaVinci Resolve

DaVinci Resolve 17 review: De concurrentie

Andere gratis videobewerkingsprogramma's zijn Hitfilm Express, VSDC en iMovie. Deze hebben eenvoudigere interfaces en maken een goede werkstandaard mogelijk. Vooral Hitfilm heeft een zeer goede interface, evenals een aantal effecten en compositietools.

Deze concurrenten missen echter de ultramoderne functies en alles-in-één-eigenschappen van Resolve, met weinig opties voor geavanceerd kleur-, audio- en effectwerk. Resolve-overeenkomsten met dure high-end software zoals Adobe Premiere Pro, en wordt gebruikt door Hollywood-film- en tv-producties. Wat gratis bewerkingssoftware betreft, is dit verreweg de meest geavanceerde.

DaVinci Resolve 17 review: oordeel

DaVinci Resolve is een van de meest uitgebreide bewerkingstoepassingen die beschikbaar is, en biedt een professionele standaard, niet alleen voor niet-lineaire bewerking, maar ook voor kleurcorrectie, audiopost en visuele effecten. Het wordt met elke update beter en er zijn een aantal geweldige nieuwe functies in Resolve 17. Als het gaat om gratis videobewerkingssoftware, komt niets overeen.

Vanwege de complexiteit is het echter niet de beste keuze voor minder ervaren editors. Als je basisvideo's wilt maken zonder veel tijd te besteden aan het leren van de kneepjes, zijn er betere opties, zoals Hitfilm Express. Sommige verbeteringen in Resolve 17 hebben de interface echter intuïtiever gemaakt.

Dus, als je een zelfverzekerde redacteur bent en bereid bent om er wat tijd in te steken, dan is DaVinci Resolve de keuze voor jou. De gratis versie bevat de meeste functies die nodig zijn voor videobewerking van hoge kwaliteit, terwijl de extra functies Resolve Studio de prijs waard maken voor professionals die regelmatig bewerken.

Black Friday ninja blender aanbiedingen
De beste Adobe Premiere Pro CC-deals van vandaag 39 Amazon-klantrecensies Adobe Premiere Pro CC 2021 -... Udemy $ 89,99 Weergave Adobe Premiere Pro CC 2021 - door amador ...Adobe Premiere Pro CC 2021 - van amateur tot professional Adobe Premiere Pro CC:... Udemy $ 94,99 Weergave Adobe Premiere Pro CC: video voor beginners...Adobe Premiere Pro CC: videobewerking voor beginners Adobe Premiere Pro CC:... Udemy $ 94,99 Weergave Adobe Premiere Pro CC: gemiddeld...Adobe Premiere Pro CC: gemiddelde videobewerking Adobe Premiere Pro CC Basis... Udemy $ 199,99 Weergave Adobe Premiere Pro CC Basishulpmiddelen Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen