Disney Plus heeft zojuist Peter Pan en Dumbo voor kinderen verwijderd - dit is waarom

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Disney Plus verandert wat kinderen gemakkelijk kunnen vinden en verwijdert vier oudere films uit kinderprofielen. Disney zegt dat de titels in kwestie allemaal worden verborgen voor kinderen vanwege negatieve en stereotiepe afbeeldingen van verschillende volkeren van over de hele wereld.

Sommige ouders vinden dit misschien een beetje vervelend, maar Disney's zet om inhoudswaarschuwingen toe te voegen, geeft zijn films meer context, dus een jonger publiek vindt deze afbeeldingen in films niet normaal of nog steeds acceptabel.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

In het bijzonder, Disney Plus' online Helpcentrum merkt op dat 'Titels met een inhoudsadvies met betrekking tot negatieve afbeeldingen en/of mishandeling van mensen of culturen zijn uitgesloten.'

Disney biedt een diepere uitleg op zijn website, in een sectie met de titel Verhalen zijn belangrijk , met een overzicht van vier van de films die je niet meer in een kinderprofiel zult vinden. Houd er rekening mee dat deze films niet worden geannuleerd, omdat ze nog steeds gemakkelijk toegankelijk zijn via Disney Plus-accounts voor volwassenen.

Disney heeft deze beslissingen niet alleen genomen. Het bedrijf heeft een externe adviesraad van groepen 'samengesteld uit toonaangevende organisaties die pleiten voor de gemeenschappen die ze vertegenwoordigen en die voorop lopen bij het stimuleren van narratieve verandering in media en entertainment.'

Die groepen zijn: de African-American Film Critics Association (AAFCA), CAPE (Coalition of Asian Pacifics in Entertainment), Define American, Geena Davis Institute on Gender in Media, GLAAD Media Institute, Hollywood, Health & Society, IllumiNative, The National Association of Latino Independent Producers (NALIP), RespectAbility, The Science & Entertainment Exchange en Tanenbaum.

Als je bij deze films op afspelen klikt, zie je het onderstaande bericht:

Dit programma omvat negatieve afbeeldingen en/of mishandeling van mensen of culturen. Deze stereotypen waren toen verkeerd en zijn nu verkeerd. In plaats van deze inhoud te verwijderen, willen we de schadelijke impact ervan erkennen, ervan leren en gesprekken aanwakkeren om samen een meer inclusieve toekomst te creëren.

Disney zet zich in om verhalen te creëren met inspirerende en ambitieuze thema's die de rijke diversiteit van de menselijke ervaring over de hele wereld weerspiegelen.

We hebben er zelf naar gezocht en het bericht gevonden op The Aristocats, Dumbo en Peter Pan - maar niet op Swiss Family Robinson. We vermoeden dat dit binnenkort zal worden toegevoegd.

Aristokatten (1970)

In de animatiefilm Aristocats wordt een kat genaamd Shun Gon afgebeeld in een behoorlijk schokkende karikatuur van een Oost-Aziatisch persoon. Onbetwistbaar racistische kenmerken zijn onder meer boktanden, schuine ogen en slecht, verminkt Engels.

In het nummer 'Everybody want to be a cat' zien we de kat de tekst 'Shanghai, Hong Kong, Egg Foo Young' zingen. Gelukskoekje altijd verkeerd', wat niet het soort woorden is dat een Disney-film die vandaag wordt uitgebracht zou bieden.

Dom (1941)

Terwijl Dumbo vooral gaat over de olifant met de grote oren, is de groep kraaien in de film een ​​representatie van racistische minstreelshows. Als hun optreden en maniertjes het niet duidelijk genoeg maakten, heet de leider van de groep Jim Crow, een verwijzing naar de rassenscheidingswetten die ontstonden na de burgeroorlog.

De Dombo-kraaien zingen een lied genaamd 'The Song of the Roustabouts', waarin de racistische regel 'Als we ons loon krijgen, gooien we ons geld weg.'

Peter Pan (1953)

De afbeelding van indianen in Peter Pan is een ander moment in de geschiedenis van Disney dat volgens het bedrijf opnieuw moet worden onderzocht. De inheemse mensen die Peter en de Lost Boys tegenkwamen, zingen in onsamenhangende en onverstaanbare taal en worden herhaaldelijk 'roodhuiden' genoemd.

En hoewel Peter en de Lost Boys de goeden in de film zijn, zien ze er niet zo nobel uit als ze zich de cultuur, kleding en maniertjes van de inheemse bevolking toe-eigenen.

Zwitserse familie Robinson (1960)

De enige live-actiefilm die Disney op zijn Stories Matter-pagina heeft genoemd, bevat een reeks piraten die je gewone buitenlandse slechteriken zijn. Veel personages hebben een bruin gezicht en een geel gezicht, en hun kledingstukken zijn historisch gezien niet accuraat - omdat ze over-the-top gekleed waren.

Samsung S20 versus iPhone 11

Net als de inheemse mensen in Peter Pan, spreken ze allemaal in een willekeurige, onzintaal. Deze personages versmelten een reeks verschillende racistische karikaturen tot één mengelmoes van ongepastheid.

    Volgende:De beste streaming-apparaten, gerangschikt
De beste televisieaanbiedingen van vandaag 478 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over06uur19minuten40droogKorting TCL 43' Klasse 4-Serie 4K UHD... Walmart $ 399,99 $ 279 Visie Korting TCL 43-inch 4K UHD Smart LED... Amazone $ 349,99 $ 279,99 Visie Korting TCL - 50 Klasse 4 Serie 4K... Beste koop $ 449,99 $ 359,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen