DIY smart home: wat is een neutrale draad en wat te doen als je er geen hebt?

(Afbeelding tegoed: toekomst)

DIY Smart Home

Dit verhaal maakt deel uit van een lopende Doe-het-zelf slimme woning serie. Bekijk zeker de laatste afleveringen om het renovatieproces van begin tot eind te volgen.

Disclaimer: raadpleeg een bevoegde elektricien voor vragen over de circuits van uw huis, en zorg ervoor dat u de bouwvoorschriften raadpleegt voordat u elektrische werkzaamheden uitvoert, die per locatie verschillen.Mijn spiraal door het konijnenhol van het opnieuw bedraden van mijn Doe-het-zelf slimme woning begon met een schijnbaar eenvoudige vraag: heeft uw huis een neutrale draad?

ik heb twee stimuluscontroles
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De mensen van Brilliant Smart Home System wilden weten of hun toepasselijk genaamde slimme bedieningspaneel in mijn huis zou werken. Hoewel ik op de hoogte was van problemen met elektrische compatibiliteit met oudere huizen, had ik niet overwogen of de mijne de juiste bedrading had voordat ik nieuwe slimme schakelaars bestelde.

In termen van de stroomtoevoer van een huis, biedt de neutrale draad een retourpad voor stromen die essentieel zijn voor de meeste moderne Amerikaanse elektrische codes. Gecombineerd met een stroombron en aardingsdraad, heb je de samenstelling van een moderne lichtschakelaar, maar eerdere schakelaars werken zonder de nulleider. Dus als het gaat om het ontwerpen van een slim huis, kan een neutrale draad hoofdpijn veroorzaken als je er geen hebt op je schakellocatie. Of als je niet weet of je er een hebt, zoals ik.

De meeste huizen die na de jaren tachtig zijn gebouwd, hebben een neutrale draad door de hele ruimte, de behuizing is gesloten. Maar mijn huis werd midden jaren tachtig gebouwd, wat betekent dat de bedrading achter de muren alle kanten op had kunnen gaan - een dilemma waar de Jetsons nooit last van hadden, dat weet ik zeker. Dus om de vraag van Brilliant te beantwoorden en erachter te komen of mijn beslissing om slimme schakelaars te gebruiken in plaats van slimme lampen had een averechts effect, we braken gipsplaat.

We werden geconfronteerd met een wirwar van draden die ik alleen kan omschrijven als een kunstproject van een kleuter. ik was zeer zeker dat de wirwar van witte draden betekende dat er een neutrale draad door de schakelaars van onze keuken liep, maar we hebben toch een elektricien geraadpleegd om een ​​herbedradingsplan te formuleren op basis van de apparaten die we willen in ons toekomstige slimme huis van de 21e eeuw.

beste websitebouwer voor kleine bedrijven

Ik heb de kracht: hier is een kijkje achter onze muren. Je ziet in totaal vier draden. Hoofdstroom (zwart); secundaire macht (rood); grond (groen); en neutraal (wit).(Afbeelding tegoed: toekomst)

Volgens mijn spoedcursus Wiring 101 - met dank aan een dag doorgebracht met het schaduwen van genoemde elektricien - zou een gebrek aan neutrale draad in onze schakelaars niet het einde van de wereld zijn geweest. Maar als u geïnteresseerd bent in slimme apparaten voor thuisgebruik die stroom rechtstreeks van uw elektrische netwerk halen (ook wel geen stopcontact genoemd), moet u weten of a) u deze hebt en b) of de gewenste apparaten dit nodig hebben.

Neutrale draad: hoe weet je of je het hebt, wat te doen als je het niet hebt?

De eenvoudigste manier om te bepalen of u neutrale draden in uw schakelaars heeft, is te weten wanneer uw huis is gebouwd of de laatste keer dat het een grote renovatie heeft ondergaan. Als dat na 1990 is gebeurd, is de kans groot dat er door het hele huis neutrale draden lopen. Als dat vóór 1980 is gebeurd, heeft u hoogstwaarschijnlijk niet de neutrale bedrading die nodig is voor slimme schakelaars.

prijs van keurig koffiezetapparaat

Het wordt minder zeker als je huis in de jaren 80 is gebouwd. Niet alleen een tijdperk van twijfelachtige kapsels en John Hughes-films, de jaren 80 waren een overgangsperiode voor elektrische normen. Een artikel in de New York Times uit 1985 met de titel: Verbouwing is veelzeggend over de veranderingen omdat ze verband houden met nieuwe bouwvoorschriften.

Om te controleren of je een nuldraad hebt, kun je een schakelkast in je huis openklappen, als je weet hoe je dit veilig kunt doen (je kunt ook een elektricien laten komen). Als u een witte draad uit de bendebox ziet komen, heeft u waarschijnlijk een neutrale draad.

(Afbeelding tegoed: GE Lighting)

beste iphone-headsets met microfoon

Als uw schakelkast geen nuldraad heeft, heeft u twee opties. Ten eerste kunt u er een door een elektricien laten installeren. Onze elektricien beweerde dat het geen moeilijk werk is, maar ze zullen achter je muren moeten komen. Sinds we de onze hebben opengesteld voor de renovatie, zou het geen probleem zijn geweest om een ​​neutrale draad te gebruiken voor de apparaten die ik wilde.

De niet-sloopoptie is om een ​​van de beste slimme gloeilampen te gebruiken of slimme schakelaars te gebruiken die werken zonder een neutrale draad. Een paar jaar geleden waren er niet veel bedrijven die de bedradingsverschillen van oudere huizen aanpakten. Maar nu kunt u een eerlijke selectie van modellen vinden waarmee u uw ruimte zonder neutrale draad kunt verfraaien.

Neutrale draad slimme schakelaar versus geen neutrale draad slimme schakelaar

Verschillende van de beste slimme schakelaars hebben nog steeds een neutrale draad nodig om een ​​bepaald circuit te voltooien en 24/7 van stroom te blijven voorzien. De Brilliant smart home controller heeft bijvoorbeeld constant vermogen nodig om zijn rol als wanddisplay te vervullen om je verzameling aangesloten apparaten te beheren. Een nuldraad biedt ook individuele dimfunctionaliteit voor de schakelaars van de controller.

Naast hun slimme schakelaars die neutrale bedrading nodig hebben, hebben sommige merken geprobeerd om meer inclusieve opties aan te bieden aan oudere huizen. Cync (voorheen C by GE) ontwikkelde vorig jaar een 3-draads schakelaar die werkt zonder de neutrale draad, waardoor het een goede keuze is voor iedereen die het noodzakelijke elektrische werk voor het verhogen van het IQ van hun huis wil beperken.

De Lutron Caseta Wireless In-Wall Dimmer is een andere schakeloptie voor huizen gebouwd in het pre-neutrale draadtijdperk. Als u echter de spraakbesturingsfuncties wilt gebruiken met Alexa of Google Assistant (hier is waarom ik Alexa over de Google Assistent heb gedaan ) moet je een aparte Lutron-brug opzetten die op je router is aangesloten, zoals je zou kunnen doen voor Philips Hue-lampen.

Voordat u slimme schakelaars koopt, moet u de kleine lettertjes lezen. Als je de doe-het-zelf-route volgt zoals ik, bekijk dan van tevoren de installatie-instructies die verkrijgbaar zijn bij de detailhandelaren of op de productsite. Het Brilliant-team heeft me goed gedaan door de compatibiliteit van mijn huis dubbel te controleren, maar beschouw dit als een geleerde les.

Vind je het leuk om deze DIY smart home-puzzels met mij op te lossen? Stay tuned voor het volgende deel van deze serie. In de tussentijd, e-mail me op kate.kozuch@futurenet.com of laat hieronder een reactie achter met alles wat je graag zou willen zien, of het nu een how-to is of een aankoopbeslissing die je moeilijk kunt maken. Bekijk zeker mijn gidsen voor de beste slimme apparaten voor thuis (en beste goedkope slimme apparaten voor thuisgebruik ), te.

De beste Brilliant Smart Home Controller-deals van vandaag Briljante Smart Home Control... Amazone Prime $ 399 Weergave Lage voorraad Briljante Smart Home Control... Amazone Prime $ 449 Weergave Briljante Smart Home Control... Amazone Prime $ 539,99 Weergave We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen