Maak je geen zorgen over de compatibiliteit van Steam Deck - Valve heeft je gedekt

(Afbeelding tegoed: klep)

De voortdurende vraag rond de Ventiel Stoomdeck is gewoon hoeveel games het daadwerkelijk zal draaien. Wat eerst leek op een apparaat dat de hele Steam-bibliotheek kon draaien, is eigenlijk alleen compatibel met zo'n 16.000 games ; meer dan genoeg voor de meesten, maar niet perfect.

Maar om het gemakkelijker te maken om te zien welke games op het Steam Deck zullen draaien wanneer het in december arriveert, heeft Valve de Steam Deck Compatibility-programma , die games in Steam zal labelen die goed zullen presteren op de draagbare pc-meets-console.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het Steam Deck Compatibility-programma zal games in vier verschillende categorieën plaatsen. Geverifieerd is voor alle games die direct uit de doos geweldig werken op Steam Deck, terwijl Playable is voor games die mogelijk handmatig door de speler moeten worden aangepast. Niet-ondersteund is, niet verwonderlijk, voor games die niet werken op het Steam Deck. En Unknown is voor games die Valve nog moet controleren op Steam Deck-compatibiliteit.

Voor de Verified-tag moeten games volledige controllerondersteuning hebben, werken met de Steam Deck-resoluties van 1280 x 800 of 1280 x 720 bij standaardinstellingen, geen compatibiliteitswaarschuwing bieden en Proton volledig ondersteunen als het op het platform wordt uitgevoerd.

Als je dus de Steam Store op het Steam Deck bezoekt, zie je een tabblad met de titel Great on Deck dat alle geverifieerde Steam-games tot nu toe markeert. Dit tabblad is niet toegevoegd aan de desktopversie van Steam, wat betekent dat je in die app geen preview krijgt van welke games op het Steam Deck zullen draaien, als je nog moet beslissen of je de console wilt kopen of niet.

Kortom, dit nieuwe programma moet mensen een gemakkelijke manier bieden om te zien welke games op het Steam Deck zullen worden uitgevoerd en een beslissing te nemen of ze op de console of op een gaming-pc willen spelen. En Valve lijkt diep te gaan in het aanbieden van extra informatie rond het Steam Deck, van een video waarin het wordt afgebroken naar snelle tips voor ontwikkelaars over hoe ze hun spel kunnen laten verifiëren voor het Steam Deck.

We moeten het Steam Deck nog uitproberen, maar met elk beetje nieuwe informatie van Valve wordt de hybride console-meets-pc interessanter.

De beste Microsoft Xbox Game Pass Ultimate-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen02uur17minuten12droog Microsoft Game Pass Ultimate... Dell $ 14,99 Visie Microsoft Xbox-gamepas... Lenovo VS $ 14,99 Visie Korting Xbox Game Pass Ultimate Microsoft VS $ 14,99 $ 1 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen