DSLR versus spiegelloze camera's: wat is beter voor u?

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Spring naar:

Het debat over DSLR versus spiegelloze camera is cruciaal om te overwegen wanneer u een camera van een hoger niveau koopt.

Een paar jaar geleden zou die discussie hebben gewoed over wat beter is, maar tegenwoordig is het beter om te overwegen wat het beste voor je is. Dat is een belangrijke vraag, want hoewel de twee soorten camera's veel overeenkomsten hebben, hebben ze ook enkele grote verschillen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Aan de kant van de overeenkomsten kun je met beide lenzen en accessoires verwisselen, waardoor ze veelzijdiger zijn dan point-and-shoot-, bridge- of instantcamera's. In termen van verschillen zijn spiegelloze camera's meestal kleiner en lichter, omdat ze geen grote spiegel aan de binnenkant hebben, terwijl DSLR's doorgaans meer lenzen hebben om uit te kiezen.

Dus, welk type camera is het beste voor jou? Lees deze DSLR vs spiegelloze gids om erachter te komen.

  • Beste spiegelloze camera's
  • Beste DSLR-camera's

DSLR versus spiegelloos: prijs

Als het gaat om de prijs van camera's in het algemeen, zijn DSLR's en spiegelloze camera's ongeveer analoog, met beginnersmodellen vanaf ongeveer $ 500, en high-end professionele rigs die meer dan $ 2.000 kosten.

Camera's die gericht zijn op beginnende en gemiddelde fotografen worden over het algemeen geleverd met een 'kit'-lens - een die voor de meeste doeleinden redelijk goed is. Camera's die op professionals zijn gericht, worden 'alleen body' verkocht, d.w.z. zonder lens, dus daar moet je ook rekening mee houden in je budget. En lenzen kunnen veel kosten.

ps4-controller versus ps5-controller

Het is ook vermeldenswaard dat je vaak de beste deals voor camera's van een of twee jaar oud zult vinden, omdat bedrijven hun voorraad willen opruimen voor nieuwere modellen. Maak je geen zorgen over het feit dat ze niet het nieuwste model zijn - dingen gaan niet zo snel in de camerawereld, en deze camera's zullen over het algemeen nog steeds erg goed zijn in de meeste gebieden. Ze zijn zeker het overwegen waard, vooral als je nieuw bent op de markt.

Winnaar: Loting

De beste Nikon D3500-deals van vandaag 156 Amazon-klantrecensies Vroege Black Friday Sale eindigt over03uur52minuten46droogKorting Nikon D3500 DSLR-camerabehuizing... Walmart $ 500,89 $ 417.41 Visie Nikon D3500 DSLR Body Alleen... Amazone $ 649 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen