Epson vs Canon vs HP printers: wie maakt de beste all-in-one?

Het kiezen van een printermerk kan lastig zijn. Onze Epson vs Canon vs HP printer confrontatie is hier om te helpen. All-in-one printers beloven het gemak van printen, scannen en kopiëren in één apparaat, maar het vinden van een multifunctionele printer die al deze taken goed aankan, is een uitdaging. Terwijl u op zoek bent naar een printer, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat sommige merken opvallen in onze recensies en in klantbeoordelingen vanwege hun kwaliteit en uitstekende functies. Of u nu een inkjet all-in-one printer wilt of een laserprinter die scant en kopieert, de sterke en zwakke punten van elk merk kunnen van invloed zijn op uw besluitvorming. Dus voor welk merk moet je opvallen?

Hier vergelijken we de prestaties en kenmerken van topmerken om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Na tientallen modellen van Epson, Canon en HP te hebben bekeken en uren te hebben besteed aan het testen en pagina na pagina met afdrukvoorbeelden bekijken, kunnen we vrij duidelijke conclusies trekken over de prestaties en kwaliteit van elk merk.

  • De beste printers voor elk gebruik
  • Beantwoord: zijn Walmart's Onn-laptops het waard om te kopen?
  • Snapshots of portretten: beste fotoprinters
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met dien verstande dat elke printer zijn eigen unieke voor- en nadelen heeft, is hier een blik op enkele van onze meest recente beoordelingen en een brede kijk op hoe populaire printerfabrikanten Canon, Epson en HP het hebben gedaan toen we de verschillende taken hebben getest die alle- in-one apparaten presteren.

Van tekstkwaliteit tot afdrukfuncties en zelfs de kosten van inkt, we kunnen gemakkelijk zeggen dat sommige merken aspecten van afdrukken beter afhandelen dan andere, en we hebben onze observaties gecombineerd om te bepalen welke merken een voorsprong hebben op de concurrentie. Raadpleeg voor meer specifiek advies en individuele productbeoordelingen ons overzicht van de beste alles-in-één printer en de beste laserprinters die u nu kunt kopen.

Epson versus Canon versus HP: laatste beoordelingen

(Afbeelding tegoed: Epson)

Epson EcoTank ET-4760

Een geweldige inktbesparende printer voor thuis of op kantoor

Specificaties:
Printertype:Inkjet Functies:Printen, kopiëren, scannen, faxen Weergave:2,4-inch kleuren-touchscreen Inkt/Toner:Vier inkttanks (zwart, cyaan, magenta, geel) Connectiviteit:802.11 b/g/n Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet, USB 2.0, FaxlijnDE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijken bij Best Buy Lage voorraad Bekijk bij Walmart Bekijk alle prijzen (8 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Snel printen en kopiëren met hoge beeldkwaliteit+Zeer lage inktkosten+Snelle duplexer
Redenen om te vermijden
-Geen secundaire papierlade-Dubbelzijdige afdrukken zien er lichter uit dan enkelzijdige afdrukken

De Epson EcoTank ET-7460 is een geweldige keuze voor drukke kantoren, dankzij de combinatie van solide prestaties, royale functies en indrukwekkend lage inktkosten. De EcoTank is gebouwd voor intensief gebruik en verdient zijn naam door niet alleen duizenden pagina's per maand af te drukken, maar ook door de inktkosten laag te houden met hervulbare inkttanks met hoge capaciteit.

De printer wordt geleverd met de eerste set inktflessen en voldoende inkt voor naar schatting 7.500 pagina's (zwart) en 6.000 pagina's (kleur) voordat u zich ooit zorgen hoeft te maken over bijvullen. Zelfs als u nieuwe inkt koopt, krijgt u veel waar voor uw geld, met kosten van minder dan een cent per pagina.

Snel printen en kopiëren maken het een slimme keuze voor elk druk thuiskantoor of klein team, hoewel je misschien een tweede papierlade mist. Hoe dan ook, de relatief compacte footprint van de printer en het handige dubbelzijdig printen maken hem tot een winnaar voor de dagelijkse productiviteit.

Lees ons volledige Epson EcoTank ET-4760 beoordeling .

(Afbeelding tegoed: Canon)

Canon Pixma TR8620

Solide prestaties met uitstekende fotoafdrukken

Specificaties:
Printertype:Inkjet Functies:Printen, kopiëren, scannen, faxen Weergave:4,3-inch kleurenaanraakscherm Inkt/Toner:5 cartridges (pigment zwart, kleurstof zwart, cyaan, magenta, geel) Connectiviteit:802.11ac wifi, wifi direct, USB 2.0DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Bekijk bij Amazon Bekijken bij Best Buy Lage voorraad Bekijk bij Walmart Bekijk alle prijzen (8 gevonden)
Redenen om te kopen:
+Snel foto's printen met afbeeldingen van hoge kwaliteit+Snel kopiëren+ADF en duplexeenheid
Redenen om te vermijden
-Inktkosten zijn boven het gemiddelde-Sommige scan-/kopieerinstellingen staan ​​niet in LCD-menu's

De Canon Pixma TR8620 is een kantoorgerichte alles-in-één inkjetprinter met een gezonde mix van geweldige functies, goede prestaties en een uitstekende beeldkwaliteit. Met zowel een automatische documentinvoer als een ingebouwde duplexeenheid kunt u snel en gemakkelijk kopiëren en afdrukken, en zelfs faxen. Onze enige echte klacht is dat de inktkosten een beetje hoog zijn.

Maar waar de Canon echt uitblinkt, is de beeldkwaliteit. Hoewel de afdrukkwaliteit op basisdocumenten en -kopieën er goed uitziet, biedt de veelzijdige Pixma TR8620 uitstekende glanzende fotoafdrukken - dankzij een systeem met 5 inktcartridges - waardoor het een slimme keuze is als u snapshots voor een plakboek bij uw printergebruik opneemt.

nvidia geforce rtx 3080 10gb

Hoewel we dol waren op de snelle prestaties en de geweldige afdrukkwaliteit van documenten, is de Canon misschien niet de beste keuze voor het printen van grote volumes. De inktkosten zijn bovengemiddeld en de toevoeging van een vijfde inktpatroon hielp niet op de bedrijfskosten. Zelfs bij gebruik van inktcartridges met hoge capaciteit bedroegen de afdrukkosten bijna 20 cent per pagina.

Lees ons volledige Canon Pixma TR8620 review .

(Afbeelding tegoed: HP)

batterijduur apple watch 6

HP Smart Tank Plus 651

Lage inktkosten en onovertroffen afdrukkwaliteit

Specificaties:
Printertype:Inkjet Functies:Printen, kopiëren, scannen, faxen Weergave:2,2-inch monochroom touchscreen Inkt/Toner:Vier inkttanks (zwart, cyaan, magenta, geel) Connectiviteit:802.11ac Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet, USB 2.0DE BESTE DEALS VAN VANDAAG Aanbevolen dealer Bekijken bij HP (VS) Prime Bekijk bij Amazon
Redenen om te kopen:
+Extreem lage inktkosten+Hoge afdrukkwaliteit
Redenen om te vermijden
-Frustrerend traag printen, kopiëren en scannen-Klein, monochroom touchscreen

De HP Smart Tank Plus 651 is HP's antwoord op de Epson EcoTank en andere printers die de inktkosten verlagen door navulbare inkttanks te gebruiken in plaats van dure cartridges. Met duizenden pagina's aan inkt die bij de printer worden geleverd, levert de Smart Tank Pro 651 hoogwaardige prints voor slechts een fractie van een cent per pagina. Afgezien van de goedkope inkt, levert de HP ook over de hele linie hoge kwaliteit, met scherpe afdrukken met scherpe lettervormen en goed verzadigde kleuren, en natuurlijk ogende kleuren bij het afdrukken van glanzende foto's.

Helaas ging dat kwaliteitsniveau niet gepaard met hoge snelheden, en de print-, scan- en kopieermogelijkheden van HP werden allemaal belemmerd door een aanzienlijk langzamer dan gemiddelde output. Bovendien heeft de Smart Tank Pro 651 een klein 2,2-inch touchscreen voor het bedienen van printerfuncties, en de monochrome uitlezing maakte geen indruk.

Lees ons volledige HP Smart Tank Plus 651 beoordeling .

Epson vs Canon vs HP: afdrukkwaliteit van tekst

Overweeg of documenten op gewoon papier of fotoafdrukken het belangrijkst voor u zijn. Hoewel inkjetprinters niet bekend staan ​​om het afdrukken van haarscherpe tekst die vergelijkbaar is met een laserprinter, doen veel inkjetprinters tegenwoordig een zeer bewonderenswaardige taak die in de buurt komt van wat een laserprinter kan produceren. Voor sommige modellen is dit met name het geval als u bereid bent het extra geld uit te geven om papier van hoge kwaliteit te gebruiken. In zowel onze Canon Pixma TS6020 review als Canon Pixma MG3620 review bijvoorbeeld, produceerden de inkjetprinters boekwaardige tekst op hoogwaardig papier.

HP-modellen leverden ook tekstafdrukken van consistent hoge kwaliteit. Minder indrukwekkend waren een paar Epson-modellen, met één indrukwekkende uitzondering: onze Epson WF-2760-recensie merkte scherp gedrukte tekst op en klokte ook de snelste afdruktijd voor tekstdocumenten onder inkjets, waarmee het de Editor's Choice-onderscheidingen opleverde.

Overweegt u een model met een duplexeenheid voor het maken van dubbelzijdige afdrukken, zorg dan dat u dezelfde kwaliteit krijgt als bij enkelzijdige afdrukken. De TS6020 van Canon bijvoorbeeld, drukte tekst lichter bij gebruik van de duplexer. In de Epson WorkForce WF-6590 review maakte de printer dubbelzijdige afdrukken van tekstdocumenten die even scherp waren als enkelzijdige afdrukken.

Als u van plan bent om PDF-documenten af ​​te drukken, weet dan dat de kwaliteit van zowel tekst als afbeeldingen kan verschillen. Hoewel de HP-modellen altijd goed waren, printte de Canon TS6020 de meest gestroomlijnde, scherpste lettervormen. De Epson WF-2760 drukte ook zeer aantrekkelijke tekst af in onze PDF, hoewel onze Epson Expression XP-640 review opmerkte dat tekst met veel vagere randen werd afgedrukt, zelfs op mat presentatiepapier.

Afbeeldingen in PDF's die op gewoon papier zijn afgedrukt, zijn de specialiteit van de HP-modellen. Zowel de HP Envy 5540 review als de HP OfficeJet 4650 review zagen zeer gedetailleerde en goed verzadigde grafische afdrukken, met vloeiende overgangen in foto's. Runners-up is het Epson XP-420-model, dat de middentoonovergangen beter kon behouden dan de Canon MG3620, die de neiging had om overdreven donkere schaduwen te produceren.

Winnaar tekstafdrukkwaliteit: Canon
Beste alles-in-één voor tekstafdrukkwaliteit
: De Canon TS6020 levert hoogwaardige tekstprints met een snelheid van 9,8 ppm; daarentegen deed de HP Envy 5540 (die een eervolle vermelding verdient voor zijn hoogwaardige tekstafdrukken) dat met 8,1 ppm.

Epson vs Canon vs HP: glanzende fotoafdrukken

Over het algemeen maken alle inkjet all-in-ones die we onlangs hebben getest aantrekkelijke glanzende fotoafdrukken. Maar er zijn subtiele verschillen die het vermelden waard zijn. Epson- en HP-modellen neigen naar een warmere afdruk, wat je misschien wel of niet leuk vindt. Canon-modellen neigden naar een natuurlijker uiterlijk, hoewel zowel de TS6020 als de MG3620 meer verzadiging produceerden in dieprode tinten dan andere modellen.

De Epson XP-640 maakte prints met veel fijne details en veel goed verzadigde kleuren, maar een van onze testprints zag er een beetje onnatuurlijk uit, met te veel geel.

Een paar modellen konden niet alle fijne details produceren in zeer donkere schaduwgebieden van onze landschapsfoto (weliswaar een beetje een marteltest omdat het een zonsondergangscène is met zeer donkere schaduwen). De Epson XP-640 maakte prints met schaduwgebieden die er vlak uitzagen, zonder subtiele details, terwijl de Canon TS6020 en HP 5540 wat details in de schaduwgebieden boden.

Ook waren de glanzende afdrukken van sommige modellen enigszins troebel: afdrukken van de Epson XP-420 en WF-2760 zagen er over het algemeen een beetje licht uit, zonder de 'pop' van afdrukken gemaakt door de HP Envy 5540- en Canon-modellen. In onze Epson XP-420 test zagen we echter goed schaduwdetail, terwijl de Canon TS6020 wat verstopte schaduwpartijen produceerde.

Winnaar glanzende fotoprint: Canon
Beste alles-in-één voor glanzende fotoafdrukken
: De Canon TS6020 produceert glanzende foto's met veel pop, met goed verzadigde kleuren die er over het algemeen heel natuurlijk uitzien.

Epson vs Canon vs HP: kopieer- en scankwaliteit

HP-modellen presteerden het beste in het reproduceren van kleuren op gewoon papier, met vloeiende overgangen en veel fijne details. De HP Envy 5540 maakte enkele van de best uitziende exemplaren. Verrassend genoeg maakte de HP OfficeJet 4650 echter kopieën die niet helemaal overeenkwamen met de fijne details en sterkere donkere tinten van de kopieën van de Envy 5540. (Je zou denken dat iets met 'Office' in zijn naam deze veelvoorkomende taak op de werkplek met meer zelfvertrouwen zou kunnen afhandelen.) Ook hadden de grijswaardenkopieën van de OfficeJet gespikkelde texturen en ruwe middentoonovergangen. Nog teleurstellender was dat de kwaliteit van zwart-witkopieën verder achteruitging bij gebruik van de automatische documentinvoer (ADF) van de OfficeJet 4650.

Kopieën van Canon-modellen hadden iets ruwer ogende texturen dan de HP Envy 5540. Toch reproduceerde de Canon TS6020 kleuren goed, hoewel donkere gebieden wat details verloren. De exemplaren van de MG3620 produceerden strepen en het ontbreken van overgangen had een afvlakkend effect. Ook zag de tekst er ruwer uit dan in het origineel.

Van de Epson-modellen was de XP-640 het beste kopieerapparaat: hoewel zijn kopieën lichter waren dan sommige andere, reproduceerde de alles-in-één van Epson vloeiende overgangen in zijn kopieën van kleurenafbeeldingen. De andere twee Epson-modellen gaven dezelfde grafische weergave echter te donker weer.

De scankwaliteit was indrukwekkend van de Canon- en HP-modellen en de Epson XP-420. Maar het testen bracht een paar eigenaardigheden aan het licht in de andere twee Epson-modellen. De XP-640 maakte soms scans van tekst naar PDF die er aan de randen ruw uitzag, vooral wanneer het origineel een beetje scheef op de scannerglasplaat lag. Bovendien had de WF-2760 van Epson het moeilijk om een ​​aantrekkelijke scan te maken zonder eerst een voorbeeldscan uit te voeren.

Winnaar kleurenkopieën op gewoon papier: HP
Beste alles-in-één voor kopieën van kleurenafbeeldingen
: Zowel de HP Envy 5540 als de HP OfficeJet 4650 maken zeer gedetailleerde en rijk verzadigde fotografische afdrukken op gewoon papier.

Winnaar scannen: Canon
Beste alles-in-één voor scannen
: De meeste inkjet all-in-ones maken scans van hoge kwaliteit, maar Canon-modellen zoals de Canon Pixma TS6020 doen dit doorgaans in een fractie van de tijd van Epson- en HP-modellen.

Epson versus Canon versus HP: afdruksnelheid

Op tekstdocumenten verschilden de modellen van Canon, Epson en HP niet veel. Elk klokte gemiddeld in op respectievelijk 7,7 ppm, 7,9 ppm en 8,6 ppm.

beste cyber maandag tv-deals

De snelste modellen van elk waren de Canon TS6020 (9,8 ppm), de Epson WF-2760 (9,9 ppm) en de HP OffIceJet 4650 (9,1 ppm).

Grafische afdruksnelheden varieerden iets meer. De 3,1 ppm van Epson overtrof de gemiddelden van de Canon (2,8 ppm) en HP-modellen (2,1 ppm). Met alleen het snelste model van elk bedrijf, verdubbelde de Epson XP-640 bijna de snelheid van HP's snelste apparaat: de Epson XP-640 printte graphics met 5,1 ppm, terwijl de HP Envy 5540 achterbleef met 2,6 ppm. De Canon Pixma TS6020 printte afbeeldingen met 3,1 ppm.

Deze zelfde drie modellen waren top in de afdeling voor het afdrukken van glanzende foto's. De Canon TS6020 was de snelste en printte een foto van Letter-formaat in 1 minuut en 54 seconden. De HP Envy 5540 duurde 2 minuten en 12 seconden, en de Epson XP-640 eindigde in 2 minuten en 33 seconden.

Winnaar afdruksnelheid: Canon
Snelste fotoprinter
: De Canon TS6020 maakt in recordtijd glanzende foto's en afbeeldingen van topkwaliteit op gewoon papier.

Epson vs Canon vs HP: kopieer- en scansnelheid

Als het ging om het maken van kopieën, bepaalden Canon en Epson het tempo, terwijl HP achterbleef. Epson-modellen maakten een zwart-witkopie in gemiddeld 11,4 seconden, terwijl Canon all-in-ones een kopie maakten in 13,4 seconden. HP-eenheden waren aanzienlijk langzamer, gemiddeld 24,2 seconden.

Canon-modellen waren het snelst in het maken van een kleurenkopie, gemiddeld 23,3 seconden. Epson-eenheden deden dit in 27,9 seconden, terwijl HP-modellen er 35,2 seconden over deden.

De resultaten waren vergelijkbaar bij het maken van kleurenscans met hoge resolutie. Met 600 dpi voltooiden Canon-modellen een JPEG-scan in gemiddeld 49,2 seconden, terwijl Epson (op 1 minuut en 10 seconden) en HP (1 minuut en 31 seconden) achterbleven. Het snelste model van Epson in deze test houdt echter gelijke tred met Canon's snelste: de Epson XP-640 maakte een scan in 41,6 seconden, net achter de Canon MG3620 (39,4 seconden).

De scansnelheden voor zwart-wit PDF's varieerden niet veel. De Canon MG3620 was het snelst, met 8,9 seconden, gevolgd door de HP Envy 5540 (9,7 seconden) en Epson XP-420 (10,9 seconden). Het langzaamste model, de Epson XP-640, maakte een scan in 16,1 seconden.

beste films op roku-kanaal

Winnaar kopieer- en scansnelheid: Canon
Snelste kopieerapparaat/scanner:
Canon MG3620, die uitblinkt in zowel kleur- als zwart-witscans.

Epson vs Canon vs HP: inktprijs

Laat je niet misleiden door de lage aanschafprijs van een all-in-one — in ieder geval niet de budgetmodellen. Welk klein verschil er ook is, het wordt waarschijnlijk snel opgeslokt door buitensporige inktkosten als u een dorstig model koopt. En veel van die kosten hangen af ​​van hoeveel u afdrukt.

We hebben het hier over centen, maar centen tellen op. Epson levert de laagste kosten per tekstpagina, gemiddeld 6,9 cent per pagina voor zijn standaardcartridges. Canon volgt met 8,3 cent per pagina en HP met 9,2 cent per pagina. Met high-capacity cartridges verlaagt Epson de kosten voor tekstpagina's tot 5 cent, gevolgd door Canon (6 cent) en HP (7,2 cent).

Inktkosten per kleurenpagina zijn gemiddeld niet veel anders met standaard cartridges: Canon (21,1 cent) versus Epson (22,1 cent) en HP (23,3 cent). Als u high-capacity cartridges gebruikt, ziet u een groter verschil in bedrijfskosten: Canon-modellen leveren gemiddeld 10,9 cent per pagina, gevolgd door Epson (14,8 cent) en HP (18,5 cent). De twee modellen met de laagste kosten voor kleureninkt zijn de Canon TS6020 (8,5 cent) en de Epson XP-640, voor 10 cent.

Om deze kosten te compenseren, bieden sommige bedrijven inktabonnementen aan waarmee u geld kunt besparen.

Winnaar inktkosten: Canon
Beste voor inktkosten : De Canon TS6020 houdt de inktkosten laag en de Epson XP-640 maakt ook indruk.

Epson vs Canon vs HP: laser all-in-ones

Als u gefocust bent op zakelijke taken en geen glanzende kleurenfoto's hoeft af te drukken, kan een monochrome laser all-in-one een goede oplossing zijn. Ten eerste zijn laserprinters meestal sneller. In onze tests drukten ze tekst af met een gemiddelde snelheid van 13,7 ppm, tegenover 8 ppm voor inkjet all-in-ones. Epson maakt trouwens geen deel uit van deze vergelijkingen - dat bedrijf richt zich op inkjets.

Canon-modellen hadden gemiddeld de hoogste afdruksnelheden voor laser-MFP's. Om maar één voorbeeld te noemen: in onze Canon ImageClass MF217W-test werd tekst afgedrukt met 15,9 ppm en zwart-witafbeeldingen met 12,2 ppm. De HP LaserJet Pro M127fw review merkte op dat het iets langzamer was bij het afdrukken van tekst (13,5 ppm), maar de helft van de snelheid van de Canon bij het afdrukken van grafische afbeeldingen, namelijk slechts 6,1 ppm.

Naast hogere snelheden, leveren laserprinters doorgaans lagere kosten per pagina. Zelfs bij gebruik van high-capacity cartridges kosten inkjet all-in-ones gemiddeld 5,9 cent per tekstpagina. Maar lasermodellen zoals de Canon ImageClass MF229dw (0) en MF217w (9) drukken tekst voor slechts 3,5 cent per pagina, met een tonercartridge van die goed is voor 2.400 pagina's. Met een cartridge van 1200 pagina's drukt de Brother HL-L2380DW ($ 200) tekst af voor 3,7 cent per pagina. HP-modellen waren het duurst: met 4,3 cent per pagina gebruikt de HP LaserJet Pro M127fw ($ 200) een tonercartridge van $ 64 voor 1.500 pagina's.

Als u in kleur moet afdrukken, kunt u natuurlijk een kleurenlasermodel krijgen, zoals de HP LaserJet Pro M277dw ($ 329), die dezelfde zwarte tonercartridge gebruikt als de M127fw.

Natuurlijk variëren de prijzen voor toner, net als inkt. Toen ik op zoek was naar de beste deal, ontdekte ik dat de online prijzen voor een van HP's zwarte tonercartridges maar liefst $ 9 varieerden. Door ze in een pakket van twee te kopen, profiteert u ook van uw winst - net als het kopen van multipacks met inktcartridges, wat we gebruiken (indien beschikbaar) bij het berekenen van onze kosten per pagina.

Winnaar laser alles-in-één: Canon
Beste alles-in-één laser
: De Canon ImageClass MF217W, onze favoriete laser-MFP, maakte indruk op ons met zijn snelle printtijden, hoogwaardige uitvoer en lage kosten per pagina.

Epson vs Canon vs HP: papierverwerking

Als u verwacht regelmatig over te schakelen van het afdrukken van documenten naar afdrukken op glanzend fotopapier of andere speciale media, overweeg dan een model met twee invoerladen. Anders moet u regelmatig media verwisselen. Als u een duplexeenheid laat dubbelzijdig afdrukken, bespaart u papier, maar zorg ervoor dat u niet te kort komt op de kwaliteit van dubbelzijdig afdrukken (zoals we hierboven hebben opgemerkt). Evenzo is het hebben van een automatische documentinvoer (ADF) handig voor het kopiëren van meerdere pagina's. Maar niet alle modellen produceren dubbelzijdige afdrukken en kopieën van hoge kwaliteit, en sommige ADF's zijn traag, zoals het geval is bij de Epson WF-2760.

Als u van plan bent om de meeste tijd af te drukken en te scannen vanaf een pc of smart device, heeft u wellicht geen geavanceerd bedieningspaneel nodig. Maar het hebben van voldoende knoppen vereenvoudigt de bediening wanneer u een all-in-one in stand-alone modus gebruikt.

Sommige modellen hebben een touchscreen, wat handig kan zijn. Het touchscreen van de Epson XP-640 was bijvoorbeeld betrouwbaar. Aan de andere kant reageerde het aanraakscherm van de Canon TS6020 soms niet, en ik wou dat er een vierwegknop op het bedieningspaneel was. Aan de positieve kant kon ik met dit Canon-aanraakscherm door menuselecties vegen. Over het algemeen heb ik meer geluk gehad met fysieke knoppen of een aanraakscherm.

Winnaar papierverwerking: Epson
Beste duplexer : De Epson XP-640 drukt dubbelzijdige documenten sneller af dan enig ander model dat is uitgerust met een duplexeenheid, en spuugt tekst uit met 5,5 ppm, tegenover 3,6 ppm van de op één na snelste concurrent, de HP Envy 5540.

krijgen we stimuluscontroles?

Epson versus Canon versus HP: het komt erop neer

Dus wie wint in onze confrontatie tussen Epson vs Canon en HP printers? Canon heeft duidelijk een voorsprong op de concurrentie, met zeven categorieën. De Canon TS6020 deed het bijzonder goed als onze topkeuze in meerdere categorieën.

Toch waren de overwinningen van Canon in veel categorieën met kleine marges. HP kreeg de hoogste eer voor kleurenkopieën en Epson doet het ook goed in veel categorieën. (We vinden het vooral leuk hoe de XP-640 fotoafdrukken verwerkt.)

Als u merken overweegt bij het kopen van een printer, blijkt uit onze tests dat de multifunctionele apparaten van Canon moeilijk te verslaan zijn.

Bekijk al onze printerdekking:

Beste printers | Beste alles-in-één printers | Beste fotoprinters | Beste draagbare printers | Beste laserprinters

Overzicht van de beste deals van vandaag Canon TR8620 Alles-in-een... Canon Pixma TR8620 Amazone $ 179,99 Visie Bekijk alle prijzenAanbevolen verkoper HP Smart Tank Plus 651 HP SmartPlus 651 HP (VS) $ 379,99 Visie Bekijk alle prijzenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen