Elke MCU-aftitelingscène gerangschikt - van Fase 1- tot Fase 4-films

Krediet: Marvel/Disney

Er zijn een heleboel geweldige MCU-aftitelingscènes geweest - en de Scène met postcredits van Black Widow was zo ongelooflijk goed. Het was zelfs zo goed dat we besloten dat het tijd was om alle scènes na de aftiteling voor Marvel-films (geen shows) te bekijken en te zien hoe ze in rangorde stijgen.

Gedurende de geschiedenis van de MCU heeft Marvel's scènes met eindcredits gebruikt om bindweefsel tussen de films te creëren. Vaak werken ze met groot succes en helpen ze een aankomend project te hypen. Soms zijn ze echter niet zo geweldig.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Onze beslissingen voor welke scènes met eindcredits van Marvel-films boven elkaar staan, zijn afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is er natuurlijk de verrassingsfactor, zoals de onthulling van een nieuw personage dat naar toekomstige films zal komen. Dan zijn er de scènes die ons alleen maar doen grijnzen en glimlachen.

Deze scènes zijn gerangschikt van beste naar slechtste:

Spider-Man: Ver van huis (2019)

Misschien is dit vanwege de vooringenomenheid van recentheid, maar dit was het moment dat ons versteld deed staan. Peter Parker en MJ, na een afspraakje, zien dan J. Jonah Jameson van The Daily Bugle op een gigantisch videobillboard. Het toont beelden van wijlen Quentin Beck, die Spider-Man ervan beschuldigt hem te hebben vermoord. Beck onthult ook de geheime identiteit van Spider-Man als Peter Parker.

Later leren we dat de Nick Fury en Maria Hill in deze film niet echt waren wie ze zijn. Een ontmaskering onthult dat ze vermomde Talos en Soren zijn. Talos roept Fury op en we leren dat hij in de ruimte is op een Skrull-schip.

IJzeren man (2008)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Eerlijk gezegd zou dit onze best gerangschikte eindcredits-scene kunnen zijn, want hier begon het allemaal. Zoals je je misschien herinnert, eindigt de eerste Iron Man-film in dramatische vorm, en nadat Tony Stark de wereld vertelt dat hij Iron Man is, ontmoet hij Nick Fury. En Fury vertelt hem dat Iron Man niet de enige superheld ter wereld is. Het is tijd om te praten over ... het Avengers-initiatief.

Spider-Man: Thuiskomst (2017)

Eerlijk gezegd kunnen we de eerste scène overslaan, Adrian Toomes (Michael Keaton) die de geheime identiteit van Peter Parker verbergt voor Mac Gargan is leuk, maar het is niet enorm. We moeten echter toegeven dat Gargan, die zei dat hij 'vrienden' heeft die Spider-Man willen vermoorden, ons deed afvragen wanneer die Sinister Six-film eraan komt.

Nee, Homecoming wint hoge rangen voor de metapostcredits-scene. Hier levert Captain America een nieuwe aankondiging van de openbare dienst af … voor ons. We moeten geduld leren, want we hebben allemaal gewacht op iets groots, terwijl er hier niets te zien is. Bravo, Marvel. – Henry T. Casey

best beoordeelde hardloopschoenen voor dames

De Wrekers (2012)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Oké, het was schattig om The Avengers te zien dineren in het Shoarma Palace, het restaurant dat Tony eerder noemde. Ze eten in stilte tussen de wrakstukken. Goed gedaan.

Dat gezegd hebbende? De grote 'oooh' hier komt van de scène waar Thanos te horen krijgt dat Loki er niet in is geslaagd Manhattan in te nemen. Hij glimlacht als The Other zegt dat het uitdagen van The Avengers 'de dood voor de rechter is'. Op de lange termijn zullen we Thanos' verliefdheid op Death nooit te zien krijgen, maar dit is een van die grote 'oooh het gebeurt allemaal' MCU-postcreditsscènes.

IJzeren Man 2 (2010)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Simpel, effectief en cool. Phil Coulson heeft de hamer van Thor gevonden in de woestijn van New Mexico en roept hem binnen (tegen Nick Fury) en zegt: 'Meneer, we hebben hem gevonden.' Gewoon hele toffe dingen.

Captain America: The First Avenger (2011)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Vlak achter de bovenstaande hype-scène voor The Avengers, is de post-credits-scène waarin Nick Fury Steve Rogers vertelt dat hij nodig is om de wereld weer te redden, behoorlijk verdomd netjes. Al was het maar voor dat shot van Rogers die die bokszak al zijn energie geeft.

Avengers: Oneindige Oorlog (2018)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Maria Hill en Nick Fury worden weggestuurd, maar niet voordat Fury kan waarschuwen iemand via een pieper, terwijl auto's en vliegtuigen om hem heen neerstorten, terwijl inwoners van Atlanta tot stof vergaan. Echte fans herkenden het embleem van Captain Marvel en er volgde een vrijgevigheid.

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

De scènes met de aftiteling van Winter Soldier deden zwaar werk. Eerst introduceerde de MCU Quicksilver en Scarlet Witch, Wolfgang von Strucker en List lopen door de faciliteit waar de Scepter wordt geanalyseerd.

En dan zien we The Winter Soldier, nog steeds daarbuiten, en kijkend naar zijn verleden. Het is geen verrassing dat hij nog leeft, maar dat hij naar het monument voor Bucky Barnes kijkt, op de Captain America-tentoonstelling in het Smithsonian Institution? Wat solide gravitas daar.

Thor (2011)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Erik Selvig, die we net hebben ontmoet, werd door Nick Fury en S.H.I.E.L.D. ingeschakeld om de Tesseract te analyseren. Het enige probleem is dat - herinner je je Loki, die net van de rand van Asgard is gevallen? - nou, Loki leeft nog en hij heeft Selvig onder controle van de geest.

Zwarte weduwe (2021)

Waarschijnlijk onze favoriete eindcreditsscène uit het late tijdperk. Yelena (in een outfit die schijnbaar is geïnspireerd door het gele ensemble van Cher Horowitz in Clueless) bezoekt het graf van Natasha en rouwt. Dan, een grote snuit later, leren we dat Contessa Valentina Allegra de la Fontaine (noem haar niet Val), het laatst gezien in Falcon en Winter Soldier, Yelena Romanoff heeft ingehuurd als een held. We vermoeden dat ze een van de Thunderbolts is, naast USAgent. Val vertelt Yelena dan dat Clint Barton verantwoordelijk is voor de dood van Natasha, en vraagt ​​of ze hem uit wil schakelen. Ze aanvaardt de missie.

Bewakers van de Melkweg (2014)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Guardians houden het positieve bij, zoals Groot heeft zien dansen op 'I Want You Back'. Drax, die zijn messen slijpt, draait zich in de richting van Groot, wat het houten wezen dwingt om in zijn sporen te bevriezen om te proberen onzichtbaar te zijn.

Ondertussen zit Taneleer Tivan in de ruïnes van zijn museum van geheimzinnige dingen, en wordt begroet door Cosmo, die zijn gezicht likt. Howard de Eend van alle mensen zegt hem dat dat 'smerig' is.

IJzeren Man 3 (2013)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Tony Stark realiseert zich dat hij met een slapende Bruce Banner heeft gesproken, die niets heeft gehoord over de gevechten met Aldrich Killian en zijn worsteling met een posttraumatische stressstoornis. Dus Tony begint natuurlijk een ander verhaal te vertellen.

Kapitein Marvel (2019)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Captain Marvel arriveert bij de Avengers-compound, waar Steve Rogers, Natasha Romanoff en James Rhodes met Bruce Banner praten over de zender Pager. Marvel wil weten waar Fury is. Ondertussen laat Goose de kat de Tesseract boeren.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Er is hier veel. Het coolste deel komt als laatste, waar Stan Lee verschijnt, in gesprek met The Watchers, verwijst naar zijn eerdere cameo als een FedEx-man, en schreeuwt dat hij meer verhalen te vertellen heeft. De scène houdt in dat hij altijd een van The Watchers is geweest in al zijn cameo-rollen. Voordat we dat zien, steekt Kraglin Obfonteri per ongeluk Drax in de schouder wanneer hij de Yaka-pijl probeert te gebruiken. Stakar Ogord verenigt Aleta Ogord en zijn kameraden Martinex, Charlie-27, Krugarr en Mainframe. Ayesha verklaart dat ze een creatie maakt die in staat is om de Guardians of the Galaxy te vernietigen - 'Adam'.

Peter Quill heeft te maken met een irritante, puberachtige Groot, die wijnstokken afwerpt en videogames speelt. Hij maakt ook de spot met het spelen van een videogame en toont zijn afschuw over de wijnstokken die Groot door de hele kamer heeft laten vallen. Groot reageert spottend, wat Quill verder irriteert.

Ant-Man (2015)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Hank Pym laat Hope van Dyne een prototype van het Wasp Suit zien. Ze merkt op dat 'Het wordt verdomd tijd.' Captain America en Falcon bespreken wat ze met de Winter Soldier moeten doen. Aangezien ze niet naar Tony kunnen gaan voor hulp, raadt Falcon 'een man' aan die hen kan helpen.

Captain America: Burgeroorlog (2016)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Steve Rogers kijkt toe terwijl Bucky Barnes opnieuw de cryostase binnengaat. Hij bedankt T'Challa, die hen asiel heeft gegeven in Wakanda terwijl ze allemaal op zoek zijn naar een remedie voor Bucky's mentale programmering. Ondertussen ligt Peter Parker in zijn slaapkamer te praten met tante May, die wil weten hoe hij aan dat blauwe oog kwam. Als hij eenmaal alleen is, kijkt Peter toe terwijl zijn webschieters een bekend logo uitzenden.

Avengers: Age of Ultron (2015)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Thanos, moe van het zien hoe anderen falen, trekt de Infinity Gauntlet aan en verklaart zijn intentie om de Infinity Stones zelf te krijgen. Best netjes, maar nog steeds een beetje onvermijdelijk - zoals Thanos zelf.

Dokter Vreemd (2016)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Doctor Strange overhandigt Thor een liter bier dat zich blijft vullen nadat het is geconsumeerd. Vervolgens vraagt ​​hij Thor waarom hij Loki naar de aarde heeft gebracht - en hij krijgt te horen dat ze op zoek zijn naar Odin. Strange stemt ermee in om te helpen op voorwaarde dat de Asgardians terugkeren zodra ze hem vinden.

waar kun je fast five kijken

Later neemt Karl Mordo de magie van Jonathan Pangborn weg en zegt dat hij 'eindelijk kan zien wat er mis is met de wereld, er zijn te veel tovenaars'.

Thor: Ragnarok (2017)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

We houden van een flinke portie snark, nietwaar? Welnu, het hoogtepunt van de Ragnarok-aftitelingscène komt wanneer The Grandmaster de inwoners van Sakaar probeert te plezieren en beweert dat de revolutie een gelijkspel was. Rechts. Ook, in een voorloper van Infinity War: een groot ruimteschip verschijnt voor de vertrekken van Loki en Thor, nadat Loki Thor heeft gevraagd of naar de aarde gaan een goed idee is.

Zwarte Panter (2018)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

T'Challa, in het Vienna International Centre met Nakia, Okoye en Ayo, praat met Everett Ross en de Verenigde Naties. Daar kondigt hij aan dat Wakanda zijn grenzen zal openen en de rest van de wereld zal helpen met zijn technologie. Ondertussen bezoekt Shuri Bucky Barnes 'de Witte Wolf', zoals de lokale bevolking hem noemt, die ontwaakt uit de cryostase, en zijn mentale programmering wordt eindelijk overwonnen.

De ongelooflijke Hulk (2008)

Weet je nog toen ze Hulk solo-films gaven? Dit is een beetje repetitief voor de scène met de aftiteling van Iron Man 1, maar hier zien we Tony Stark Thaddeus Ross vertellen dat er een team wordt samengesteld. Meer hype-building voor The Avengers.

Ant-Man en de wesp (2018)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Dit is niet slecht. Het is gewoon... een los eindje aan elkaar knopen. Hier zien we dat Scott Lang niet verscheen in Infinity War omdat hij vastzat in het Quantum Realm vanwege de snap van Thanos. Oh, en dan zien we The Giant Ant, drummend op het elektronische drumstel van Scott Lang. Wat is er ooit met die mier gebeurd?

Thor: De donkere wereld (2013)

Krediet: Disney Plus/Marvel Studios

Sif en Volstagg geven de Aether aan Taneleer Tivan, die in het geheim op Infinity Stones jaagt. Later neemt Jane Foster een pauze van het rondhangen met stervelingen wanneer ze getuige is van een portaal dat opengaat op haar balkon. Ze rent naar buiten om Thor te omhelzen.

    Lees verder:Waar behoort Disney Plus tot de beste streamingdiensten?
De beste televisieaanbiedingen van vandaag 478 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen01uur13minutenvijftiendroogKorting TCL 43-inch 4K UHD Smart LED... Amazone Prime $ 349,99 $ 279 Weergave Korting TCL 43' Klasse 4-Serie 4K UHD... Walmart $ 399,99 $ 279 Weergave Korting TCL – 50 Klasse 4 Serie 4K... Beste koop $ 449,99 $ 359,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen