FF7 Remake is exclusief voor PS5 - zo lang moeten Xbox- en pc-spelers wachten

Krediet: Square Enix

Eerder dit jaar werd een next-gen versie van Final Fantasy VII Remake uitgebracht bekend gemaakt tijdens Sony's PS5 State of Play livestream. En nu is bevestigd dat het een exclusieve PS5-console is voor de eerste zes maanden op de markt.

Deze PS5-editie van Final Fantasy VII Remake, een vernieuwde versie van de PS4-versie van de klassieke JRPG uit 1997, wordt gelanceerd naast een nieuwe uitbreiding genaamd Intergrade. De uitbreiding wordt gebundeld met de next-gen port in de toepasselijke titel Final Fantasy VII Remake Intergrade.Toen Final Fantasy VII Remake in april 2020 voor het eerst werd uitgebracht op PS4, werd bevestigd dat de game minimaal een jaar alleen op PlayStation zou zijn. Dus natuurlijk gingen velen ervan uit dat de remake dit voorjaar naar pc- en Xbox-platforms zou komen. Maar het lijkt erop dat Sony erin is geslaagd zijn exclusiviteitsdeal met nog eens zes maanden te verlengen op basis van een opstartscherm van de laatste trailer van het spel .

(Afbeelding tegoed: Sony)

Met de PS5-versie van Final Fantasy VII Remake en de Intergrade-uitbreiding, die op 10 juni wordt gelanceerd, betekent dit dat de titel op zijn vroegst tot januari 2022 op PlayStation-hardware kan worden gespeeld. Op dat moment verdient elke pc- of Xbox-speler die 18 maanden geduldig heeft gewacht en spoilers heeft vermeden, een soort medaille.

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De next-gen upgrade van Final Fantasy VII Remake heeft al voor behoorlijk wat verwarring en controverse gezorgd. In maart de PS4-versie van de game werd weggegeven aan alle PlayStation Plus-abonnees , maar tegelijkertijd werd aangekondigd dat deze editie van de game niet in aanmerking zou komen voor een gratis PS5-upgrade.

Iedereen die de game digitaal of fysiek op PS4 heeft gekocht, krijgt in juni een gratis upgrade naar de PS5-versie. Ze hebben echter geen toegang tot de Intergrade-uitbreiding, waarmee je speel als fan-favoriete personage Yuffie en ontgrendelt een nieuw verhaalhoofdstuk . Deze DLC kan worden gekocht voor een extra $ 20, of wordt geleverd in de bovengenoemde bundel van $ 70 die zowel de volledige Final Fantasy VII Remake-game als de Intergrade-uitbreiding bevat.

Als het allemaal nogal verwarrend klinkt, komt dat omdat uitgever Square Enix de wateren ernstig heeft vertroebeld met zoveel edities op meerdere platforms. Het belangrijkste om op te merken is dat Final Fantasy VII Remake voorlopig exclusief voor PlayStation blijft.

De beste Final Fantasy VII Remake Intergrade-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen07uur18minuten01droogKorting Final Fantasy VII-REMAKE... Beste koop $ 69,99 $ 44,99 Visie Korting FINAL FANTASY VII-REMAKE... Amazone Prime $ 69,99 $ 44,99 Visie FINAL FANTASY VII-REMAKE... Amazone Prime $ 64,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen