Fitbit Alta HR Review: slank, stijlvol en een beetje frustrerend

Ontwerp

Toen ik de Alta HR voor het eerst vastmaakte, dacht ik: eindelijk, hier is een fitnesstracker die boordevol functies zit, maar niet aanvoelt als een baksteen die aan mijn pols is vastgemaakt. Met een breedte van 0,61 inch lijkt het op een slankere versie van de Fitbit Charge 2. Ik vond het comfortabeler om te dragen dan de meeste trackers, waarvan het volume het ongemakkelijk kan maken om mijn pols te buigen tijdens trainingen.

In tegenstelling tot het eerste Alta-model van Fitbit, heeft de Alta HR een standaard sluiting in horlogebandstijl, waardoor hij veiliger om je pols zit. Zoals bij veel andere Fitbit-apparaten, zijn de banden uitwisselbaar; klassieke bandjes kosten $ 29,95, leren bandjes zijn $ 59,95 en metalen armbanden kosten $ 99,95. Er zijn ook bands ontworpen door Vera Wang voor ongeveer $ 60 per stuk, of als je een paar honderd dollar kunt laten vallen, zijn er flitsendere metalbands en armbanden die worden verkocht onder het merk Public School.Uiterlijk is het belangrijkste verschil tussen de Fitbit Alta HR en de bredere Charge 2 dat er geen knop aan de kant van de Alta HR is waarmee je je statistieken kunt bekijken en doorbladeren. Je moet op het display van de Alta HR tikken om door je stappentelling, hartslag, afgelegde afstand en andere statistieken te bladeren.

welke vpn moet ik gebruiken?
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met de knop van de Charge 2 kunt u trainingen starten en stoppen, stille alarmen uitschakelen en de alarmen selecteren die u wilt in- en uitschakelen. Met de Alta HR moet je meer vertrouwen op de Fitbit-app om je stille alarmen in te stellen en je trainingen daarna op te nemen als ze niet automatisch werden herkend.

Eindelijk is er een fitnesstracker die niet aanvoelt als een baksteen die aan mijn pols is vastgemaakt.

Als u überhaupt op het apparaat moet tikken, moet u mogelijk meer kracht gebruiken dan u zou verwachten. Ik moest bijna een dozijn keer op het scherm slaan als ik een stil alarm moest uitschakelen.

En er is een nadeel voor zwemmers: u kunt uw zwembadtijd niet bijhouden. De Alta HR is niet zwembestendig en je moet hem uitdoen voordat je onder de douche springt. Het kan echter goed tegen een stootje in de gootsteen en in de regen.

vreugde met nintendo switch-controller

MEER: Welke Fitbit is geschikt voor jou?

Specificaties:

Drie-assige versnellingsmeter
Trillingsmotor
OLED-tapdisplay
Bespaart zeven dagen aan bewegingsgegevens
Bewaart dagelijkse totalen gedurende 30 dagen
Elastomeerband is verkrijgbaar in small, large en extra large

Fitness volgen

Veel Fitbit-gebruikers zijn gefocust op het nemen van 10.000 stappen per dag, waardoor de nauwkeurigheid van het tellen van stappen bijzonder belangrijk is. Ik vond de stappentellingen van de Alta HR nauwkeuriger dan die van veel andere apparaten, inclusief oudere Fitbit-modellen die ik heb gebruikt. Toen ik 500 stappen zette, nam de Alta HR 508 op. Omdat je stappentelling wordt weergegeven tot de dichtstbijzijnde honderd stappen op het apparaat (zoals 2,4K), zijn kleine onnauwkeurigheden niet zichtbaar op je pols. Je kunt het exacte aantal stappen alleen zien in de Fitbit-app.

Naast het volgen van uw stappen, kan de Alta HR automatisch hardlopen, fietsen in de buitenlucht, elliptische trainingen, aerobe trainingen en een bredere categorie die 'sporten' wordt genoemd, herkennen en volgen. Ik ontdekte dat het mijn elliptische trainingen nauwkeurig volgde, zelfs terwijl mijn handen redelijk stil op de machine bleven.

Ik vond de PurePulse-hartslagmeting van de Alta HR echter enigszins teleurstellend. PurePulse is het hartslagvolgsysteem dat wordt gebruikt in alle Fitbit-apparaten met optische hartslagmeting. Zoals ik heb ervaren met Fitbit's Charge 2, duurde het enkele minuten voordat de Alta HR op snelheid was met mijn hartslagmeting op een elliptische machine. Maar na een paar minuten kwam de hartslag die de Alta HR detecteerde overeen met die van de elliptische trainer, plus of min een paar slagen per minuut.

beste 50 inch 4k tv

Nieuwe slaapvolgfuncties

Met behulp van je hartslag, bewegingsgegevens en een nieuw machine learning-algoritme, kunnen gebruikers met Fitbit's nieuwe Sleep Stages-functie de kwaliteit van hun slaap volgen, inclusief lichte slaap, diepe slaap en zelfs REM-slaap, wat van invloed kan zijn op je geheugen en humeur. Met Fitbit's Sleep Insights krijg je ook tips om de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Toen ik de nieuwe functies voor het bijhouden van slaap gebruikte, merkte de Fitbit-app op dat ik geen vast slaapschema had - ik ga doordeweeks vroeg naar bed en later in het weekend - en dat dit een negatieve invloed kan hebben op mijn slaap.

Je hoeft geen nieuwe Fitbit te kopen om van deze nieuwe functie te profiteren, aangezien Sleep Stages nu beschikbaar is op de Fitbit Blaze en vanaf dit voorjaar beschikbaar zal zijn op Charge 2-apparaten. Sleep Insights, het advies dat bedoeld is om betere slaapgewoonten aan te moedigen, is nu beschikbaar op elk Fitbit-apparaat dat slaap volgt.

MEER: Beste slaap-apps

Fitbit-app

De Fitbit-app werkt met computers met Windows 10 en macOS 10.6 en hoger, de iPhone 4S en nieuwere modellen en apparaten met Android 4.3 en hoger. In de app kun je je stappentelling zien en je training, hartslag, slaapstatistieken, geschatte calorieverbranding en meer volgen. U kunt ook uw volledige activiteitengeschiedenis in de app bekijken en meerdere apparaten beheren, waaronder de Fitbit Aria slimme weegschaal , tegelijkertijd.

Om ervoor te zorgen dat je al je oefeningen krijgt, kun je met de Fitbit-app gegevens na de training invoeren en kun je kiezen uit een breed scala aan activiteiten, waaronder roeien, vechtsporten, CrossFit, ultieme frisbee en zelfs vissen. Ik heb handmatig een Pilates-les van 55 minuten geregistreerd, zodat deze zou meetellen voor mijn wekelijkse trainingsdoel, dat je ook in de app kunt instellen. Je doel kan variëren van één dag per week sporten tot zeven dagen per week.

Als je vrienden hebt die ook een Fitbit-apparaat gebruiken, kun je ze als vrienden toevoegen om statistieken te vergelijken en deel te nemen aan uitdagingen voor het tellen van stappen.

Meldingen

U kunt sms- en oproepmeldingen ontvangen op uw Alta HR. In de app kun je ervoor kiezen om alleen de naam van de afzender te zien, of ook de naam van de afzender en een deel van het sms-bericht. U kunt ook agendameldingen ontvangen op de Alta HR, een nieuwe en handige functie voor mensen die volle agenda's beheren.

Als u een kantoormedewerker bent of anderszins zittend, kan de Alta HR u eraan herinneren om elk uur minimaal 250 stappen te zetten.

lg 50 inch 4k tv

Batterijduur

Net als elk ander Fitbit-model, wordt de Alta HR geleverd met een eigen USB-oplader die op de achterkant van het apparaat kan worden geklikt. Ik heb vijf stille alarmen ingesteld; ontving elke dag een tiental sms-, oproep- en kalendermeldingen; en had continue hartslagmeting die elke minuut mijn hartslag registreerde, en de batterij ging iets meer dan zes dagen mee. Dat is iets minder dan de zeven dagen die Fitbit schat, maar het is beter dan de batterijduur van drie tot vijf dagen van andere fitnesstrackers.

Om ervoor te zorgen dat je apparaat niet leeg raakt, biedt de Fitbit-app je de mogelijkheid om het batterijniveau van je Alta HR te bekijken terwijl je door je statistieken bladert.

Bottom Line

De Fitbit Alta HR van $ 149 is een verstandige update van de originele Alta, met hartslagmeting en betere slaapregistratie, in een even slank en stijlvol pakket. Als je echter een iets dikker, maar net zo aantrekkelijk apparaat niet erg vindt, overweeg dan de Fitbit 2 . opladen , wat gemakkelijker te gebruiken is en u niet zo vaak naar uw telefoon hoeft te grijpen.

Fotocredit: Jeremy Lips/TemplateStudio

De beste Fitbit Alta HR-deals van vandaag 753 Amazon-klantrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagentwintiguureenentwintigminuten12droog Fitbit Alta HR Hartslag... Walmart $ 189.99 Weergave Fitbit Alta HR, Zwart, Groot... Amazone Prime $ 250 Weergave Fitbit Alta HR, Blauw/Grijs,... Amazone Prime $ 259 Weergave Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen