Fitbit Charge 4-update toont nu het zuurstofgehalte in het bloed op je pols

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Er is een reden waarom de Fitbit Charge 4 bovenaan onze pagina met beste fitnesstrackers staat. Het is klein, het heeft een groot scherm, heeft ingebouwde GPS en het kost slechts $ 150. Nu wordt het nog beter met de mogelijkheid om je bloed-zuurstofverzadiging op de band zelf te laten zien.

Toen de Fitbit Charge 4 iets meer dan een jaar geleden werd gelanceerd, had hij de mogelijkheid om je bloedzuurstofniveaus (ook bekend als SpO2) gedurende de nacht te controleren en de bevindingen te presenteren in een grafiek in de Fitbit-app. Met de nieuwste firmware-update (1.000.34) kunnen Charge 4-dragers deze informatie op hun pols bekijken.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoewel bloed-zuurstofmonitoring beschikbaar is op sommige meer geavanceerde GPS-horloges, kreeg het dit jaar bekendheid toen het werd geïntroduceerd op de Apple Watch-serie 6 , en bleek een mogelijke vroege indicator van COVID te zijn.

Normaal gesproken zouden de SpO2-niveaus van een persoon tussen 95 en 100 procent moeten zijn, maar veel COVID-patiënten zagen hun niveaus ver onder dat niveau dalen. Toch Apple et. al waren er snel bij om te zeggen dat hun apparaten geen door de FDA goedgekeurde diagnostische hulpmiddelen voor deze aandoening waren. SpO2-niveaus kunnen ook worden gebruikt om te zien of iemand slaapapneu heeft.

Andere Fitbit-apparaten met bloedzuurstofsensoren zijn de Fitbit Ionic, de Fitbit Sense en de Fitbit Versa serie; ze meten allemaal uw bloedzuurstofniveaus terwijl u slaapt, om de meest nauwkeurige meting te krijgen.

Om uw SpO2-niveaus op uw pols te bekijken, moet u de Charge 4 updaten naar de nieuwste firmware. Net als bij andere Fitbit-apparaten kun je echter alleen je SpO2-niveaus van de vorige nacht controleren; andere wearables, zoals de Apple Watch 6 en de Garmin fenix 6, laten u uw bloedzuurstofniveaus controleren op het moment dat u dat wilt. Je kunt ook maar een week aan gegevens bekijken, tenzij je je aanmeldt voor Fitbit Premium, dat $ 80 per jaar kost.

Deze firmware-update wordt nog uitgerold; wanneer het beschikbaar is voor je apparaat, zou je een melding in de Fitbit-app moeten zien.

De beste Fitbit Charge 4-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen08uur27minuten36droogLage voorraad Verlaagde prijs Fitbit Charge 4 Fitness- en... Amazone Prime $ 149,95 $ 112,02 Visie Black Friday Deal In prijs verlaagd Fitbit Charge 4 (NFC)... Walmart $ 149,95 $ 125,80 Visie Fitbit - Charge 4 Activiteit... Beste koop $ 129,95 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen