Vergeet Galaxy S21 - Samsung's 'surround display'-telefoon ziet er ongelooflijk uit

Krediet: LetsGoDigital

Samsung bereidt zich momenteel voor op de Galaxy S21 lancering, die naar verluidt in januari volgend jaar zal plaatsvinden. Maar elders in het bedrijf hebben de ontwerpers aan iets heel bijzonders gewerkt.

LetsGoDigital , met behulp van renders gemaakt door Giuseppe' Snoreyn ' Spinelli, heb een... nieuw patent van Samsung dat pronkt met een idee voor een telefoon met een 'surround display' aan de voorkant, achterkant en rond de randen. Dit scherm kan ook worden geschoven om de camera van de telefoon te onthullen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het patent heeft de simpele naam 'Electronic device' en werd eind oktober toegekend aan Samsung. Het ontwerp lijkt wat op Xiaomi's Mi Mix Alpha, maar is een stuk ingewikkelder.

Foldables zijn momenteel de enige echte manier waarop we zien dat nieuwe flexibele displays worden gebruikt. Samsung stelt echter vergelijkbare technologie voor als wat we zien op de Galaxy Z Flip en Galaxy Z Fold 2 in dit patent.

Een mogelijke implementatie laat zien dat de telefoon verschillende schermen gebruikt om het oppervlak te bedekken, maar een andere stelt voor om het allemaal één doorlopend scherm te maken. Hierdoor zou de telefoon minder stroom nodig hebben, maar enige veelzijdigheid gebruiken.

Krediet: LetsGoDigital/Snoreyn

Over dit display gaat een transparante behuizing, gemaakt van acryl of polymeer. Omdat het doorzichtig is, kan het scherm eronder de telefoon in principe elke gewenste kleur maken, handig voor meldingen, het weergeven van weersomstandigheden of zelfs voor het afstemmen van de kleuren van het scherm op de omgeving.

Krediet: LetsGoDigital

De belangrijkste componenten gaan binnen de ring van het scherm, met ondersteunende structuren die ervoor zorgen dat het paneel en het silicium eronder blijven waar ze zouden moeten zijn. Dit omvat een eSIM (aangezien er geen ruimte is voor een traditionele nano-SIM-sleuf), een vingerafdruksensor onder het scherm en een piëzo-elektrische sensor die fungeert als de aan / uit-knop.

Net als bij de Z Fold, die apps kan wisselen tussen een coverdisplay en een hoofddisplay, afhankelijk van wat de gebruiker doet, wil Samsung dat de inhoud naadloos beweegt om de richting van het apparaat te volgen.

Krediet: LetsGoDigital/Snoreyn

Het schuifmechanisme is al eerder geprobeerd op telefoons zoals Xiaomi's Mi Mix 3, maar resulteerde in een veel zwaardere telefoon. Toch was er geen inkeping of gaatje nodig voor de selfiecamera.

In het geval van dit concept beweegt de achterkant van de telefoon naar beneden om een ​​camera-array aan de achterkant van het voorste gedeelte van de telefoon te onthullen. Omdat je het achterdisplay hebt, betekent dit dat een enkele set sensoren kan fungeren als zowel selfie- als achtercamera's, iets wat we hebben gezien op opvouwbare apparaten zoals de Huawei Mate Xs.

Er is ook sprake van een camera onder het scherm aan de voorkant van de telefoon. Dit is niet voor fotografie, in tegenstelling tot andere concepten onder het scherm waaraan wordt gewerkt door Samsung, Xiaomi, Oppo en anderen. Het is in plaats daarvan ontworpen om de telefoon te helpen de inhoud correct te oriënteren, de positie van de gebruiker te detecteren en de juiste schermen dienovereenkomstig te gebruiken.

Krediet: LetsGoDigital/Snoreyn

Indien inactief, kan de telefoon nog steeds een screensaver op het voor- of achterdisplay hebben, terwijl de zijkanten kunnen worden gebruikt voor snelkoppelingen. Beide schermen kunnen echter tegelijk werken, bijvoorbeeld om meerdere mensen naar een video te laten kijken zonder over je schouder te schuiven, of om een ​​soort mobiel spel te spelen. Als alternatief kunnen de twee schermen verschillende informatie over een enkel onderwerp weergeven. In het patent wordt aan de ene kant een video afgespeeld, terwijl de metadata aan de andere kant zichtbaar is.

Octrooien worden niet altijd echte producten, en als ze dat wel doen, kan het even duren voordat een concept wordt omgezet in iets dat gebruikers daadwerkelijk kunnen kopen. Gezien het uiterlijk van dit ontwerp, zouden we super blij zijn als Samsung dit zou kunnen realiseren. En aangezien Samsung de opvouwbare markt al domineert, is het misschien niet te veel om te hopen dat het binnenkort nieuwe horizonten voor smartphones zal zoeken om te veroveren.

De beste Samsung Galaxy Buds Live-deals van vandaag Verlaagde prijs SAMSUNG Galaxy Buds Live True... Amazone Prime $ 169,99 $ 99,99 Weergave Korting Samsung - Galaxy Buds Live... Beste koop $ 169,99 $ 99,99 Weergave Lage voorraad Verlaagde prijs Samsung Galaxy Buds Live... Walmart $ 169,99 $ 119,99 Weergave Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen