Vergeet iPhone 12 - waarom ik de nieuwe iPhone SE koop

(Afbeelding tegoed: Apple)

Een paar weken geleden begon mijn iPhone SE enkele grote oplaadproblemen te vertonen. Het begon met het niet automatisch verbinden met de Lightning-oplaadkabel, tenzij ik een halve minuut aan het prutsen was met de kabel zodat hij precies zo paste. Toen vorderde het naar de iPhone SE die helemaal niet oplaadde, hoeveel gehannes en wiebelen en vloeken ik ook deed.

En je zult me ​​er nooit van kunnen overtuigen dat mijn iPhone SE niet wist dat Apple Stores waren gesloten vanwege de wereldwijde pandemie van het coronavirus, waardoor hij het precieze moment kon kiezen waarop geen Apple Genius me kon redden om de geest te geven .  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het maakt niet uit. De iPhone SE gaf me vier jaar trouwe dienst voordat hij zijn sterfelijke spoel afschudde - of in ieder geval zijn oplaadspoel. En in ieder geval besloot mijn iPhone SE als nieuw model naar de grote Apple-reparatiewerkplaats in de lucht te gaan - de iPhone SE 2020 — stond klaar om ter plaatse te komen.

Praat over uw geplande veroudering.

Dus ja, het is een slot dat ik de nieuwste iPhone SE van Apple zal kopen, zelfs als de nieuwe telefoon pas op 24 april officieel in de verkoop gaat. (iPhone SE-pre-orders zijn al aan de gang.) Dat lijkt misschien alsof ik ben een beetje aan het springen, vooral met een hele hoop iPhone 12 modellen die offstage opdoemen voor hun herfstdebuut.

Aangezien mijn baan me de mogelijkheid biedt om voorlopig verschillende leentelefoons te gebruiken en ik misschien zelfs mijn huidige iPhone SE kan laten repareren zodra de Apple Stores weer opengaan, waarom zou ik het dan niet tot later dit jaar uitstellen voordat ik upgrade? Op die manier kon ik zien of de betere processor van de iPhone 12, geruchten over cameraverbeteringen en 5G-ondersteuning genoeg zouden zijn om mijn hoofd te draaien.

Maar ik ga niet wachten. Omdat de nieuwe iPhone SE alles biedt wat ik wil in een telefoon en hij is er nu. Dat is het perfecte moment voor iedereen om zijn apparaat te upgraden.

Nintendo Switch-games om te kopen

Koop de iPhone SE 2020 als je van compacte telefoons houdt

Je hoeft alleen maar om je heen te kijken om te zien dat de schermformaten van telefoons steeds groter worden. De Samsung Galaxy S20 Ultra , heeft bijvoorbeeld een 6,9-inch scherm, terwijl zelfs het kleinste lid van de Galaxy S20-familie een scherm heeft dat groter is dan 6 inch. De vraag naar uitgestrekte smartphoneschermen is zo groot dat bedrijven nu proberen opvouwbare telefoons te ontwikkelen met schermen die kunnen worden uitgeklapt tot nog grotere panelen.

En als je iemand bent met kleine handen zoals ik, kijk je naar deze komisch grote smartphones en schud je je hoofd, je afvragend of er zelfs een plaats is voor mensen zoals wij in deze Bigger Must Be Better-wereld.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Sinds mijn huidige telefoon onbetrouwbaar werd, gebruik ik de 6,5-inch iPhone 11 Pro Max als vervanging. En mijn weg moeten zoeken met deze supergrote iPhone heeft mijn minachting voor phablets alleen maar versterkt. Het is voor mij onmogelijk om deze telefoon met één hand te gebruiken. De iPhone 11 Pro Max glijdt met deprimerende frequentie uit mijn kleine wanten. Als ik hem in een zak steek, heb ik het gevoel dat ik met een flatscreen-tv aan het sjouwen ben.

Met de iPhone SE 2020 zal ik dat probleem niet hebben. Ook al is hij groter dan het originele 4-inch model, de nieuwe 4,7-inch telefoon zou comfortabel in mijn hand moeten passen en nog comfortabeler in mijn zak. Ondanks het streven van de industrie naar grote schermen, is er nog steeds een dorst naar compacte telefoons, en de iPhone SE-cijfers komen onmiddellijk op onze lijst van de beste kleine telefoons .

Koop de iPhone SE 2020 als je een hekel hebt aan veel geld uitgeven aan telefoons

Schermformaten zijn niet het enige dat groter wordt bij telefoons. Heb je tegenwoordig de prijzen van vlaggenschipapparaten gezien? Voor een eersteklas telefoon lijkt $ 999 nu het startpunt, en wanneer een telefoon boordevol functies binnenkomt voor minder dan dat, bijvoorbeeld de OnePlus 8 Pro van $ 899, zijn mensen over het algemeen verrast.

Ik weet niet hoe het met u zit, maar gezien de toestand van de wereldeconomie, voel ik me op dit moment niet op mijn gemak om een ​​bedrag van vier cijfers op een smartphone te laten vallen. Met de iPhone SE 2020 hoef ik dat niet te doen - Apple rekent een startprijs van $ 399, en hoewel ik ga betalen om de opslag te verdubbelen tot 128 GB, is dat slechts $ 50 extra.

Die prijzen zijn voordat ik profiteer van de vele Pre-orderdeals voor iPhone SE die verschijnen voorafgaand aan de komst van de telefoon op 24 april. Zelfs Apple komt in actie en biedt kortingen aan als je oudere iPhones inruilt. In ruil voor mijn oude iPhone SE - vergeet de dingen die ik eerder zei over problemen met opladen, alle Apple-medewerkers die dit lezen! - Ik kan waarschijnlijk $ 30 korting krijgen op de kosten van de nieuwe iPhone SE, wat een deel van het extra geld wegvaagt dat ik zal besteden aan meer opslagruimte.

Koop de iPhone SE 2020 als je van een goede prijs houdt

Als het alleen om geld besparen zou gaan, zou de iPhone SE 2020 al een aantrekkelijke aankoop zijn. Maar je krijgt veel functies voor slechts $ 399.

Om te beginnen heeft de iPhone SE de A13 Bionic-chipset, dezelfde die de iPhone 11-reeks van Apple aandrijft. De A13 heeft bewezen de best presterende mobiele processor te zijn die we hebben getest, en versloeg zelfs de nieuwere Snapdragon 865 in onderlinge benchmarks. Totdat de iPhone SE op de markt kwam, moest je minimaal $ 699 betalen voor een iPhone 11 om van dat soort kracht te genieten. Nu heb je het voor $ 300 minder.

De iPhone SE bevat andere details die je normaal niet zou verwachten in een telefoon van minder dan $ 400, inclusief ondersteuning voor draadloos opladen. Die functie is MIA in de vergelijkbaar geprijsde Google Pixel 3a en zal naar verwachting niet in de Google Pixel 4a verschijnen wanneer Google die geruchtentelefoon binnen een paar maanden uitrolt.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Je krijgt maar één achteruitrijcamera met de iPhone SE, maar de 12-megapixellens wordt versterkt door de ingebouwde Neural Engine van de A13. Verwacht dus veel computationele fotografie om te compenseren voor wat een tweede camera normaal zou bieden.

Koop de iPhone SE 2020 als je geen 5G nodig hebt

De iPhone SE 2020 zal geen 5G-connectiviteit hebben, iets dat dit najaar in elk iPhone 12-model wordt verwacht. En dat boeit mij niet in het minst.

de vraag van of je dit jaar een 5G-telefoon moet kopen is een persoonlijke die afhangt van veel specifieke factoren, waaronder wie uw provider is en hoe 5G-dekking in uw regio is. Ik woon in een deel van de wereld waar 5G-dekking op het moment van schrijven schaars is, en mijn favoriete provider - Verizon - bouwt zijn netwerk uit met op mmWave gebaseerde technologie. Dat is geweldig voor hoge snelheden, maar niet zozeer voor een brede dekking. Ik denk dat het nog wel even zal duren voordat ik gebruik kan maken van 5G-snelheden als ik onderweg ben.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Maar zelfs als de 5G-dekking verbetert – en vergis je niet, het zal dit jaar en daarna zeker uitbreiden – het voordeel voor consumenten zal pas over een paar jaar echt gevoeld worden, wanneer app-makers nieuwe ervaringen bedenken om te profiteren van hogere snelheden en lagere latentie. (We zagen een vergelijkbare ontwikkeling met LTE toen dat netwerk meer wijdverbreid werd, waardoor app-makers betere functies zoals locatiebewustzijn en streaming konden leveren.) Ik vermoed dat echt innovatieve 5G-ervaringen de consument binnen een paar jaar zullen bereiken - of ongeveer dezelfde tijd Ik ben klaar om te upgraden van deze nieuwe iPhone SE naar een 5G-apparaat.

Koop de iPhone SE 2020 als je een telefoon wilt die lang meegaat

Er is een reden waarom een ​​telefoon die ik in 2016 kocht, tot een paar weken geleden nog leefde. Net als de nieuwe iPhone SE debuteerde het originele model met de beste door Apple gebouwde processor voor zijn tijd, dus de prestaties van de telefoon waren enigszins toekomstbestendig. Apple doet ook heel goed werk om ervoor te zorgen dat oudere apparaten nog enkele jaren in de toekomst bijgewerkte versies van iOS kunnen gebruiken. Recentere iPhones hadden misschien meer uitstraling, maar die vier jaar oude iPhone SE kon het nog steeds redelijk goed bijhouden.

Ik verwacht niet dat dat zal veranderen met de iPhone SE 2020. Die A13-processor zal me veel spierkracht geven, en de voortdurende iOS-ondersteuning zal lang duren nadat de aanstaande iOS 14-update een verre herinnering is.

iPhone SE 2020: kopen of overslaan?

Ik heb nog steeds een aantal vragen over de nieuwe iPhone SE waarvan ik hoop dat ze zullen worden beantwoord zodra we de kans krijgen om de nieuwste telefoon van Apple te beoordelen. Om te beginnen wil ik zien hoe goed die enkele achteruitrijcamera presteert, zelfs wanneer andere budgettelefoons zijn overgestapt op meerdere cameraarrays. Ik wil ook zien hoe de batterij van de iPhone SE het volhoudt. Apple beweert dat het de levensduur moet evenaren van de iPhone 8 die is vervangen door de SE, maar onze tests zullen het verhaal vertellen.

Laten we onszelf echter niet voor de gek houden. Er is op dit moment niet veel dat me ervan zou kunnen weerhouden een iPhone SE 2020 te kopen. Het formaat is goed, en de functieset ook. Apple heeft misschien grotere en betere telefoons in de pijplijn in 2020, maar het is onwaarschijnlijk dat er een telefoon is die beter bij mij past.

De beste Apple iPhone SE (2020)-deals van vandaagPlannen ontgrendeldOntvang een nieuwe iPhone SE + Premium Wireless vanaf slechts $ 30 per maand Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone SE (2020) (Afbetalingen Apple iPhone SE (2020) (Afbetalingen Vrij vooraf $ 31,62/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 31,62/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone SE (2020) (Afbetalingen Apple iPhone SE (2020) (Afbetalingen Vrij vooraf $ 56/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 56/mnd Bekijk Deal Bij Black Friday: ontvang $ 80 korting op deze telefoon + 50% korting voor abonnementen van meer dan $ 10 voor de eerste maand van service Tello VS Geen contract Apple iPhone SE (2020) (64GB) Apple iPhone SE (2020) (64GB) $ 319 vooraf $ 39/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens oproepen:Oproepen naar 60+ landen zijn inbegrepenGegevens:Onbeperkt 2G na 25 GB 4G LTE/5G-gegevensgebruik Tello VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens oproepen:Oproepen naar 60+ landen zijn inbegrepenGegevens:Onbeperkt 2G na 25 GB 4G LTE/5G-gegevensgebruik Bekijk Deal Bij Tello $ 319 vooraf $ 39/mnd Bekijk Deal Bij Tello We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen