Vergeet iPhone 13: deze geweldige upgrade blaast Android-telefoons weg

Krediet: Jermaine Smit/LetsGoDigital

De iPhone 13 het gerucht gaat dat het een 120Hz-scherm heeft, maar het zou nog hogere verversingssnelheden kunnen zien.

Hoewel het nog niet gegarandeerd is, kunnen toekomstige iPhones een verversingssnelheid van 240 Hz krijgen op hun beeldschermen. Dat is het dubbele van wat de beste telefoons van vandaag zijn, zoals de Samsung Galaxy S21 kunnen beheren, en daarom zijn we verheugd om te zien wat Apple van plan is.De details komen van een octrooi ingediend door Apple bij de USPTO en onlangs ontdekt door Patently Apple . Het vermeldt specifiek het gebruik van de technologie op iPhones, maar verwijst ook naar de iPad, Apple Watch, headsets, tv's of zelfs een headset of auto. Misschien verwijzen die laatste twee naar de Apple Glasses en Apple Car , respectievelijk.

Deze illustratie van de octrooiaanvraag laat zien hoe de schakelingen onder het scherm zouden worden gerangschikt.(Afbeelding tegoed: USPTO)

We hebben reikhalzend uitgekeken naar Apple om de verversingssnelheid op zijn iPhones te verhogen. De iPad Pro heeft sinds 2017 ProMotion 120Hz-schermen beschikbaar en rivaliserende telefoons zoals de Galaxy S21 of OnePlus 8 Pro hebben al 120Hz-schermen. De iPhone 12 lijn zag eruit alsof het ook 120Hz zou krijgen tot een paar maanden voor de lancering, toen de impact op de levensduur van de batterij ervoor zorgde dat Apple blijkbaar terugschakelde naar 60Hz.

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

In het dossier, getiteld 'Beeldschermen met meerdere verversingssnelheidsmodi', bespreekt Apple een native en 'hoge' verversingssnelheidsmodus, waarbij de hoge modus twee, drie of vier keer hoger is dan de basismodus. De meeste telefoons hebben een standaardverversingssnelheid van 60 Hz, sommige bieden nu 120 Hz. Maar naast deze gebruikelijke verversingsfrequenties vermeldt het patent ook frequenties van 180 Hz en 240 Hz, cijfers die we alleen hebben gezien op veel grotere speciale schermen en monitoren.

Er is echter een addertje onder het gras. De patenttekst blijft zeggen dat om deze hoge snelheden te bereiken, het scherm de verticale resolutie van het scherm zou moeten verminderen, door twee of drie rijen pixels in een enkele rij te combineren. Het zou betekenen dat jij (of de telefoon als deze automatisch is) zou moeten kiezen tussen het mooiste beeld of de meest vloeiende beweging.

Het is moeilijk om het verschil te waarderen dat een hoge verversingssnelheid maakt totdat je het zelf in actie hebt gezien. Het algehele effect is meer vloeiende bewegingen op het scherm, of het nu gaat om scrollen door sociale media-feeds of het spelen van games. Maar het gebruik van verversingsfrequenties van 120 Hz of hoger eist zijn tol van de batterijduur van een telefoon, tenzij het een variabel systeem gebruikt dat de telefoon indien mogelijk een lagere frequentie laat gebruiken, of de resolutie-veranderende methode die het patent van Apple suggereert.

Dit is niet de enige nieuwe weergavefunctie die we op de iPhone 13 konden zien. Recente lekken beweren dat de iPhone van dit jaar Apple's eerste met een always-on display , zodat gebruikers de tijd, batterijstatus en meldingen kunnen bijhouden zonder de telefoon aan te raken.

De iPhone 12-serie, en in het bijzonder de iPhone 12 Pro Max , is momenteel onze topkeuze voor de beste telefoon je kunt nu kopen. De iPhone 13 Pro zou zeker een 120Hz-scherm moeten krijgen. Maar als het deze nieuwe gepatenteerde weergavetechnologie gebruikt, zou het Android-telefoons op de hoogte stellen.

De beste Apple AirPods-deals van vandaag 117 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over01dagen07uur33minuten48droog Apple EarPods met afstandsbediening en... Walmart $ 16,89 Visie Apple EarPods met Lightning... Walmart $ 19 Visie Apple AirPods met opladen... Walmart $ 169 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen