Vierde stimuluscontrole - waarom het wel en niet kan gebeuren?

(Afbeelding tegoed: Getty Images)

Nu stimuluscontrole 3 is uitrollen in golven – met tot dusver bijna 160 miljoen betalingen aan individuen en gezinnen – kunnen Amerikanen zich afvragen of ze in de toekomst meer opluchting kunnen verwachten, hetzij in de vorm van een vierde stimuluscheque of een soort terugkerende stimulusbetaling.

Hoewel er in het Congres geen betekenisvolle beweging is geweest in de richting van meer stimuleringsfinanciering, zijn er geruchten geweest over de mogelijkheid en noodzaak van extra hulp voor de duur van de pandemie. Hier zijn een paar redenen waarom dat wel of niet kan gebeuren.Waarom een ​​vierde stimuluscontrole zou kunnen plaatsvinden?

  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Aanvullende of lopende betalingen enige steun hebben in het Congres . Ten minste twee groepen progressieve wetgevers in het Huis en de Senaat hebben druk uitgeoefend op de regering-Biden om extra stimuleringsmaatregelen te steunen.

gratis ps4-games met gesplitst scherm

Meer dan 50 Huisdemocraten een brief gestuurd aan het Witte Huis in januari waarin werd opgeroepen om terugkerende rechtstreekse betalingen op te nemen in het Amerikaanse reddingsplan van $ 1,9 biljoen, de stimuleringswetgeving die uiteindelijk werd aangenomen en de Amerikanen eenmalige cheques van $ 1.400 opleverde.

Eind maart kwamen 21 senaatsdemocraten, waaronder meerdere partijleiders, een soortgelijke brief gestuurd Hij drong er bij Biden op aan om terugkerende stimuluscontroles en verbeterde werkloosheidsuitkeringen op te nemen in zijn infrastructuurrekening, bekend als het Build Back Better-plan.

Geen van beide voorstellen noemde specifieke bedragen of subsidiabiliteitsvereisten.

Linkse beleidsgroepen hebben zich ook uitgesproken voor meer hulp. Het belastingbeleidscentrum van Urban-Brookings heeft gezegd dat een extra controle: het aantal mensen dat in armoede leeft verder kan doen krimpen . Het Economic Security Project heeft ook: verzocht om doorlopende betalingen gebonden aan economische omstandigheden.

Stimuleringscheques zijn populair bij kiezers. NAAR Morning Consult/Politico poll ontdekte begin maart dat de lopende werkloosheidsuitkeringen van $ 300 per week en eenmalige stimuleringsbetalingen in de American Rescue Plan Act een meerderheid van de kiezers van alle partijen hadden. Een eerdere peiling van de naar links neigende Data for Progress ontdekte dat 65% van de kiezers terugkerende cheques van $ 2.000 zou steunen.

Waarom een ​​vierde stimuluscontrole niet zal plaatsvinden?

Hoewel stimuluscontroles in sommige kringen populair zijn, het idee van voortdurende hulp heeft geen echte stoom gekregen .

Ten eerste heeft de regering van Biden geen aanvullende rechtstreekse betalingen opgenomen in haar infrastructuurplan en heeft ze geen plannen aangegeven om dergelijke voorstellen te ondersteunen. Bovendien zouden voorstellen voor aanvullende stimuleringsmaatregelen waarschijnlijk niet genoeg stemmen hebben om in de Senaat te slagen.

Sommige statistieken suggereren ook dat: extra verlichting is misschien niet nodig terwijl de economie zich even snel herstelt als voorheen. Detailhandelsverkopen stegen in maart - deels omdat mensen hun cheques van $ 1.400 uitgeven - terwijl werkloosheidsclaims gedaald tot een nieuw dieptepunt in het pandemietijdperk eerder deze maand.

De CDC meldde dat met ingang van 19 april, meer dan de helft van de Amerikaanse volwassenen ten minste één dosis van een COVID-19-vaccin hadden gekregen, waardoor mensen konden terugkeren naar minder beperkte activiteiten die de economie een boost zullen geven.

Tot slot maken sommige economen zich zorgen dat extra stimuleringsuitgaven inflatie kan doen stijgen , doet meer kwaad dan goed. De Federal Reserve heeft gezegd dat de recente inflatiepieken slechts tijdelijk zijn, maar sommigen kijken nog steeds naar de langetermijnimpact op de markt.

De beste lampendeals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen09uur12minuten39droog LEPOWER Metalen Bureaulamp,... Amazone Prime $ 17,48 Visie Korting LEPOWER Metalen Bureaulamp,... Amazone $ 29,99 $ 18,69 Visie Deal eindigtma 6 decKorting Eenvoudige ontwerpen - Bronson... Beste koop $ 49,99 $ 34,99 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen