Gaming-pc's: het is tijd om te kopen - en niet om te bouwen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

beste 2-in-1 chromebook

Als u een krachtige GPU in uw computer wilt, moet u misschien een winkelbeslissing nemen die u voorheen niet had. Nee, het geeft niet veel te veel uit aan een GPU van een reseller. Ik heb het over het kopen van een vooraf gebouwde gaming-pc.

De ongemakkelijke waarheid over GPU-tekorten is dat de vraag het aanbod voortdurend heeft overweldigd tijdens de COVID-19-pandemie. Zelfs als de pandemie ten einde loopt, is de vraag naar GPU's nog steeds buitengewoon hoog - niet alleen van gamers, maar ook van cryptocurrency-mijnwerkers. Een maand geleden, Nvidia waarschuwde dat het tekort aan RTX 3080 niet alleen een probleem is voor vandaag, maar ons ook in 2022 zal plagen.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Ik ben weliswaar nieuw in dit gesprek. ik ben gegaan van nooit een game-pc nodig om in de loop van de afgelopen vijf maanden van een behoorlijk krachtige leenman te houden. Maar ik heb genoeg aandacht besteed aan de verlammende chiptekorten om de kansen te kennen om een ​​zelfstandige GPU te vinden.

Een GPU zoeken

Als u nu online op zoek bent naar een Nvidia GeForce RTX 3070 GPU, ziet u dat de prijzen rond de $ 1.300 tot $ 1.600 zweven. Dat is een opslag van 100% tot 200% ten opzichte van de oorspronkelijke adviesprijs van $ 499 van de grafische kaart. Natuurlijk helpt Google niet echt, luchtspiegelingen in de lucht gooien waar ze niet thuishoren. Bijvoorbeeld: de zoekmachine toont een vermelding voor een Nvidia GeForce RTX 2080 GPU in de winkelresultaten voor een 3070-zoekopdracht.

Of je zou kunnen proberen om de loterij te spelen. Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor de Newegg Shuffle, krijgt u een kans om een ​​van deze zeldzame GPU's te kopen. De prijzen in dit scenario zijn veel betaalbaarder, maar kosten nog steeds minstens $ 649. Het is een harde herinnering dat iedereen op dit moment onze bestedingslimieten probeert te testen.

Hilarisch (en helaas) de Newegg Shuffle werd raar op 25 mei. De dienst probeerde lezersketels, Uber Eats-cadeaubonnen en ... fruithydrators te verkopen? Oh, en hoewel Newegg een Asus ROG Strix RTX 3070 had, kostte het $ 859. Ik wil geen wedstrijd winnen waarbij mijn beloning een iets minder woekerprijs is.

Ik heb er al veel te veel tijd in gestoken een PS5 krijgen , en ik vraag me af of dat een goede besteding van mijn tijd en energie was. Evenzo zegt mijn collega Marshall Honorof dat het het beste is om het huidige chiptekort en de effecten ervan op consoles en GPU's gewoon te accepteren. Maar, met alle respect voor Marshall, wat als je het niet wilt accepteren?

De voordelen van een kant-en-klare gaming-pc

Dan moet je accepteren dat het tijd is om een ​​kant-en-klare machine te kopen. Waarom? Omdat die GPU-tekorten lang niet zo verlammend zijn voor Dell en andere OEM's.

Een van de goedkoopste desktops van grote fabrikanten met een GPU uit de 30-serie, althans die we kunnen vinden, is de Dell XPS 8940 Special Edition met een Nvidia GeForce RTX 3060 (evenals een Core i7-11700 CPU, 16 GB RAM en een 256 GB SSD) voor $ 1,749 . Het duurt echter bijna een maand om te verzenden.

Wil je liever een 3070? Dat zal je leiden $ 1.949 , en Dell schat dat het systeem over ongeveer 2 weken zal worden verzonden.

Als je snakt naar de kracht van een nieuwe GPU, is dit misschien de beste keuze. Dat is vooral het geval wanneer de prijzen voor complete pre-built machines nauwelijks hoger zijn dan die voor stand-alone tweedehands GPU's.

Vooraf gebouwde voor- en nadelen

Toegegeven, het kan een beetje verkwistend aanvoelen om een ​​hele nieuwe toren te kopen als je bestaande systeem nog steeds werkt. En als je gewend bent om je eigen gaming-pc's te bouwen (of iemand kent die dat is), kun je deze kant-en-klare systemen met dezelfde sceptische blik bekijken als je GPU-prijsinflatie bekijkt.

Ja, je kunt die pc voor minder bouwen - of dat zou je tenminste kunnen als de vraag niet harder zou slaan dan Godzilla Kong in hun recente film sloeg. Ook heb je minder controle over een kant-en-klaar systeem.

Maar eerlijk gezegd vergelijk ik deze prijzen omdat ik weet dat ik vroeg of laat een nieuwe gaming-installatie nodig zal hebben. Dat is de krappe hoek waar we nu in worden geduwd.

Persoonlijk hecht ik veel waarde aan de tijd die ik zal besparen door een kant-en-klare pc te kopen in plaats van rond te struinen op het internet, wachtend op mijn overwinning. Evenzo is er altijd een inherent risico bij het bouwen van uw eigen gaming-pc. De eerste keer dat u een fout maakt, zult u behoorlijk wat leren, maar u kunt ook een dure, tijdrovende zinkput voor technische ondersteuning creëren.

De beste Dell XPS Tower 8940 Special Edition-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over03uur57minuten18droog Dell XPS Tower speciale editie Dell $ 1.799,99 Visie Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen