Google Assistant verslaat Siri opnieuw met deze inkomende Android 12-upgrade

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Google I/O 2021 bood een kijkje in de nabije toekomst als het om smartphones gaat, maar een handige Android 12-functie vloog tijdens het evenement onder de radar. Testers hebben de Android 12-bèta in handen gekregen en er zijn enkele interessante veranderingen voor het besturingssysteem naar voren gekomen die Google niet publiekelijk heeft besproken.

Een daarvan lijkt een manier te zijn om je telefoon uit te schakelen met behulp van Google Assistant, die aan het licht kwam tijdens een demontage van de bèta-zoekapp. Als u 'Uitschakelen' zegt, gaat u naar het voedingsmenu of schakelt u het apparaat uit. Het is nog niet duidelijk welke, als 9to5 Google wijst erop. Toch geeft Google Android 12 nog een feesttruc die iOS nog niet biedt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

De functie lijkt in lijn te zijn met de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de Assistent met behulp van de aan / uit-knop van een telefoon, waarvan Google heeft bevestigd dat deze naar Android 12 komt als een ingebouwde functie. Apple en Samsung bieden al geruime tijd een vergelijkbare optie voor stemassistenten op hun apparaten, dus in zekere zin speelt Google een inhaalslag.

Een neveneffect van het gebruik van de aan / uit-knop om de Google Assistent te activeren, is dat je waarschijnlijk niet ook je telefoon kunt uitschakelen. Het zal of of zijn, volgens alle indicaties. Het lijkt er echter op dat je nog steeds een manier hebt om je telefoon fysiek uit te schakelen.

Als u tegelijkertijd op de knop Volume omhoog drukt met de aan / uit-knop, gaat u naar het aan / uit-menu. Die functie zit niet in de huidige bètaversie van Android 12, maar als deze beschikbaar is, krijg je het beste van twee werelden.

Het is onduidelijk of de optie om je telefoon uit te schakelen met Google Assistant exclusief is voor Android 12- of Pixel-apparaten. Het zou leuk zijn als Google de optie uitbreidt naar oudere versies van Android, omdat het een handige toegankelijkheidsfunctie is, vooral voor mensen die het moeilijk vinden om knoppen op telefoons ingedrukt te houden. Als ze 'Hey Google'-commando's gebruiken om hun telefoon te bedienen, kunnen ze deze mogelijk volledig handsfree uitschakelen.

    Meer:De nieuwe interface van Android 12 brengt grote veranderingen met zich mee voor je telefoon
De beste Google Pixel 5-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen02uur13minuten41droog Google Pixel 5 Google winkel $ 699 Visie Korting Google Pixel 3 - Smartphone -... Walmart $ 799,99 $ 710,90 Visie Google Pixel 5 5G 128GB 8GB... Amazone $ 764,79 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen