Google Home doodt gratis spraakoproepen in het VK - wat u moet weten

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Wist je dat je Google Assistent kan bellen van het ene Britse nummer naar het andere? Het is niet het soort functie dat goed wordt geadverteerd, maar het is er. Nou, het is er voor nu.

krijgen we stimuluscontroles?

Helaas zal het niet lang meer duren, omdat Google die functie in het VK schrapt. Dus geen gratis telefoontjes van Google Assistent-schermen en -luidsprekers voor jou.  • Google Home vs Alexa vs Siri: welke slimme assistent is het beste?
  • Mis de . niet beste Google Home-speakers je kunt nu kopen
  • Meer:Samsung Galaxy S21 mikt op iPhone 12 - wat we weten
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met deze functie kunnen gebruikers in het VK gratis bellen naar andere Britse nummers, wat best handig kan zijn, omdat je alles via de luidspreker (of smart display) met je stem kunt starten. Het beste was dat als je je eigen nummer niet wilde gebruiken, Google een niet-vermeld nummer aan je apparaat zou koppelen en in plaats daarvan zou bellen.

Helaas, om redenen die Google niet goed heeft uitgelegd, verdwijnt deze functie vanaf half december. Of in ieder geval in het VK, aangezien de functie nog steeds beschikbaar zal zijn in de VS en Canada. Dit staat er in de Help-pagina's van Nest :

*Belangrijk: Als je je in het VK bevindt, kun je vanaf medio december 2020 geen door Google ondersteunde oproepen meer plaatsen op je speaker of scherm. Je kunt nog steeds audio- of videogesprekken voeren via Duo.

windows 10 voor studentenkorting

Gelukkig wordt het VK niet volledig verstoken van slimme luidsprekeroproepen. Amazon Echo apparaten kunnen allemaal andere Amazon-apparaten bellen met Alexa, wat betekent dat je nog steeds je vrienden en familie kunt bellen zonder je telefoon aan te raken.

Evenzo kan de Echo uitgaand bellen, waarmee u mobiele en vaste nummers kunt bellen vanaf uw slimme luidspreker. Dat is echter netwerkspecifiek en je moet bij zijn EE of Vodafone om dat te laten gebeuren. Het is echter nog steeds gratis.

Als je daar niet van houdt en bij Google wilt blijven, is er altijd Google Duo. Duo werkt met alle Google Home- en Nest-speakers en -schermen, maar belt alleen andere Duo-gebruikers, geen telefoonnummers.

Als dat niets voor jou is, moet je gewoon je telefoon pakken en in plaats daarvan een van de vele berichten-apps gebruiken.

De beste Google Nest Mini-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over09uur36minuten13droog Google Nest Mini Handsfree... John Lewis £ 18 Visie Korting Google Nest Mini Krijt zeer.co.uk £ 49 £ 19 Visie Google Nest Mini krijt Amazone Prime £ 39,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen