Google I/O 2021 ingesteld voor 18 mei — Android 12, Pixel 5a en meer

Krediet: Justin Sullivan / Getty Images

Het is bijna die tijd van het jaar, waar Google-fans overal samenkomen voor de jaarlijkse I/O-ontwikkelaarsconferentie. Hier horen we over nieuw Android- en Chrome OS-nieuws en krijgen we soms ook hardware-aankondigingen te zien.

Na het annuleren van de conferentie van vorig jaar, blijft Google zich houden aan de COVID-19-veiligheidsrichtlijnen met de 2021-editie van Google I/O. De ontwikkelaarsconferentie vindt virtueel plaats van 18 tot 20 mei en is voor iedereen gratis. Je kunt zeker nieuws over Android 12 verwachten, en misschien wat weetjes over de Pixel 5a en/of de Pixel Buds A.  • Android 12 : Alles wat je moet weten!
  • Pixel 5a : Wat we tot nu toe weten
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dus het aftellen naar de Google I/O van volgende maand begint! Dit is wat we tot nu toe weten over Google I/O 2021.

één op één videochatten

Google I/O 2021: Android 12

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

De ster van de show zal waarschijnlijk Android 12 zijn, waarbij Google een voorbeeld geeft van nieuwe functies, API's, bèta's en alle dingen die Android-ontwikkelaars enthousiast maken. De meeste Android-fans zullen aandacht willen schenken aan de keynote waarmee de conferentie begint, omdat Google daar meestal benadrukt wat het doet met de volgende versie van zijn software.

Wat betreft wat we weten over Android 12, we hebben wat tijd gehad met de twee Developer Previews die Google heeft uitgebracht voor Pixels. Er is niet alleen veel onder de motorkap op het gebied van verbeteringen en toevoegingen, maar de grootste verandering is de nieuwe gebruikersinterface voor meldingen.

Op dit moment door de Android 12 Developer Preview installeren , kunt u een voorproefje krijgen van wat komen gaat. De bètasoftware bevat nieuwe animaties en overgangen voor het meldingenpaneel en het ziet er best aardig uit.

Android 12 Developer Preview melding UI(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Het gerucht gaat ook dat Android 12 mogelijk een themasysteem bevat, iets waar Android-fans al jaren naar op zoek zijn. Kortom, dat zou u toelaten om vooraf ingestelde kleurenpaletten toe te passen op het systeem als geheel. En als app-ontwikkelaars het ondersteunen, kan dit kleurenschema ook van toepassing zijn op andere apps.

Andere grote Android 12-wijzigingen zijn onder meer een speciale modus voor één hand die is ingebakken in het besturingssysteem zelf (andere telefoonfabrikanten hebben die van hen geïmplementeerd), automatisch draaien op gezichtbasis, meer responsieve meldingen en de mogelijke terugkeer van de dubbele tik op de achterkant van de telefoon.

Google I/O 2021: Pixel 5a

Tot nu toe zijn we er vrij zeker van dat de Pixel 5a dit voorjaar komt. De afgelopen maanden zijn er verschillende lekken, waaronder renders, opgedoken rond de nieuwe budgettelefoon, die lijkt op zijn voorganger, de Pixel 4a.

virusbescherming voor macbook pro

Krediet: Steve Hemmerstoffer/stem

galaxy note 20 ultra zwart

We verwachten dat de Pixel 5a de erfenis van de 4a zal voortzetten door een van de beste camera-ervaringen te bieden voor minder dan $ 400. Het wordt geleverd met de schoonste Android-ervaring die beschikbaar is, de no-nonsense Pixel-ervaring waar Google zo dol op is.

We weten niet zeker welk systeem-op-chip de Pixel 5a zal gebruiken, hoewel we ons de Snapdragon 732 of mogelijk de Snapdragon 690 van vorig jaar voorstellen, die een goedkope 5G-modem bood. De Pixel 4a was succesvol vanwege zijn prijs-prestatieverhouding, en we denken niet dat Google wil breken met wat werkte.

Google I/O 2021: Pixel Buds A

Dit is een recente ontwikkeling, maar we verwachten iets te horen over de Pixel Buds A , een nieuw paar echt draadloze oordopjes van Google. Deze zijn per ongeluk door Google zelf gelekt in een opvallende donkergroene colorway.

(Afbeelding tegoed: 9to5Google)

Hoewel we niet veel weten over een tijdlijn voor deze oordopjes, denken we dat Google I/O een goed moment zou zijn voor het bedrijf om het nieuwe product aan te kondigen. Het zou logisch zijn om dit naast de Pixel 5a te doen.

We hopen dat de 'A'-naam betekent dat deze nieuwe Pixel Buds goedkoper zullen zijn dan hun voorganger, terwijl ze nog steeds een boeiende reeks functies bieden.

Google I/O 2021: Chrome OS

Op dit moment weten we niet wat Google zal onthullen over zijn Chrome OS-plannen. Eerdere I/O-conferenties hebben ons Android-apps opgeleverd die op Chrome draaiden, Linux-integratie en nog veel meer dat we niet alles kunnen opsommen. Vooral omdat er vorig jaar geen I/O was, denken we dat er dit jaar genoeg Chrome OS/Chromebook-nieuws zal komen.

Google I/O 2021 vooruitzichten

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

We hebben in 2020 geen Google I/O gekregen vanwege de eerdere dagen van de COVID-19-pandemie, dus het bedrijf heeft dit jaar veel in te halen. Zoals we hierboven hebben vermeld, is Android 12 waarschijnlijk de ster van de show, hoewel we zeker weten dat we ook over Chrome OS zullen horen.

Maar wees niet verbaasd als Google de Pixel 5a en Pixel Buds A overneemt. Aangezien we denken dat de nieuwe budgettelefoon ergens in juni zal verschijnen, hopen we dat Google erover zal praten tijdens I/O.

ons openen waar te kijken

Dus zet 18 t/m 20 mei in je agenda, want het worden een paar drukke dagen.

De beste Google Pixel 4a-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen13uur30minuten31droog Google Pixel 4a Google winkel $ 349 Visie Google Pixel 4a (4G) G025N ... Amazone $ 595 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen