Google maakt het voor Android-gebruikers gemakkelijker om hun iPhone-vrienden te sms'en - hier is hoe

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Als je Android gebruikt en regelmatig communiceert met iPhone-gebruikende vrienden en familie via sms, heb je ze misschien rare beschrijvende teksten zien sturen als reactie. Think vond een afbeelding leuk, lachte om een ​​afbeelding of benadrukte [berichttekst].

Deze zijn niet door een mens getypt. Wat hier gebeurt, is dat Android zijn best doet om de 'reacties' van iMessage te vertalen, waarbij iOS-gebruikers met een emoji op berichten kunnen reageren. Het doet gewoon een vrij slechte baan van dingen.Maar nu rolt Google een update uit voor Google Berichten die de app een beetje beter zal maken in het decoderen van de emoji en het weergeven van reacties zoals oorspronkelijk bedoeld, in plaats van als beschrijvende teksten.

(Afbeelding tegoed: Google)

De verandering werd voor het eerst opgemerkt door 9to5Google nadat de site de nieuwste bètaversie (10.7) van Google Berichten had gedecompileerd. Binnenin vond de site een functie genaamd ios_reaction_classification met de beschrijving van iPhone-reacties weergeven als emoji.

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoewel iOS een andere reeks reacties heeft die beschikbaar zijn in RCS-chats, lijkt Google hier rekening mee te houden met een manier om een ​​reactie in kaart te brengen met de beste benadering die beschikbaar is binnen Android.

Na de eerste publicatie, a lezer met vroege toegang tot de functie heeft contact opgenomen met de site om de toewijzing in actie weer te geven.

(Afbeelding tegoed: 9to5Google)

Volgens de site is de emoji-reactie van hartogen op de zin die leuk was, Google's vertaling van de 'liefde'-reactie van de iPhone, die aanvoelt als een behoorlijke benadering. Als u op een reactie tikt, verschijnt in Google Berichten de tekst Translated from iPhone (zoals weergegeven op de derde schermafbeelding) om te benadrukken dat er iets verloren kan gaan bij de vertaling.

Nog iets om op te merken uit deze demo: als een iPhone-gebruiker zijn reactie verandert na het plaatsen, wordt dit ook weergegeven in Google Berichten. Merk op hoe de reactie van de hartogen verandert in een 'lachen van vreugde'-emoji tussen de tweede en derde screenshots.

Hoewel dit geen invloed heeft op gebruikers die hun berichtgewoonten hebben gemigreerd naar WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram, zal het de omgang met iMessage-diehards op Android zeker wat gemakkelijker maken wanneer de wijziging uit de bèta komt, en beschikbaar is voor alle Google Berichten-gebruikers.

De beste Google Pixel 6-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen12uur13minuten13droogKorting Tot 8% korting op Google Pixel 6 Amazone $ 599 $ 549 Visie Deal eindigtHerfst, 2 decemberKorting Google - Pixel 6 128GB -... Beste koop $ 699,99 $ 549,99 Visie Google Pixel 6 128GB in Sort... Verizon Draadloos $ 699,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen