Google Pixel 5 is mijn favoriete telefoon van 2020 - dit is waarom

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Sinds de eerste Pixel heb ik elke generatie van door Google zelf ontworpen smartphones gebruikt. Als onderdeel van mijn werk zal ik elke nieuwe generatie Pixel-telefoons een paar weken gebruiken en dan terugruilen naar het chique vlaggenschip dat ik bij de hand heb. Het is meestal een Samsung-telefoon of meer recentelijk de uitstekende, zij het over-the-top, Oppo Find X2 Pro.

Op dat moment zal mijn Pixel worden bewaard als mijn back-uphandset en als de smartphone om foto's mee te maken bij evenementen wanneer ik niet de moeite neem om een ​​DSLR rond te sjouwen. Welke fouten de Pixel-telefoons ook hebben, ze hebben altijd zeer indrukwekkende cameraprestaties voor smartphones geleverd.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Maar ik ben onlangs overgestapt naar de $ 699 Google Pixel 5 en heb geen zin om terug te ruilen naar een high-end vlaggenschip van $ 1.000 plus. Nee, ik heb geen klap op mijn hoofd gekregen. Sta me toe het uit te leggen.

mac air vs ipad pro

Ik heb het geluk toegang te krijgen tot de meeste van de belangrijkste vlaggenschiptelefoons en ik gebruik ze graag. De soepelheid van een 120Hz-scherm, de pittige respons van een Snapdragon 865, de enorme hoeveelheden opslagruimte en de uitgebreide kleurrijke OLED-schermen zijn fantastisch om te gebruiken. En deze telefoons zien er ook nog eens spectaculair uit, met de Samsung Galaxy Note 20 Ultra lijkt op iets dat er niet vreemd uit zou zien op de set van een schone, nabije toekomstige sci-fi-film. Heck, de Find X2 Pro wordt geleverd in een prachtig veganistisch leer.

Ik kan het niet helpen, maar ik ben dol op hoe gelikt Android is als er geen interface van derden op is gesmeerd

Ter vergelijking: de Pixel 5 met aluminium achterkant en zijn relatief compacte 6-inch scherm en 90 Hz verversingssnelheid lijkt positief voetgangers. Het functionele in plaats van modieuze ontwerp oogt bijzonder saai in de Just Black-afwerking.

Het heeft ook een paar camera's aan de achterkant, terwijl elke andere grote telefoon - met uitzondering van de iPhone 12 en iPhone 12 mini - heeft op zijn minst een drietal lenzen om mee te spelen. En de Snapdragon 765G is gewoon prima als het gaat om prestaties.

Dus op papier lijkt de Pixel 5 een beetje teleurstellend; je krijgt veel meer voor dezelfde prijs met de Samsung Galaxy FE 2020 . Maar toen begon ik de Pixel 5 als mijn hoofdtelefoon te gebruiken en die zorgen smolten weg.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Pixel-perfecte Android

De reden daarvoor is dat de Pixel 5 een fantastische showcase is voor hoe goed Android kan zijn als het vrijwel onaangeroerd blijft.

Out of the box, de Pixel 5 wordt geleverd met Android 11 met de Pixel Launcher erop. Zie het als de ultieme uitdrukking van Android, waarbij het meeste vanille-Android is met enkele slimme extra's van Google zoals Hold For Me. Met die functie kan de Google Assistent ervoor zorgen dat u wordt gewaarschuwd wanneer een operator antwoordt wanneer u in de wacht wordt gezet.

waar koop je een ps4

Maar afgezien van zulke slimme functies, kan ik het niet helpen, maar ik ben dol op hoe gelikt Android is als er geen gebruikersinterfaces van derden op zijn gesmeerd. Hoewel nieuwe versies van Android niet langer de ingrijpende veranderingen met zich meebrengen die ze ooit hebben gedaan - ingebakken in gebarencontrole is waarschijnlijk de laatste belangrijke verandering - is het mobiele besturingssysteem van Google langzaamaan sneller en leuker geworden om elke generatie te gebruiken.

De Pixel 5 bewijst dat je geen viertal camera's aan de achterkant nodig hebt, alleen wat slimme software.

Toegegeven, Android 11 is verre van perfect, maar op de Pixel 5 is het gewoon heerlijk om te gebruiken. Alles is eenvoudig te vinden, want er is geen extra pluis in de apps-lade. Vergeleken met mijn Galaxy Note 10 Plus met zijn massa vooraf geïnstalleerde apps of de vreemde Oppo Relax-app van de Find X2 Pro en enigszins kieskeurige instellingen, voelt Android 11 op de Pixel 5 vetvrij aan.

Hoewel Android in het verleden is bekritiseerd omdat het te veel maatwerk, onhandige menu's en onhandige widgets biedt, is Google's kijk op Android een genot in vergelijking met het meer vergrendelde iOS. Alles is netjes gerangschikt en op de juiste plaats. U kunt de diepten van de instellingen graven om zwaar op aangepaste opties te gaan, maar het bereiken van een eenvoudige instelling is triviaal eenvoudig.

Ik heb mijn Pixel-telefoon gerangschikt zoals ik iOS-apparaten heb georganiseerd, waarbij mijn startscherm slechts een 5x5-raster is van mijn meest gebruikte apps; er zijn geen widgets die in de weg zitten. Dus hoewel Apple de uitdrukking 'just works' heeft bedacht, heb ik het gevoel dat dit nu van toepassing is op de Pixel 5, zeker in vergelijking met andere Android-telefoons.

Pixel 5: Een camera die gewoon werkt

Ik zou ook nalatig zijn om de uitstekende fotografie-karbonades van de Pixel 5 niet te noemen. Het kan de algehele flexibiliteit van meerdere camera's missen, met alleen de hoofd- en groothoekcamera's. Maar als het op telefoonfotografie aankomt, hou ik er gewoon van om te richten en te schieten. En de geweldige foto's die de Pixel 5 levert, laten zien dat je geen viertal camera's aan de achterkant nodig hebt, alleen wat slimme software.

Bovendien, ondanks de mid-tier chipset, betekent het draaien van een onbelemmerde versie van Android dat de chip niet vastloopt en dat de Pixel 5 een Android-ervaring levert die net zo snel aanvoelt als op telefoons met veel snellere chips. Een verversingssnelheid van 120 Hz zou het iets soepeler maken, maar 90 Hz is meer dan prima.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Geef me functioneel boven fancy

En gewoon goed zijn, is wat de Pixel 5 in staat stelt om echt te pronken met Android. Om een ​​beetje filosofisch te worden: telefoons zijn in feite vensters in een digitale wereld vol met informatie en dingen die we willen vegen, tabs, leuk vinden en lachen of wanhopen. Dus het is een verademing om een ​​telefoon te hebben die daar niet van afleidt met externe hardware- of softwarefuncties.

Neem als voorbeeld de achterste vingerafdrukscanner van de Pixel 5. Het is basis capacitieve technologie, maar het is beproefd en getest en werkt razendsnel.

zijn fitbit versa 2 waterdicht

De Pixel 5 is zo goed dat hij me nog een jaar van een iPhone weghoudt.

Ter vergelijking: de optische vingerafdruk onder het scherm van de OnePlus 8T is moderner en zorgt voor een flitsende animatie wanneer je hem gebruikt. Maar het is een stuk minder responsief en fungeert effectief als een mooie barrière die u vertraagt ​​​​van het daadwerkelijk gebruiken van uw telefoon.

Natuurlijk, deze functies zijn technisch indrukwekkend en zorgen ervoor dat dergelijke handsets nette, strakke ontwerpen hebben. Maar het zijn duidelijke voorbeelden van vormdicterende functie, terwijl de Pixel 5 in de tegenovergestelde richting schopt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

iphone 12 mini 64 gb prijs

Ik vind ook dat een utilitair ontwerp de Pixel 5 tot een telefoon maakt die je gewoon kunt oppakken en gebruiken. Het is verre van lelijk, en ik hou van de slanke randen, de geperforeerde selfie-camera en de licht getextureerde afwerking op de achterkant.

Maar het is ook verre van flitsend, wat betekent dat het een telefoon is die ik kan oppakken en in een zak kan stoppen zonder dat ik me zorgen hoef te maken over een high-end prismatische glanzende afwerking die wordt bekrast door een frauduleuze sleutel.

Ik denk eigenlijk dat Pixel-telefoons er goed uitzien met een beetje slijtage, omdat het laat zien dat het telefoons zijn die je gewoon kunt gebruiken. Vlaggenschiptelefoons hebben de neiging om angst in te boezemen om hun opvallende afwerkingen te beschadigen. Je bent praktisch gedwongen om ze in een hoesje te wikkelen, waardoor al het werk dat ontwerpers hebben gedaan om een ​​telefoon te maken die er in een bepaald licht 'precies zo' uitziet, een beetje zinloos wordt.

Dus hoewel de Pixel 5 zijn prijskaartje in pure specificaties misschien niet waarmaakt, biedt hij veel meer op minder tastbare manieren. Het heeft me geholpen te beseffen hoeveel ik van Android houd en het heeft me ervan weerhouden om eindelijk nog een jaar terug te keren naar een iPhone.

En het is een telefoon die gewoon zo plezierig en probleemloos te gebruiken is, ik weet niet zeker of ik er snel genoeg van zal krijgen. Dus op Google en waar het ook aan werkt met de Pixel 6 .

De beste Google Pixel 5-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen16uur10minuten24droog Google Pixel 5 Google winkel $ 699 Visie Korting Google Pixel 3 - Smartphone -... Walmart $ 799,99 $ 710,90 Visie Google Pixel 5 5G 128GB 8GB... Amazone $ 764,79 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen