Google Pixel 6 — 5 redenen om te kopen en 3 redenen om over te slaan

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro arriveert deze donderdag (28 oktober) in de winkels en laat de wereld kennismaken met de nieuwe processor van Google, verbeterde camera's en een heleboel nieuwe mogelijkheden voor de ingebouwde assistent van de telefoon. Nadat we onze Pixel 6- en Pixel 6 Plus-recensies hebben gepost, zijn we behoorlijk onder de indruk van beide apparaten, namelijk de beste telefoons die Google in een tijdje heeft gemaakt.

afmetingen van iphone 12 pro

Pixel-fans hoeven waarschijnlijk niet te worden overtuigd dat de Pixel 6 en Pixel 6 het leveren. Maar hoe zit het met smartphone shoppers die een upgrade van een ander apparaat overwegen? Of je nu een Android-telefoon hebt - of het nu van Samsung is of een andere apparaatmaker - of zelfs een iPhone, de Pixel 6 en Pixel 6 Pro verdienen zeker een lange, serieuze blik.  • Beste cameratelefoons: waar de Pixel 6 scoort
  • Ontvang de beste Pixel 6-deals
  • Meer:De enige Google Pixel 6-instelling die u moet wijzigen om de levensduur van de batterij te verlengen
  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hier zijn de argumenten om van beide Pixel 6-modellen uw volgende apparaat te maken. En hier zijn de redenen waarom u in plaats daarvan andere telefoons wilt overwegen.

Google Pixel 6: redenen om te kopen

Geweldige camera's met eersteklas tools

Na een paar jaar met slechts een paar camera's, biedt de Pixel 6 Pro een derde shooter - een telelens die een 4x zoom ondersteunt. Maar dat is niet het enige dat verandert aan de camerahardware op de nieuwste Pixels.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Zowel de Pixel 6 als de Pixel 6 Pro hebben een nieuwe hoofdlens, een met een 50MP-sensor. De stevigere camera maakt een aantal behoorlijk indrukwekkend ogende foto's tot het punt waarop je zou kunnen beweren dat de Pixel 6 de . kan uitdagen iPhone 13 voor de titel van beste cameratelefoon.

Maar we hebben het over meer dan alleen hardware als we het hebben over de relatieve verdiensten van Google's camera's. Net als bij eerdere Pixels, zitten de nieuwe versies boordevol nieuwe functies die worden aangedreven door computationele fotografie. Maak een foto van iemand die beweegt op het moment dat je op de ontspanknop drukt, en de Pixel 6 kan hun gezichten onscherp maken. Je kunt ook de nieuwe bewegingsmodus van de telefoon gebruiken om statische afbeeldingen om te zetten in actiefoto's, terwijl de Magic Eraser ongewenste mensen verwijdert die de achtergrond van je afbeelding vervuilen met slechts een tik, zoals je hieronder kunt zien.

Voor deze functies hoeft u niet veel tijd te besteden aan het verfijnen van bewerkingen. Het is echt zo simpel als de computationele fotografie waarin Google uitblinkt zijn ding te laten doen en de resultaten vervolgens te accepteren of af te wijzen.

Tensor levert echt goede prestaties en AI-krachten

Veel van die door machine learning aangedreven trucs worden mogelijk gemaakt door het nieuwe Tensor-systeem-op-chip op de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. In plaats van het Qualcomm Snapdragon-silicium dat door eerdere Pixels werd aangedreven, ontwerpt Google nu zijn eigen chipset, met de nadruk op kunstmatige intelligentie, aangedreven door de Tensor Processor Unit die een integraal onderdeel van de chip is.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Als gevolg hiervan kan de Pixel 6 veel dingen doen die verder gaan dan premium telefoons. We zijn vooral onder de indruk van hoe we sms-berichten kunnen dicteren op de Pixel 6, waarbij de Google Assistent slim genoeg is om te herkennen wanneer we interpunctie moeten plaatsen of wanneer we opdrachten voor verzenden en wissen geven in plaats van te dicteren.

Sterker nog, deze toegevoegde intelligentie gaat niet ten koste van de prestaties. Gebaseerd op onze Pixel 6-benchmarktests , levert de Tensor-silicium het soort prestaties dat je zou verwachten van een door Snapdragon 888 aangedreven handset - langzamer in sommige gebieden, sneller dan andere, maar in wezen wat je zou verwachten van een eersteklas Android-apparaat.

Gemakkelijke toegang tot Android 12

Pixel is de telefoon die je moet hebben als je van een pure Android-ervaring houdt. En de Pixel 6 is je eerste kans om Android 12 te bemachtigen, de nieuwste versie van de telefoonsoftware van Google. Omdat dit een Google-telefoon is, bent u er ook zeker van dat updates min of meer worden ontvangen zodra deze beschikbaar komen. En om de deal zoeter te maken, zegt Google dat de Tensor-processor de Pixel 6 in staat stelt om de komende vijf jaar beveiligingsupdates te ondersteunen, waardoor de levensduur van dit specifieke apparaat wordt verlengd.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De Pixel 6 draait niet alleen Android 12 - hij integreert de Material You-interface van de update in zijn ontwerp. Achtergronden weerspiegelen nu de kleur van je telefoon, en er zijn zelfs aangepaste pictogrammen en toetsenbordversieringen die het uiterlijk van je specifieke Pixel 6-model nabootsen.

Een onderscheidende nieuwe look

wat is het kleinste tv-formaat

De Pixel 6 ziet er heel anders uit dan de kegel ervoor, en dat is een goede zaak in een wereld waar het steeds moeilijker wordt om smartphone-platen van elkaar te onderscheiden. Oh, je krijgt een tweekleurig kleurenpatroon zoals je hebt met Pixels uit het verleden, maar het wordt gescheiden door een horizontale band die over de achterkant van de telefoon loopt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Die band herbergt de camera-array van de Pixel 6 - twee achterste lenzen voor het standaardmodel en drie shooters voor de Pixel 6 Pro. Het is zeker een stuk aantrekkelijker dan de camerahobbels die tegenwoordig uit de hoeken van de meeste telefoons puilen. En omdat hij zich uitstrekt van het ene uiteinde van de Pixel 6 naar het andere, voorkomt de horizontale balk dat je telefoon wiebelt als je hem op zijn rug legt.

Er zijn drie nieuwe kleuren voor elke telefoon: Sorta Sage, Kinda Coral en Stormy Black voor de Pixel 6, terwijl Cloudy White en Sorta Sunny zich bij Stormy Black voegen op de Pixel 6 Pro. Dus wat je smaak ook is, er is waarschijnlijk een Pixel 6-kleur die bij hem past.

Een geweldige prijs

We hebben al beweerd dat de beste eigenschap van de Pixel 6 de prijs kan zijn. Zelfs als je denkt dat dat overdreven is, is het moeilijk om ruzie te maken met een premium telefoon die begint bij $ 599 - $ 100 goedkoper dan het goedkoopste iPhone 13-model en $ 200 minder dan wat Samsung in rekening brengt voor een Galaxy S21.

De beste pixel 6-deals van vandaagContractdeals Sim vrijLage maandelijkse rekeningen Vodafone 24 maanden Google Pixel 6 (128 GB zwart) Google Pixel 6 (128 GB zwart) £ 109 vooraf 23/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 30GB gegevens Vodafone 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 30GB gegevens Visie Bij Mobiles.co.uk £ 109 vooraf 23/mnd Visie Bij Mobiles.co.uk ID kaart 24 maanden Google Pixel 6 (128GB koraal) Google Pixel 6 (128GB koraal) £ 9,99 vooraf £ 27,99/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 20GB gegevens ID kaart 24 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 20GB gegevens Visie Bij Mobiles.co.uk £ 9,99 vooraf £ 27,99/mnd Visie Bij Mobiles.co.uk O2 36 maanden Google Pixel 6 (128 GB zwart) Google Pixel 6 (128 GB zwart) £ 20 vooraf £ 23,66/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 1GB gegevens O2 36 maanden Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 1GB gegevens Visie Bij O2 Mobielen £ 20 vooraf £ 23,66/mnd Visie Bij O2 Mobielen We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen