Google Pixel 6-vingerafdruksensor is het zwakste onderdeel van een geweldige Android-telefoon

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Update: Google werkt naar verluidt nu aan een oplossing voor de Pixel 6-vingerafdrukproblemen .

In onze Google Pixel 6 recensie , prezen we de nieuwste pure Android-telefoon om zijn indrukwekkende cameraprestaties, slimme functies, interessant ontwerp en een zeer concurrerende prijs. Als zodanig was ik verheugd om de nieuwste telefoon van Google een draai te geven.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Maar uit de doos is er een onmiddellijke ergernis met de Pixel 6: de vingerafdruksensor onder het scherm. Hoewel het netjes in het midden onderaan het scherm is gepositioneerd, waar de duim gemakkelijk bij kan, vond ik de prestaties van de sensor tot nu toe een beetje onbetrouwbaar.

En ik ben niet de enige, zoals mijn collega's bij TechRadar hebben enkele inconsistenties gemeld met de vingerafdrukscanner. Geassorteerd Pixel 6-gebabbel op Reddit is ook opgedoken dat de scanner niet perfect is.

Apple iPhone-deals Black Friday

Het meest opvallende probleem is dat de versie van de Pixel 6 net iets langzamer is dan andere vingerafdruksensoren onder het scherm. Er is een vertraging van een fractie van een seconde tussen het aanraken van het scannergedeelte van het scherm en het ontgrendelen van de telefoon, tenminste in vergelijking met mijn Oppo Find X3 Pro en de Samsung Galaxy Z Fold 3 , die beide optische scanners onder het scherm gebruiken. En ik heb gemerkt dat de scanner een stevigere, directere vingerdruk nodig heeft dan andere Android-telefoons die ik heb gebruikt.

Ik ben niet de meest ongeduldige man, dus ik zou normaal gesproken niet een kleine vertraging misgunnen bij het ontgrendelen van mijn telefoon. Maar ik ben een groot gebruiker van telefonische contactloze betalingen, vooral wanneer ik met de Londense metro reis. En tijdens de spits kan het verschil van een fractie van een seconde tussen het ontgrendelen van een telefoon het verschil betekenen tussen door een poortje in het gangpad glijden of achterop raken door een aanstormende forens.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De Pixel 6 is de eerste Google-telefoon die wordt geleverd met een vingerafdrukscanner onder het scherm, dus een paar kinderziektes zijn te verwachten. Maar na de eenvoudige maar oh zo pittige en responsieve capacitieve vingerafdrukscanner aan de achterkant op de Google Pixel 5 , het is een beetje schokkend om nu een sensor te hebben die niet zo pittig is en achterblijft bij die van enkele van de beste Android-telefoons.

beste mac om 2021 te kopen

Een merkbare vertraging is één ding, een gebrek aan reactievermogen of betrouwbaarheid is een andere, en dat is voor mij het belangrijkste knelpunt met de Pixel 6 en zijn vingerafdruksensor.

De telefoon lijkt betrouwbaar te openen wanneer ik de scanner met mijn linkerduim gebruik, maar had moeite om de vingerafdruk op mijn rechterduim te herkennen, ondanks het feit dat ik hem twee keer heb ingescand.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Wat nog verwarrender is, is dat ik had aangenomen dat mijn linkerduim het probleemkind zou zijn, omdat er een klomp littekenweefsel in zit nadat ik de voorkant ervan had afgehakt bij een ongeluk met een pistool. Maar het werkt prima, zij het met de eerder genoemde kloof van een fractie van een seconde tussen het scannen en ontgrendelen van de telefoon. Maar mijn perfect niet-vervormde rechterduim lijkt echt te rotzooien met de Pixel 6, in die mate dat het me vervolgens terugkaatste om een ​​pincode in te voeren om de telefoon te ontgrendelen.

Het is onduidelijk of dit een hardware- of softwareprobleem is. Ik heb de gebruikersfout niet afgewezen, hoewel twee scans van dezelfde vinger meestal voorbij kieskeurige scanners gaan; misschien ben ik gewoon beter met mijn linkerhand. Hoe dan ook, ik hoop dat Google een aantal software-tweaks doet om de scanner te optimaliseren om iets responsiever te zijn.

Moeten deze zorgen u ervan weerhouden de Pixel 6 te kopen? Welnee. Ik moet de telefoon wat langer gebruiken om mijn gedachten te verzamelen, maar onze recensie was gloeiend en ik vind de Pixel 6 tot nu toe goed. En voor $ 599 met veel zeer goede functies is de Pixel 6 geen telefoon die gemakkelijk kan worden afgewezen voor een paar kleine gebreken, tenzij je buitengewoon kieskeurig bent; dat kan gebeuren als je jaren van je leven hebt besteed aan het beoordelen van telefoons!

Ik heb ook de Pixel 6 Pro gebruikt, en hoewel de vingerafdrukscanner niet ideaal is, voel ik de Google Pixel 6 is de Android-telefoon waar ik op heb gewacht .

De beste Sony WF-1000XM3-deals van vandaag 70 Amazon-klantrecensies Cyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen18uur48minuten31droogKorting Sony WF-1000XM3 Industrie... Amazone Prime $ 199,99 $ 128 Weergave Sony WF-1000XM3 Echt draadloos... krukveld $ 128 Weergave Korting Sony WF-1000XM3 Echt Draadloos... Walmart $ 228 $ 129,99 Weergave Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen