Grote camera-upgrade van Google Pixel 6 zojuist getipt door de app van Google

(Afbeelding tegoed: Google)

De Google Pixel 6 heeft al een officiële teaser gezien, maar een van de resterende vragen die we hebben, is mogelijk op een meer toevallige manier door Google beantwoord.

Adelaarsogen Cstark27 op Twitter (via 9to5Google ) ontdekte dat in de coderegels die deel uitmaken van de nieuwste update van de Google Pixel Camera-app, er een verwijzing is naar de aankomende Pixel 6-serie. Bovendien verschijnt deze verwijzing naast de string 'gn1_wide', die ons vertelt dat de hoofdcamera op deze telefoons een 50 MP door Samsung gemaakte camerasensor zou kunnen gebruiken.  • Black Friday-deals: bekijk hier de beste vroege aanbiedingen.

We kunnen dit afleiden omdat GN1 de naam is van een camerasensor die in februari door Samsung werd geïntroduceerd. De ISOCELL GN1 (om het zijn volledige naam te geven) is een 50MP-sensor die is uitgerust met Samsung's dual-pixel autofocus, die moet zorgen voor pittige en nauwkeurige scherpstelling.

Bekijk meer

De geruchtencamera van de Pixel 6 is ook in staat tot 4-in-1 'pixel-binning', waardoor de camera de gegevens van groepen van vier pixels in de camera kan verzamelen om een ​​enkele superpixel te maken. Dit betekent dat als deze camera op de Pixel 6 staat, Google de camera standaard zou kunnen instellen op minder gedetailleerde afbeeldingen met een resolutie van 12,5 MP, die in plaats daarvan het licht van een scène effectiever vastleggen, vooral als het donker is.

Deze informatie komt overeen met eerdere geruchten dat de Pixel 6 en Pixel 6 Pro beide 50 MP-hoofdcamera's zullen gebruiken. De twee telefoons zullen naar verluidt ook gebruik maken van een 12 MP ultrawide camera, en de Pixel 6 Pro voegt daar volgens de geruchten een 48 MP telecamera aan toe.

We verwachten een releasedatum van eind september of oktober voor de Pixel 6, afgaande op de eerdere releasedatums van Google. Google heeft ons al verteld over de nieuwe Tensor-chipset dat zal de Pixel 6-serie aandrijven, maar afgezien van de focus op AI-functies, moeten we er nog iets concreets over leren.

Andere dingen waar we naar uitkijken op de Pixel 6-serie zijn het nieuwe ontwerp en de kleuropties van de achteruitrijcamera, de eerste vingerafdruklezer onder het scherm van Google en het sterk verbeterde 6,7-inch 120Hz QHD-scherm op het Pixel 6 Pro-model.

De beste Google Pixel Buds A-serie-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over03dagen00uur16minuten28droogKorting Google Pixel Buds A-Serie -... Walmart $ 104,99 $ 79 Visie Google Pixel Buds A-Serie... BHPhoto $ 79 Visie Korting Google - Pixel Buds A-serie... Beste koop $ 99,99 $ 79,99 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen