Google Pixel 6 Whitechapel-chip kan AI voorrang geven boven brute kracht

Krediet: Jon Prosser x rendersbyIan

Naarmate we dichter bij de Google Pixel 6 's lancering, zullen we zeker meer informatie krijgen over het interne Whitechapel-systeem-op-chip dat waarschijnlijk de telefoon van Google van stroom zal voorzien. En dankzij enkele nieuwe Product Validation Test (PVT)-eenheden hebben we wat meer geleerd over waar Google aan werkt met de Pixel 6.

Eerdere lekken hebben gesuggereerd dat Whitechapel, intern GS101 genoemd, niet overeenkomt met de Leeuwebek 888 , die de toonaangevende Android-telefoons aandrijft die dit jaar zijn uitgebracht. In plaats daarvan brengen schattingen voor deze PVT-eenheden Whitechapel precies in lijn met de Leeuwebek 870 , wat nog steeds heel respectabel is. Dat gezegd hebbende, zou Google streven naar hoogwaardige AI- en machine learning-prestaties in plaats van de snelst mogelijke chip te maken zoals Apple doet met zijn iPhone-aangedreven A-serie chips.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Zoals eerder gemeld zou Google samenwerken met Samsung om de chip te ontwikkelen. Het lijkt erop dat Whitechapel kan worden vervaardigd op Samsung's 5nm LPE-knooppunt. Dat zou in theorie een energiezuinigere SoC kunnen betekenen, waardoor de levensduur van de batterij mogelijk iets langer wordt dan bij grotere processen. Dat gezegd hebbende, kunnen we die veronderstelling nu pas maken als we real-world prestaties en statistieken zien.

Hoe Whitechapel zal presteren

Whitechapel gebruikt vermoedelijk twee Cortex-A78-kernen, twee Cortex-A76-kernen en drie Cortex-A55-kernen. Geruchten suggereren ook dat de chip de Mali-G78 GPU gebruikt, hoewel Google misschien heeft ontdekt hoe hij het beruchte throttling-probleem van de GPU kan omzeilen.

Dus Whitechapel zal waarschijnlijk niet overeenkomen met de Snapdragon 888 of Snapdragon 888 Plus, laat staan ​​met de geruchten Snapdragon 895. Maar in de praktijk zullen de meeste gebruikers waarschijnlijk geen prestatieverschil opmerken.

We verwachten eigenlijk dat Google Whitechapel echt zal verfijnen om de prestaties maximaal te verbeteren met software-optimalisaties. Aangezien het bedrijf de hardware zou beheren, zou het het meeste uit de chip kunnen halen, net zoals Apple doet met de iPhones en A Bionic-chips. Dat gezegd hebbende, verwachten we niet dat de Pixel 6 het opneemt tegen de komende iPhone 13 in termen van prestaties, maar Google zou het voortouw kunnen nemen op het gebied van AI en machine learning-mogelijkheden. We zullen het gewoon moeten zien.

Dit alles betekent dat de Pixel 6 en Pixel 6 Pro meer dan voldoende moeten presteren en een platform bieden voor Google om zijn AI- en machine learning-spieren echt te buigen. Het zou het bedrijf ook in staat kunnen stellen de telefoons langer te ondersteunen, tot nu toe een droom voor Android-gebruikers.

Whitechapel- en Android-updates

Whitechapel zou Google kunnen helpen om het ondersteuningsniveau van Apple te evenaren, dat meer dan vijf jaar kan duren. Dit najaar iOS 15 update draait bijvoorbeeld op iPhones die in 2015 uitkwamen. Aan de Android-kant heeft Qualcomm een ​​langer updatebeleid in de weg gestaan, wat betekent dat drie jaar platformupdates het beste waren dat de meeste Android-fabrikanten konden beheren.

Vorige week, leaker Jon Prosser gepubliceerde specificaties voor de aankomende Pixel-telefoons, waarin hij vijf jaar updates noemde. Hoewel Google dat nog moet bevestigen, hebben we goede hoop.

Ten slotte suggereren geruchten dat Whitechapel een nieuwe beveiligingschip zou kunnen hebben, Dauntless genaamd, die de Titan-M-chips zal vervangen die momenteel op Pixel-telefoons worden aangetroffen. We weten op dit moment niet veel over Dauntless, maar het zou de beveiliging van de Pixel 6 verder moeten versterken.

We zijn waarschijnlijk nog een paar maanden verwijderd van de lancering van Pixel 6 en lekken en geruchten hebben al veel onthuld. Toch lijkt het erop dat Google een grote lancering voorbereidt, waardoor de Pixel 6 weer in de schijnwerpers komt te staan ​​tijdens de definitieve Android-ervaring.

ipad mini-releasedatum 2021
De beste Google Pixel Buds 2-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen01uur53minuten23droog Google Pixel-knoppen 2 Google winkel $ 179 Visie Google Pixel Buds Gen 2 True... Walmart $ 238 Visie Bekijk vergelijkbare Amazon US Amazone Geen prijsinformatie Controleer Amazon Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen