De Tensor van Google Pixel 6 kan een niet-uitgebrachte Samsung Exynos-chip zijn

(Afbeelding tegoed: Google)

Google heeft een aantal enorme golven gemaakt door wat informatie over de aanstaande te onthullen Pixel 6 en Pixel 6 Pro-smartphones. Een van de belangrijkste details was de aankondiging van de door Google ontworpen tensor systeem-op-chip. Geen van de Pixel-telefoons zal Qualcomm's nieuwste Snapdragon-silicium gebruiken zoals eerdere modellen.

In plaats daarvan neemt Google meer controle over de hardware, net zoals Apple doet met de A-serie Bionic-chips in de iPhones en iPads. Tensor zou de Pixel 6 zelfs kunnen helpen een echte concurrent te worden van de iPhone 13 .  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Toen we Tensor nog Whitechapel noemden, hoorden we geruchten dat Google nauw samenwerkte met Samsung aan het ontwerp en de ontwikkeling van de chip. Dat zou betekenen dat Tensor veel Exynos (Samsung's lijn van inlandse chips) DNA zou hebben. Maar wat graven per site GalaxyClub (Nederlands) toonde wat de officiële aanduiding van Tensor in Samsung's portfolio zou kunnen zijn.

beste hoesje iphone 12 mini

Hardcore Samsung-fans herinneren zich misschien het nieuws van een Exynos 9855 die nooit het daglicht zag in een consumentenapparaat. De 9855 zat vermoedelijk net onder de Exynos 9925, die blijkbaar zal verschijnen als de Exynos 2200, mogelijk in internationale modellen van de Galaxy S22 . Dit is degene die mogelijk een bevat AMD-gemaakte GPU gebaseerd op de RDNA2-architectuur van het bedrijf.

GalaxyClub beweert dat de Exynos 9855 ook nog een andere codenaam droeg: Whitechapel. Ja, je weet waar dit naartoe gaat - deze niet-uitgebrachte chip zou eigenlijk Tensor zelf kunnen zijn. En als dat zo is, hebben we enig idee waar het zich bevindt in Samsung's portfolio. De Exynos 9855 zit theoretisch ergens tussen de Exynos 9840 (ook bekend als Exynos 2100) die in sommige internationale modellen van de Galaxy S21 en de aanstaande Exynos 2200.

Het is een beetje een sprong om aan te nemen dat de Pixel 6 prestaties zal hebben die overeenkomen met de niet-leeuwenbek Galaxy S21, maar het is een mogelijkheid dankzij het graven van GalaxyClub. We zullen moeten wachten om de Pixel 6 in handen te krijgen om met eigen ogen te zien hoe de telefoon presteert, maar dit werk van GalaxyClub bevestigt verder de lekken die we eerder dit jaar hadden gehoord.

Zou Tensor het begin kunnen zijn van meer Exynos (of op Exynos gebaseerde) chips in de VS? We kunnen het nog niet met zekerheid zeggen, maar het zou geweldig zijn om te zien dat Qualcomm te maken krijgt met felle concurrentie van een van zijn grootste kopers. Wat betreft de Pixel 6 zelf, Tensor belooft veel op het gebied van AI en machine learning-mogelijkheden. Maar als Tensor echt de vermeende Exynos 9855 is, zou het ook een krachtige chip op zich kunnen zijn.

De beste Google Pixel 4a-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen08uur51minuten54droog Google Pixel 4a Google winkel $ 349 Visie Google Pixel 4a (4G) G025N ... Amazone $ 595 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen