Google Pixel Buds A komt naar meer landen, maar waarom niet de Pixel 5a?

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De Google Pixel Buds A werden begin juni voor het eerst gelanceerd en bieden geweldig geluid voor de lage prijs van $ 99, maar alleen in de VS en Canada. Andere regio's hebben om de een of andere reden moeten wachten.

Maar Google breidt de beschikbaarheid van de Pixel Buds A uit, waarbij de officiële ondersteuningspagina bevestigt dat ze voor £ 99/€ 99 naar het VK, Europa en andere regio's zouden komen. Dat is geweldig, maar nu zou ik willen dat de zoekgigant hetzelfde doet met de Google Pixel 5a .  • Black Friday-deals: bekijk hier de beste vroege aanbiedingen.

Google heeft zojuist de nieuwe, goedkope versie van de Pixel 5 , en op papier ziet het eruit als een fantastische telefoon. Het heeft een 6,43-inch OLED-scherm, een dubbele camera-array met 12,2 MP (f/1.7) en 16 MP (f/2.2) ultrabrede lenzen, een batterijduur van 4.680 mAh, 18 W snel opladen, 5G en een solide 9 uur en 45 minuten batterij volgens onze tests; alles voor $ 449.

Als iemand het schommelen een OnePlus 7 Pro dat is goed verleden haar best, en een scherm dat got enkele opmerkelijke brandwond op zijn plaats, de Pixel 5a is het soort van de telefoon zou ik op zoek naar. Kan me niet schelen voor de nieuwste (en duurste) hardware, maar ik wil een grotere telefoon met fatsoenlijke hardware. Helaas is de Pixel 5a is exclusief voor de VS en Japan, en ik woon niet in beide landen.

In onze Pixel 5a recensie we speculeerden dat de beperkte beschikbaarheid van de telefoon te wijten kan zijn aan het aanhoudende wereldwijde chiptekort. Er gingen geruchten dat het tekort ertoe had geleid dat de Pixel 5a was geannuleerd. Hoewel dat duidelijk niet is gebeurd, kan een slechte levering van componenten gemakkelijk de reden zijn achter de niet-bestaande wijdverbreide internationale beschikbaarheid van de telefoon.

beste macbook pro 16-hoes

Aan de andere kant heeft Google iets van een geschiedenis als het gaat om vertraagde releases. Niet alleen met de Pixel Buds A, die bijna drie maanden nadat ze in Noord-Amerika in de verkoop gingen een internationale release krijgen. Het gebeurde ook met de Pixel 4a, die op 20 augustus in de VS arriveerde, maar pas op 3 oktober in Europa te koop was.

Maar dat wil niet zeggen dat Google dit jaar hetzelfde zal doen. Het bedrijf was vrij direct over hoe Europa de Pixel 4a veel later zou krijgen dan de VS vanaf het begin, terwijl er geen woord was over de Pixel 5a.

De Pixel 4a was tenslotte een uitbijter, met zowel de Pixel 4a 5G en Pixel 5 lancering in het VK en Europa binnen een paar weken na de release in de VS.

Het is echt een tragedie. Het kopen van een telefoon is tegenwoordig een dure taak, met vlaggenschipprijzen die de afgelopen jaren omhoog kruipen. Er zijn tal van goedkope apparaten, maar ik keek uit naar de mogelijkheid om er een te krijgen met een schone versie van Android. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Pixels meteen de beste nieuwe functies en updates krijgen.

Nu maar hopen dat de Google Pixel 6 is niet zo duur als ik vrees dat het zou kunnen zijn. Of op zijn minst dat ik het geld niet hoef op te hoesten voor een Pixel 6 Pro om te genieten van een Pixel-ervaring op een groter scherm.

Maar goed, ik kan nu tenminste wat Pixel Buds A kopen als ik ze echt wil.

    Meer:Het verwijderen van de Google Pixel 6-oplader is een slecht idee, omdat het de keuze van de gebruiker negeert
De beste Google Pixel Buds A-serie en Google Pixel 5a-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen19uur00minuten31droogKorting Pixel Buds A-Series duidelijk... Google Store EMEA £ 99,99 £ 79,99 Visie Google Pixel Buds A-Serie... Maplin UK £ 79,99 Visie Google Pixel Buds A-serie -... Jacamo £ 99,99 Visie Bekijk meer deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen