Google Pixel-telefoons kunnen nu je hartslag en ademhaling aflezen - zo werkt het

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Google Pixel-gebruikers hebben geen smartwatch meer nodig om hun hartslag of ademhaling te meten, dankzij een nieuwe upgrade naar de Google Fit-app.

hoe tiktok-account te verwijderen

Google heeft aangekondigd vorige maand dat de upgrade naar Pixel-telefoons zou komen en dat gebruikers hiermee hun ademhaling en hartslag via de camera's zouden kunnen meten. Die functie is nu uitgerold naar ondersteunde Pixels via een update van de Google Fit-app.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

We wisten al dat dit een getimede exclusief voor Pixel-telefoons zou zijn, waarbij de functie op een ongedefinieerd later tijdstip op andere Android-apparaten zou arriveren, maar het ondersteunde woord is hier nog steeds interessant dubbelzinnig.

Betekent dit elk Pixel-apparaat dat de software fysiek kan uitvoeren, of een apparaat dat officieel nog steeds wordt ondersteund door Google? Als het de laatste is, sluit dat de Pixel 2 en Pixel 2 XL uit, die afgelopen oktober het einde van hun ondersteuningsperiode bereikten.

De functie geeft Pixel-gebruikers een manier om hun hartslag en ademhaling te controleren, zonder dat ze een wearable nodig hebben die constant hun statistieken meet. Het meten van uw hartslag houdt in dat u een vingertop over de camera aan de achterzijde plaatst, die vervolgens subtiele kleurveranderingen in de huid analyseert om een ​​hartslagmeting te geven. Uit de tests van Google blijkt dat het nauwkeurig is tot 2%, hoewel het duidelijk is ontworpen voor eenmalige tests, in plaats van constante updates te bieden zoals de beste smartwatches dat doen.

hoeveel kost apple ipad?

Het volgen van de ademhaling maakt ondertussen gebruik van de camera aan de voorzijde. Plaats de telefoon voor je met je hoofd en romp in het zicht, en na het monitoren van je borstbewegingen, berekent de app je ademhalingen per minuut. Google beweert dat het bij het testen nauwkeurig is gebleken tot binnen één ademhaling per minuut; het bedrijf benadrukt echter dat noch het, noch de hartslagmeting voor medische doeleinden is bedoeld.

(Afbeelding tegoed: Google)

hoe macbook pro op te laden

Desondanks heeft Google duidelijk veel vertrouwen in de nauwkeurigheid van zijn technologie, wat het een voorsprong zou moeten geven op de verschillende apps die beweren hetzelfde te doen , zonder enige echte controle.

We hebben beide functies ontwikkeld - en de eerste klinische onderzoeken afgerond om ze te valideren - zodat ze werken in verschillende reële omstandigheden en voor zoveel mogelijk mensen, Shwetak Patel, Google Health's Director of Health Technologies schreef terug in februari . Omdat ons hartslagalgoritme bijvoorbeeld afhankelijk is van het benaderen van de bloedstroom door kleurveranderingen in iemands vingertop, moet het rekening houden met factoren zoals verlichting, huidskleur, leeftijd en meer om voor iedereen te kunnen werken.

Als je een Pixel-telefoon hebt, kun je deze vanaf vandaag zelf uitproberen. Houd updates voor de Google Fit-app in de gaten en laat ons weten hoe het voor jou werkt.

De beste Google Pixel 4a-deals van vandaagVroege Black Friday Sale eindigt over03uur49minuten05droog Google Pixel 4a Google winkel $ 349 Visie Google Pixel 4a, T-Mobile... Walmart $ 349,97 Visie Korting Google Pixel 4a (4G) G025N ... Amazone $ 598 $ 549 Visie Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen