Google onthult waarom zijn services maandag zijn overleden - dit is wat u moet weten

Krediet: PK Studio/Shutterstock

Het is geen erg goede week geweest voor Google. Na een ernstige storing die maandagochtend alle Google-services doodde, had het ook te kampen met weer een Gmail-storing gistermiddag (15 december).

Geen van beide storingen duurde erg lang, maar het laat ons met veel vragen. Zoals wat is er in godsnaam aan de hand bij Google dat er twee ernstige storingen plaatsvinden in evenveel dagen?  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Door de Gmail-storing van gisteren viel de service om 16.30 uur uit. ET. Hoewel niet alle gebruikers werden getroffen, kreeg een groot aantal van hen foutmeldingen, teruggestuurde e-mail, hoge latentie en andere soortgelijke problemen. Terwijl het probleem was opgelost en de normale service om 19.00 uur werd hervat. ET, Google heeft ons niet precies verteld wat de oorzaak was.

Gelukkig is het probleem van maandag niet zo mysterieus, aangezien Google de voorlopige details van de storing op zijn blog publiceert. Genaamd Google Cloud Infrastructure Components-incident 20013 ,' bleek het probleem te liggen bij het geautomatiseerde opslagbeheersysteem van Google. Het had een probleem dat de capaciteit van het authenticatiesysteem van Google verminderde, wat betekent dat Google niet kon zien welke gebruikers waren geverifieerd en welke niet.

Dus dat ene probleem ging door met interfereren met elk systeem dat inloggegevens nodig had, en dat zijn ze vrijwel allemaal. Vooral Google's eigen Cloud Platform en Google Workspace werden getroffen. De meeste mensen zouden problemen hebben gehad met de laatste, aangezien Workspace de service is achter Gmail, Agenda, Meet, Drive, enzovoort.

De hoofdoorzaak was een probleem in ons geautomatiseerde quotabeheersysteem dat de capaciteit voor het centrale identiteitsbeheersysteem van Google verminderde, waardoor het wereldwijd fouten opleverde', legt Google uit. 'Als gevolg hiervan konden we niet verifiëren dat gebruikersverzoeken waren geverifieerd en dat onze gebruikers fouten kregen.

Gelukkig weet Google de details van de storing van maandag en het feit dat het de Gmail-problemen van gisteravond heeft opgelost, zodat Google hopelijk maatregelen kan nemen om te voorkomen dat het weer gebeurt.

De beste Google Pixel 5-deals van vandaagCyber ​​Monday Sale eindigt over01dagen09uur06minuten44droog Google Pixel 5 Google winkel $ 699 Visie Korting Google Pixel 3 - Smartphone -... Walmart $ 799,99 $ 709.29 Visie Google Pixel 5 5G 128GB 8GB... Amazone $ 764 Visie Bekijk meer Cyber ​​Monday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen