Google TV: maak kennis met de nieuwe smart TV-software die dit jaar naar Sony- en TCL-tv's komt

(Afbeelding tegoed: Sony)

Smart TV's van Sony, TCL en een handvol andere merken zullen er in 2021 een beetje anders uitzien als de bedrijven overstappen van Android TV naar Google TV. Maar waarom de verandering? Wat is er anders aan het nieuwe platform van Google?

Hoewel de smart-tv's van Sony het meest zichtbaar zijn om de overstap te maken, zullen ze niet de enige zijn. Andere Android TV-fabrikanten stappen ook over naar het nieuwere Google TV-platform, aangezien Google al zijn tv-software-aanbiedingen bijwerkt.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Dus wat is Google TV en waarom zou je het op je Smart TV willen hebben?

Wat is Google TV?

Google TV is de nieuwste versie van Google's smart TV-platform, voorheen bekend als Android TV. In sommige opzichten is de overstap naar Google TV gewoon een rebranding, omdat de onderliggende Android-software nog steeds alles doet werken.

Microsoft Surface Pro 7 recensie

(Afbeelding tegoed: Google)

Dat gezegd hebbende, zijn er verschillende veranderingen die gepaard gaan met de nieuwe Google TV-naam die meer dan diep zijn. Met updates van het uiterlijk van basisinterface-elementen, zoals het startscherm, en verbeterde communicatie tussen tv's, smartphones en andere apparaten, kan Google TV aanvoelen als een grote verandering ten opzichte van wat u gewend was met Android TV.

En als u denkt: 'Heb ik niet eerder van Google TV gehoord?' je hebt gelijk. Google TV was de naam van Google's eerste kennismaking met smart-tv's en settopboxen in 2010. (Herinner je je de Logitech Revue?) Alles wat oud is, is weer nieuw.

Waarom de verandering?

Google heeft al jaren de handen in de smart TV en streaming wereld, met Android, Chromecast, YouTube en TV en film content in de Google Play store. Maar deze verschillende stukjes software en hardware zijn nooit een samenhangend geheel geweest. In de begindagen van streaming en smart-tv's was dat logisch en had Google ruimte om verschillende dingen uit te proberen en te experimenteren. Maar het tv-landschap van vandaag is veel meer ingeburgerd en Google TV maakt deel uit van een poging om deze ongelijksoortige ervaringen te consolideren tot iets meer samenhangends, aangezien de streamingwereld mainstream is geworden.

(Afbeelding tegoed: Google)

ring doorbell pro release datum

Google TV verenigt een aantal van deze elementen. Het is de hoofdinterface voor nieuwe Chromecast-apparaten en nu ook voor smart-tv's. U kunt vanaf uw telefoon dingen aan uw volglijst toevoegen, inhoud gemakkelijker tussen apparaten delen en een meer persoonlijke ervaring krijgen. En door nauwer te integreren met Google's eigen betaalde live tv-service, YouTube TV, wil Google zichzelf beter profileren als de complete oplossing voor moderne tv-kijken.

De komende jaren kun je verwachten dat alles wat Android zal verschuiven naar Google TV, of het nu gaat om smart-tv's, settopboxen of streaming-sticks.

Wat is er anders dan Android TV?

Hoewel de overstap naar Google TV net zo'n naamsverandering is als al het andere, zijn er verschillende ervaringsgerichte en functionele wijzigingen aangebracht in Google TV die het anders maken dan elke eerdere versie van Android TV. De grootste veranderingen hebben te maken met gebruikersinteractie, zoeken en het delen van informatie tussen apparaten.

releasedatum iphone se 2021

We hebben voor het eerst echt gekeken naar de interface met de Chromecast met Google TV review. De hoofdinterface is een beetje opgeschoond, met speciale tabbladen voor live-tv en een tabblad 'Voor jou' dat al je aanbevelingen op één plek plaatst. Andere tabbladen bieden snelle toegang tot films, shows, apps en uw bibliotheek met gekochte en gehuurde inhoud.

Het startscherm is ook gewijzigd om prioriteit te geven aan inhoudsaanbevelingen van uw favoriete streamingdiensten. Hopelijk betekent dat meer suggesties voor programma's die u wilt bekijken en minder advertenties voor services waarvoor u misschien niet wilt betalen.

Je krijgt ook meer samengestelde suggesties voor live tv-aanbiedingen, of het nu gaat om uitzendingen via de ether of een live tv-service zoals YouTube TV.

(Afbeelding tegoed: Google)

Er is ook een nieuwe 'Watchlist' waarmee je een bladwijzer kunt maken voor shows van verschillende apps om later te bekijken. Dit is een permanente lijst die op verschillende apparaten wordt gesynchroniseerd, zodat u er titels aan kunt toevoegen op uw telefoon, uw webbrowser en elk ander apparaat waarmee u zich kunt aanmelden bij uw Google-account.

Google Assistent staat centraal omdat spraakinteractie betere ondersteuning krijgt. Op tv's met far-field-microfoons (waaronder verschillende Sony-tv's), betekent dit dat u handsfree spraakgestuurd zoeken kunt gebruiken en uw door Google aangedreven smart-tv net als een Google Home-smartspeaker kunt gebruiken.

Het heeft ook een verbeterde integratie met al uw slimme apparaten voor thuisgebruik. Als het werkt met Google Home, werkt het ook met je tv. En als je een apparaat hebt met een camerafeed, zoals een van de beste videodeurbellen, kun je die feed op het scherm bekijken.

Wat zijn de voordelen van Google TV?

Alle dingen die we leuk vinden aan Android TV zullen nog steeds aanwezig zijn op Google TV, inclusief de Google Play Store en de meer dan 5000 apps. Dat omvat alle grote streamingdiensten, zoals Netflix , Apple TV , Disney Plus en HBO Max .

Zoeken zou voorspelbaar geweldig moeten zijn - het is tenslotte Google - met intuïtieve spraakgestuurde zoekopdrachten die gemakkelijk shows en films kunnen oproepen, of indien nodig naar een volledige zoekopdracht op internet kunnen gaan.

Google TV voegt ondersteuning toe voor meerdere gebruikersaccounts, wat betekent dat u uw eigen ervaring op maat kunt hebben op dezelfde smart-tv die de rest van het gezin gebruikt. In de woorden van onze eigen Mike Prospero: 'Ik krijg geen aanbevelingen voor Gilmore Girls, en ze krijgt de Fast & Furious-franchise niet op haar scherm.'

(Afbeelding tegoed: Google)

hoe Gmail-e-mails te archiveren

Er zijn ook kinderprofielen, waarmee je een kindvriendelijk account op de tv kunt instellen. In dat profiel kun je dingen voor je gezin personaliseren en apps en aanbevelingen buiten de deur houden die mogelijk niet geschikt zijn voor jongere gebruikers. U kunt zelfs bepaalde hoeveelheden tv-kijktijd instellen en deze uitschakelen op de aangegeven bedtijd.

Een extra bonus: Google TV zal naar verluidt een 'Basic TV'-modus hebben die je set effectief in een domme tv verandert. Het schakelt alle verbonden dingen uit die nodig zijn voor gebruik van smart TV - zoals een internetverbinding voor streaming, tracking voor inhoudsaanbevelingen en advertenties, en (omdat de internetverbinding is verbroken) schakelt Google Assistant uit. Het enige dat u overhoudt, is live-tv via een tv-antenne of kabel, en externe apparaten, zoals mediaspelers en gameconsoles die via HDMI worden aangesloten. Zelfs het startscherm is grotendeels verwijderd, waardoor je een net zo eenvoudige tv-ervaring krijgt als op elke moderne tv.

Is er iets slechts aan Google TV?

Welnu, we hebben nog niet veel kans gehad om de nieuwe Google TV-software te gebruiken, dus er is veel dat we nog niet weten. Chromecast-gebruikers hebben een paar bugs gemeld, zoals apps die niet goed starten en zoeken die een beetje onhandig is, maar we zullen moeten zien of dat nog steeds het geval is wanneer de eerste Google TV-smart-tv's binnenkomen om te testen.

Afgezien daarvan is het grootste probleem met deze Google TV-wijziging misschien gewoon dat het verwarrend is. De nieuwe Google TV is niet de oude Google TV, en het vervangt Android TV terwijl het nog steeds vrijwel Android TV is, behalve in naam en logo. In een productcategorie die zo vol staat met jargon en merkkenmerken en ondoorgrondelijke specificatielijsten, is eenvoudiger meestal beter.

yeti koelers black friday deals

Het goede nieuws? Dat lijkt het ultieme doel van Google te zijn met de verandering van Android naar Google TV - een eenvoudigere, meer samenhangende benadering van tv en streaming. Het kan zomaar een paar jaar duren voordat alles op dezelfde pagina staat.

Bestaat Android TV nog?

Het antwoord is 'soort van'. Technisch gezien is Google TV gebouwd op de basis van Android TV, dus Google TV is net zo goed een rebranding als al het andere. In die zin gaat Android TV nergens heen.

Oudere Android TV's - degenen die Android 9.0 of eerder gebruiken - zullen Android TV nog steeds op min of meer dezelfde manier gebruiken als altijd. Sommige recentere Android-sets, uit 2019 en 2020, kunnen echter worden geüpgraded naar een iets andere versie van Android, een versie die is ontworpen om er meer uit te zien en aan te voelen als Google TV.

Het is vooral de vraag of uw tv wordt bijgewerkt naar een frisser ogende versie van Android. Sommige fabrikanten zullen snel updates uitbrengen, anderen komen er misschien nooit aan toe. Als je een oudere Android-gebaseerde smart-tv of Android TV-streamingstick hebt, kun je automatische updates uitschakelen om te voorkomen dat de nieuwe interface wordt weergegeven.

De beste Sony A90J-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen01uur42minuten43droogKorting Sony A90J 55 Inch TV: BRAVIA... Amazone $ 2.999,99 $ 2.748 Visie Korting Sony 55 Klasse XR55A90J... Walmart $ 4.197,20 $ 2.798 Visie Korting Sony - 55 Klasse BRAVIA XR... Beste koop $ 2.999,99 $ 2.799,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen
  • Categorie Tv