GOP en Democraten willen allebei stimuluscontrole 2 - dus wat houdt het tegen?

(Afbeelding tegoed: Getty Images)

Senaat Republikeinen slaagde er niet in om verder te gaan hun grotendeels symbolische 'magere' stimuleringspakket van $ 500 miljard vorige week, maar sommige GOP-wetgevers hopen dat de 52-47-stemming voor de wetgeving de Democraten onder druk zal zetten om onderhandelingen te starten om extra verlichting te bieden en stimuluscontrole 2 dichter bij te brengen realiteit.

The Hill meldt dat de GOP House Speaker Nancy Pelosi (D-CA) op de hot seat wil plaatsen om democraten te beschermen die kwetsbaar zijn bij de komende verkiezingen en die mogelijk een nieuwe coronavirus-hulpwet moeten aannemen om hun zetels te behouden.  • Black Friday-deals: bekijk hier de beste vroege aanbiedingen.

Sommige democraten worden inderdaad rusteloos - een groep wetgevers ondertekende vorige maand een brief waarin ze Pelosi vroegen om de onderhandelingen vooruit te helpen.

Pelosi heeft gezegd dat ze er nog steeds vertrouwen in heeft dat er een deal zal worden gesloten.

'Ik ben volkomen optimistisch' Pelosi vertelde CNN's Wolf Blitzer Vrijdag (11 september). 'Ik ben optimistisch. Ik vind wel dat we een overeenkomst moeten hebben, dat willen we allemaal.'

Tweede stimuleringscheck: welke voorstellen zijn er?

Huisdemocraten keurden in mei de HEROES Act van $ 3,4 biljoen goed, maar de Republikeinen weigerden zoveel uit te geven aan een tweede hulpronde en gingen in juli tegen met de HEALS Act van $ 1,1 biljoen.

Een knelpunt betreft de omvang en duur van federale werkloosheidsuitkeringen. De Democraten willen ze op $ 600 per week houden, terwijl de GOP's HEALS Act ze wil verlagen tot $ 200 per week.

Onderhandelingen tussen Pelosi en minister van Financiën Steven Mnuchin hebben de twee partijen dichter bij elkaar gebracht - Democraten hebben de kosten van hun wetgeving verlaagd tot 2,2 biljoen dollar en het Witte Huis zei dat het zijn bod zou kunnen verhogen tot $ 1,5 biljoen -- maar ze zijn niet in staat geweest om de uitgavenkloof van $ 700 miljard te overbruggen.

Ondertussen, de officiële Senaat GOP 'magere' rekening en een andere 'magere' rekening voorgesteld door sommige Huisdemocraten, probeerden zich te concentreren op de niet-stimulus-check-aspecten van de verlichting van het coronavirus.

Helaas is stimuluscontrole 2 mogelijk verloren gegaan in de strijd. Hoewel alle partijen het aanvankelijk eens waren over de noodzaak van een tweede rechtstreekse betaling en zelfs een consensus bereikten over het bedrag en de optie om de afhankelijke voordelen uit te breiden, bevatte geen van de recente 'magere' voorstellen een cheque van $ 1.200.

Democratische wetgevers zeggen dat hun vaste standpunten de Republikeinen terug zullen lokken naar de besprekingen.

'Elke keer dat [Senaatsmeerderheidsleider MITch] McConnell zei: 'Het is onze rekening of niets'', zei senaatsleider Chuck Schumer (D-New York) De heuvel , 'ze kwamen terug en we hebben zelfs wat tweeledige dingen gedaan.'

Heb je je eerste stimuluscontrole gekregen?

Hoewel de meeste in aanmerking komende Amerikanen de betaling van de CARES-wet al hebben ontvangen, kan er: maar liefst 9 miljoen mensen die nog tot $ 1.200 verschuldigd zijn. De IRS is van plan om personen later deze maand op de hoogte te stellen, en degenen die in aanmerking komen voor uitkeringen hebben tot 15 oktober om hun informatie te verstrekken via de niet-filer-tool.

Als u uw eerste cheque niet heeft ontvangen, maar denkt in aanmerking te komen, kunt u de status opzoeken met de Get My Payment-app van de IRS .

De beste deals voor bureaustoelen van vandaagBlack Friday Sale eindigt over03dagen01uur35minuten31droogKorting Furmax Kantoor Ergonomische Mesh... Amazone Prime $ 44,99 $ 39,99 Weergave HON Blootstelling Mesh Hoge Rug... Walmart $ 360,55 Weergave Blootstelling Mesh Bureaustoel... Doelwit $ 386,99 Weergave Bekijk meer deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen