Gran Turismo 7 releasedatum, trailer, GT7-nieuws en meer

(Afbeelding tegoed: PlayStation)

Gran Turismo 7 is een van de meest langverwachte PS5-titels, maar we zullen nog wat langer moeten wachten voordat we achter het stuur kunnen kruipen. GT7 komt ook op een gedenkwaardig moment, op de hielen van een heruitvinding voor Sony's Real Driving Simulator.

Met Gran Turismo Sport richtte ontwikkelaar Polyphony Digital zich op het cultiveren van een omgeving waarin competitief simracen kan floreren, wat nogal een afwijking was van de zware singleplayer auto-PG-ervaring die de franchise in de eerste plaats deed opvallen.Samsung tv-releasedatum 2021
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Series-directeur Kazunori Yamauchi heeft echter bevestigd dat Gran Turismo 7 in sommige opzichten een terugkeer naar vorm zal betekenen voor het sim-racen. De nieuwe game lijkt de uitgebreide reeks multiplayer- en esports-functies van GT Sport te combineren met de diepe en lonende gameplay-loop van eerdere titels, die oude fans gewend zijn.

Dat is al genoeg informatie om onze interesse te wekken voor de volgende Gran Turismo. Tel alles bij elkaar op, en er is veel aandacht voor GT7, om een ​​heleboel redenen. Hier is alles wat we tot nu toe weten over de volgende Gran Turismo.

Gran Turismo 7 releasedatum

Gran Turismo 7 zal officieel uitkomen op zowel de PS5 als de PS4 op 4 maart 2022. De datum werd officieel gemaakt via een PlayStation-blog post die samenviel met de release van een gloednieuwe en diepgaande aanhangwagen .

Fans hoopten op een release in 2021, maar de game werd verschoven naar 2022, volgens een interview met Sony Interactive Entertainment-president en CEO Jim Ryan in GQ VK . Oorspronkelijk leerden we over GT7 in een trailer tijdens Sony's PS5-games-onthullingsevenement op 11 juni 2020.

De releasedatum van 2022 zou niet al te verrassend moeten zijn voor oude fans. Deze serie heeft nog nooit eerder een nieuwe game naast een nieuw PlayStation-platform gelanceerd. Gran Turismo 3: A-Spec miste de lancering van de PS2 met bijna een jaar in Noord-Amerika, terwijl Gran Turismo 5 en Gran Turismo Sport midden in de levenscyclus van de PS3 en PS4 vielen.

Een ander feit om rekening mee te houden is dat Polyphony Digital een studio is die graag de tijd neemt. GT5 gleed heel 2009 door tot november 2010. Zelfs toen werd het verder uitgesteld van begin tot eind november, omdat de game zijn productiedatum met slechts enkele dagen miste.

Next Level heeft later de post verwijderd (die gelukkig nog steeds bewaard is dankzij De Zesde As ), dan gaf uitleg op haar eigen website , en benadrukte dat de post verkeerd werd geïnterpreteerd door de media en [gaf] geen informatie over de game of de lancering ervan.

Interessant genoeg was het excuus van Next Level voor de controversiële post dat de grafische ontwerpafdeling van het bedrijf het neplogo gebruikte dat op internet wordt verspreid [sic]. Het enige probleem met die suggestie was dat noch fans noch journalisten dat logo online konden vinden, waar dan ook - wat aangeeft dat het of de echte deal was, of dat Next Level het logo zelf had bedacht. Aangezien het officiële GT7-logo werd onthuld als onderdeel van de eerste trailer, weten we dat het logo van Next Level is gefabriceerd.

Technisch gezien is er nog steeds een externe kans dat GT7 wordt voorbereid op de laatste fasen van het lanceringsvenster van de PS5. Een Instagram-bericht van dezelfde trailer die we deze zomer zagen, vergezeld van het bijschrift van een tikkende timer-emoji, leek het vertrouwen van fans te hernieuwen dat de titel eerder vroeger dan later zou verschijnen.

Je moet je echter voorstellen dat als Polyphony Digital deze game aan het voorbereiden was om in de vage nabijheid van de lancering van de PS5 te landen, dit net zo in de trailer zou hebben gezinspeeld. Helaas, er is toen of daarna geen ruw tijdsbestek gegeven, laat staan ​​een vermelding van '2021', wat ons vertelt dat de ETA van GT7 nog steeds in beweging is. Hoewel, gezien de geschiedenis van deze studio met verschuivende releasedatums en vertragingen, is dit allemaal niet erg verrassend.

Gran Turismo 7-trailer en video's

Gran Turismo 7-gameplay

Afgezien van de releasedatum van GT7, is de grootste vraag rond de volgende Gran Turismo een vrij eenvoudige: wat voor soort game wordt het?

Polyphony herschreef het script met GT Sport en concentreerde zich op het opstellen van een schema van evenementen en een wereldwijde competitie die werd gesanctioneerd door de FIA: de instantie die de internationale autosport bestuurt. Het heeft ook het aantal auto's in de game teruggebracht, afstemming en aanpassing weggelaten (afgezien van een robuuste livery-editor) en alleen een meer traditionele catalogus van singleplayer-evenementen toegevoegd in een update na de release. Bovendien hebben geen klassieke Gran Turismo-circuits, zoals Trial Mountain of Seattle Circuit, ooit hun weg naar GT Sport gevonden.

De GT Town-campagnemoduskaart van GT7 is een schot in de roos voor GT4's Gran Turismo Resort en zal old-schoolfans zeker bevallen.Krediet: Sony Interactive Entertainment

Dat lijkt zeker niet waar te zijn voor GT7. Voordat de onthullingstrailer begon die werd getoond als onderdeel van het PS5-game-gefocuste evenement van juni, bevestigde Yamauchi dat oude fans van de franchise een traditionele campagnemodus kunnen verwachten in de nieuwe titel, compleet met een interface in wereldkaartstijl die niet is gezien sinds GT4.

Als we goed kijken, zien we pictogrammen voor een tuningshop, GT Auto-onderhoudswerkplaats en een tweedehandsautodealer, die de klassieke Gran Turismo-structuur versterken. Interessant is dat deze vroege screenshots ons doorverwijzen naar een nieuwe adviseur, Sarah genaamd, wiens taak het waarschijnlijk zal zijn om je de kneepjes van het vak te laten zien.

Zelfs vóór de aankondiging van GT7 kregen we langzaamaan een steeds duidelijker beeld van hoe de toekomst van Gran Turismo eruit zou kunnen zien, met dank aan Yamauchi zelf. In een interview met GTPlanet , verklaarde Yamauchi dat hij geloofde dat de volgende titel die [Polyphony] gaat creëren een combinatie zal zijn van verleden, heden en toekomst - een complete vorm van Gran Turismo.

Het Tuning Shop-menu bevestigt de mogelijkheid om onderdelen in uw voertuig te upgraden, een functie die ontbreekt in GT Sport.Krediet: Sony Interactive Entertainment

Normaal speel ik de vorige edities van Gran Turismo niet, vervolgde Yamauchi in het interview. Maar sinds ik de wereldtournees begon te doen, de spelers, het zijn allemaal jonge jongens, maar ze brengen allemaal GT2 of GT3 mee - zoals, hoe oud was je toen deze game uitkwam!? Dus ik heb de laatste tijd meer gelegenheid gehad om ze te spelen, en het is verrassend hoeveel ik ben vergeten!

Yamauchi voegde er ten slotte aan toe dat hij bij het leiden van GT Sport's World Tour-evenementen - wedstrijden waar de beste Gran Turismo-spelers ter wereld bijeenkomen - aanwijzingen en hints heeft geleerd over de dingen die we zeker moeten doen in de toekomst van de serie.

Trial Mountain, hier getoond in GT7, keert terug naar de serie met een opnieuw geprofileerde lay-out en een geheel nieuwe laatste bocht.Krediet: Sony Interactive Entertainment

Afgaande op de teaser-trailer van GT7, lijkt de nieuwe inzending oude spelers te belonen die nostalgische herinneringen hebben aan die vroege titels. Trial Mountain is prominent aanwezig in de eerste beelden die we van de game hebben gezien, met een ronde aan boord die een geheel nieuw landschap laat zien dat doet denken aan El Capitan, een ander geliefd origineel circuit, naast een opnieuw geprofileerde lay-out.

Het is duidelijk te zien dat de krappe tweede sector van Trial Mountain is verbreed in de sprong naar PS5, en de voor- en achterkant lijken langer te zijn, te oordelen naar de baankaart. Het meest opvallende is dat de legendarische laatste bocht van de baan, waar ambitieuze spelers zichzelf vaak de hemel in schoten voor een schot in de laatste seconde, volledig is omgebouwd tot een strakkere, langzamere chicane.

De verrassende verschijning van Trial Mountain in de GT7-trailer was niet geheel zonder waarschuwing. In december 2017, slechts enkele weken na de release van GT Sport, vertelde Yamauchi: GTPlanet dat de studio hard aan het werk was geweest om het fan-favoriete fictieve circuit Deep Forest om te zetten in de GT Sport-omgeving.

Deze screenshot van een evenement op Trial Mountain zou ons kunnen wijzen op andere terugkerende originele tracks. Verbergt die Grand Valley Speedway zich in de thumbnail van de FR Challenge?Krediet: Sony Interactive Entertainment

We werken al aan Deep Forest, vertelde Yamauchi aan GTPlanet. We hebben eigenlijk de gegevens voor Deep Forest dat draait op Gran Turismo Sport, maar het heeft wel wat problemen. Het probleem dat we hadden met sommige van de oudere nummers van eerdere Gran Turismo-games, was dat de schaal op bepaalde plaatsen niet klopte. De grootte van de bomen is erg groot, of de breedte van de trottoirbanden, enz. Er waren trottoirbanden die breder waren dan auto's! Als we dat nu in de kwaliteit van GT Sport willen brengen, moeten we veel herontwerpen en dat is niet zo eenvoudig.

Toch zijn er nog steeds glimpen van de geschiedenis van Gran Turismo rond GT Sport te voelen, met name in de GT League-modus, waar een gedenkwaardig deuntje van Gran Turismo 2 verschijnt.

Gran Turismo 7-uitvoering

Gran Turismo wordt al lang beschouwd als een technische showcase voor Sony's hardware, die teruggaat tot de originele PlayStation. Als de geschiedenis een leidraad is, zullen critici waarschijnlijk naar GT7 kijken om te bepalen waartoe Sony's volgende thuisconsole echt in staat is wanneer deze volledig is geoptimaliseerd en tot het uiterste wordt gepusht.

GT Sport is nog steeds een van de best uitziende titels op PS4, en Polyphony Digital zal zeker proberen die richting voort te zetten richting de PS5.Krediet: Sony Interactive Entertainment

Hoewel het misschien meer een ultiem doel is dan een onmiddellijk haalbaar doel, toonde Yamauchi in februari in gesprek met Australische media interesse om de framesnelheid van gameplay te verhogen tot 240 frames per seconde. GTPlanet .

Dat is vier keer de 60 fps-standaard waarnaar moderne consoletitels streven, en GT Sport draait momenteel op. Misschien zal GT7 ergens in de buurt van 120 fps landen, maar desondanks zou dat nog steeds veel soepeler zijn dan elke andere consoletitel tot nu toe, en in overeenstemming met de verwachtingen van gamers die liever op high-end pc's spelen.

Polyphony heeft in het verleden geëxperimenteerd met ultrahoge framesnelheden en resoluties en demonstreerde een 8K 120 fps-versie van GT Sport op een 440-inch Sony-scherm op de International Broadcast Equipment Exhibition in november 2018.

Een scène die zogenaamd is opgenomen in de engine, die alleen had kunnen worden gedaan met behulp van ray tracing.Krediet: Sony Interactive Entertainment

Hoewel framesnelheden en resoluties uiteindelijk niet zijn bevestigd, heeft de GT7-trailer die we zagen tijdens Sony's juni-evenement ons getipt over manieren waarop ray tracing in het spel zou worden opgenomen.

Een clip van een Porsche 917 die in een transportaanhanger met een gespiegeld interieur zat, toonde licht dat weerkaatste door andere reflecterende oppervlakken, terwijl een scène van een bestuurder in een Porsche 911 GT1 Strassenversion de helm van de bestuurder weerspiegelde in de achteruitkijkspiegel. Beide zijn veelbetekenende tekenen van ray tracing op het werk.

Gran Turismo 7 vooruitzichten

De start van de aankomende generatie consoles wordt een cruciaal moment voor Gran Turismo. Ondanks dat het een nogal niche-racesimulator is, is dit een serie die een enorme kostwinner is geweest voor Sony. GT1 en GT2 waren de eerste en derde best verkochte originele PlayStation-games wereldwijd, terwijl GT3 en GT4 de op één na en derde best verkopende op de PS2 zijn.

Racegames hebben niet helemaal dezelfde aantrekkingskracht als ze misschien ooit deden, maar Gran Turismo blijft een van de meest prestigieuze merken van PlayStation, en een die zou kunnen helpen een groot aantal PS5-verkopen te stimuleren - als Sony kan toeslaan terwijl het ijzer heet is , dat is.

Het kan echter nog even duren voordat we meer horen over GT7. Polyphony staat immers niet bekend als de meest communicatieve studio ter wereld.

De beste Gran Turismo van vandaag: sportdeals 769 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over12uur08minuten43droog GRAN TURISMO SPORT PSH -... Amazone Prime £ 18,90 Visie Gran Turismo Sport - SPEC II Amazone Prime £ 21,96 Visie Gran Turismo Sport voor ... Amazone £ 23,77 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen