Het door advertenties ondersteunde niveau van HBO Max is een slecht idee - dit is waarom:

Krediet: Shutterstock/Toekomst

Wat is streamtijd?

Stream Time is waar de hoofdredacteur van TemplateStudio Henry T. Casey zich verdiept in de grote keuzes die we maken over het streamen van media. We pakken het allemaal aan, van de beste en slechtste streamingdiensten en apparaten tot de oneindige lijst met programma's om naar te kijken.

Opmerking van de uitgever: Dit verhaal is bijgewerkt om de aankondiging van HBO op 2 juni weer te geven dat originele HBO-inhoud geen advertenties zal krijgen.HBO Max zal advertenties hebben - als je ze wilt. Vanaf juni biedt de streamingdienst van WarnerMedia een goedkopere korting van $ 9,99 per maand, een daling van 33% ten opzichte van het standaardpakket van $ 14,99 per maand. Maar er is een grote vangst (of twee) bij de hand.

  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hoewel de meeste door advertenties ondersteunde streamingdiensten deze commercials op een natuurlijke manier hebben geïntegreerd - voor Peacock en Paramount Plus zijn advertenties hun manier van leven - staat HBO Max voor een vreemdere uitdaging en ontneemt hij zijn abonnees. En het voelt als een probleem dat groot genoeg is dat ik zou wachten tot 2022 voordat ik het zelfs maar in overweging nam.

Waarom het door advertenties ondersteunde niveau van HBO Max plaatsvindt

Laten we eerst eens uitleggen waarom HBO eindelijk toegeeft aan advertenties. Paul Dergarabedian, een senior media-analist bij ComScore, vertelde me dat het een manier is voor de streamers om meer publiek te trekken of meer abonnees te krijgen. En... dat als je je eenmaal hebt geabonneerd, het een soort van set-it is en het soort dingen vergeet.'

HBO Max wedt ook dat deze klanten zullen worden verleid om te upgraden, merkt hij op, en zegt dat sommigen 'na die eerste dag verliefd kunnen worden en je besluit all-in te gaan en de extra kosten te betalen'. Natuurlijk, zei hij, 'is dat ook een overwinning.'

Toegegeven, er is een gedeelte van de HBO Max-taart waar advertenties zinvol zijn. Zie HBO Max als twee helften: de HBO-originelen en dan de Max. De laatste bevat alles wat ze binnenbrachten zoals Big Bang Theory, Friends en de rest. En hoewel het vullen van HBO Max met advertenties logisch is voor de tv-inhoud in de Max-helft, is dat niet het geval voor de HBO-originelen. Daarom zijn we blij te horen dat HBO aankondigt dat 'Bovendien zullen er geen advertenties worden afgespeeld tijdens HBO-programmering.'

Maar de advertenties van HBO Max slaan nergens op

HBO heeft een strak touw om te lopen voor waar en wanneer het advertenties plaatst. Neem het van mij aan, iemand die originele WWE-programmering bekijkt op Peacock, die handmatig advertentie-onderbrekingen heeft gemaakt waar ze voorheen niet waren.

muziek downloaden van youtube-muziek

Dergarabedian is het ermee eens dat dit problemen kan opleveren en zegt: 'Ik denk dat een groot deel hiervan is hoe de advertenties zijn geïntegreerd, wat volgens mij een groot deel hiervan is. Ik heb letterlijk wat streaming-dingen moeten uitschakelen omdat het dezelfde drie advertenties bleef herhalen na drie, vijf of tien minuten. En het dreef me van het perron af.'

(Afbeelding tegoed: HBO)

WarnerMedia beweerde vorige week tijdens het voorafgaande evenement dat HBO Max de 'lichtste advertentielading in de branche' zou hebben, wat betekent dat de reclameblokken hopelijk erg kort zullen zijn. Dat gezegd hebbende, wil Warner innoveren met advertenties, het soort sentiment dat altijd verkeerd lijkt te gaan.

In het voorbeeld van HBO Max krijgen we Pause Ads - dus je ziet een advertentie wanneer je de tv pauzeert. Dat is op dit moment misschien gemakkelijk te negeren, maar het doet me gewoon denken aan Amazon's 'Speciale aanbiedingen', de advertenties op zijn Kindle-e-readers en Fire-tablets waarvoor je moet betalen om er vanaf te komen.

De advertenties van HBO Max ondermijnen de grootste speciale functie

En dan is er nog het andere grote sterretje met HBO Max met advertenties. Je verliest de toegang tot grote Warner Pictures-films, uitgebracht in 30-dagenvensters die beginnen op dezelfde dag dat ze in de bioscoop verschijnen.

Recente voorbeelden zijn onder meer Godzilla vs Kong, terwijl aanstaande blockbusters zoals De Suicide Squad , Ruimtestoring 2 en Duin meer reden geven om voor reclamevrije HBO Max te gaan.

(Afbeelding tegoed: Warner)

demon slayer film op aanvraag

En dan heb ik het niet over HBO Max als alternatief voor het theater. Het grote ding hier, als je het mij vraagt, is het vermogen om herbekijken nieuwe films die je in de bioscoop zag en waar je van hield.

Ik hoop echt dat iedereen die zich aanmeldt voor reclamevrije HBO Max weet dat deze films niet zullen verschijnen. De app geeft je waarschijnlijk de mogelijkheid om te upgraden, maar wanneer deze films een van de belangrijkste onderscheidende factoren van HBO Max zijn (tenzij je echt van Friends houdt), is dit een moeilijke beslissing.

Als Netflix, Disney Plus, Hulu, Peacock en Paramount Plus al heel veel tv hebben om naar te kijken, hoe valt HBO Max dan echt op? Natuurlijk, het heeft een heleboel Criterion Collection- en Studio Ghibli-films, maar ik betwijfel of die ook goed bij advertenties passen.

Bottom line: de prijs is verkeerd

Laten we het tenslotte hebben over de prijs. De grote reden waarom door advertenties ondersteunde niveaus zijn om mensen op een betaalbaarder niveau naar binnen te lokken. Maar het advertentie-ondersteunde pakket van HBO Max kost $ 9,99 per maand. Dat is twee keer zoveel als de advertentie-ondersteunde Paramount Plus ($ 4,99, zonder live CBS-stations), en $ 4 meer dan Peacock en Hulu's $ 5,99 per maand door advertenties ondersteunde niveaus.

Persoonlijk hou ik meer van de bibliotheek van HBO Max dan van al zijn door advertenties ondersteunde concurrenten. En daarom betaal ik voor de door advertenties ondersteunde Peacock en Hulu (ik erger me niet zo aan onderbrekingen van die diensten). Degenen die de HBO Max-bibliotheek niet genoeg waarderen om de volledige prijs te betalen, kunnen de lagere investering van de advertentie-ondersteunde laag waarderen, maar als het $ 9,99 kost? Dezelfde prijs als de versies zonder advertenties van Paramount Plus en Peacock? Dat is een moeilijke vraag.

Krediet: Hulu; Pauw

Dit wordt nog moeilijker gemaakt door het feit dat geen van deze services het potentiële abonnees goed kan vertellen hoeveel shows en films die ze aanbieden. Peacock claimt 'honderden films' en 'bingewaardige tv', samen met sport en nieuws, terwijl Hulu 'duizenden shows en films' heeft.

Ik denk dat HBO Max er gewoon op gokt dat mensen de inhoud ervan als waardevoller zien. Daarom is de instapprijs van $ 14,99 zo veel duurder. Maar zal het nog steeds zo boeiend zijn zonder de grote films, en met advertenties in HBO-shows waar ze niet thuishoren? Ik denk dat we erachter zullen komen wanneer WarnerMedia de aanmeldingsnummers onthult.

Windows starten in veilige modus

Maar voorlopig klinkt HBO Max met advertenties een stuk minder interessant voor vandaag, en een beetje begrijpelijker voor 2022. Tegen die tijd krijgt HBO Max geen films op dezelfde dag als de bioscoop, en dus is het verschil tussen de inhoud die je op de rijen komen zal niet zo opvallend zijn.

Bekijk zeker mijn gidsen voor de beste streaming-apparaten (en beste streamingdiensten ) voor meer aanbevelingen. E-mail me op henry.casey@futurenet.com of laat hieronder een reactie achter met alles wat je graag zou willen zien in de streamingwereld - misschien behandel ik het in een toekomstige aflevering.

    Lees volgende:Hoe u The King of Staten Island online kunt bekijken
De beste Roku Streaming Stick Plus-deals van vandaag 88 Amazon-klantrecensies Korting Roku-première | HD/4K/HDR... Amazone Prime $ 39,99 $ 19,99 Visie Roku Streaming Stick + BHPhoto $ 29,99 Visie Van het jaar van première | 4K / HDR ... Walmart $ 34,86 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen