Honor 50 Pro imponeert met opladen van 100 W - oh, en Google-apps zijn terug

(Afbeelding tegoed: eer)

De Honor 50-serie maakte vandaag zijn debuut in China (16 juni), en hoewel de telefoonmaker graag wilde praten over de vele camera's die op de Honor 50 en Honor 50 Pro komen, is het de software aan boord van de nieuwe telefoons die gaat de meeste aandacht vragen.

Zowel de Honor 50 als de Honor 50 Pro bevatten Google-apps, die ontbraken op recente handsets die door de Chinese telefoonfabrikant werden uitgebracht. De afwezigheid van Google-apps was duidelijk voelbaar, dus hun terugkeer maakt de Honor 50-telefoons aantrekkelijker voor Android-gebruikers.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Honor bevestigde de terugkeer van Google-apps in een verklaring aan TemplateStudio. De telefoons van Honor ondergaan 'het door Google Play Protect gecertificeerde beveiligingsbeoordelings- en compatibiliteitstestproces om ervoor te zorgen dat ze klaar zijn om apps van Google en de Google Play Store uit te voeren', aldus een woordvoerder. 'Honor-apparaten hebben daarom de mogelijkheid om Google Mobile Services vooraf te installeren op compatibele apparaten, in overeenstemming met de licentie- en bestuursmodellen van Google.'

Honor verloor de mogelijkheid om Google-apps op zijn telefoons te gebruiken omdat het een dochteronderneming was van Huawei, de Chinese telefoonmaker die in aanraking kwam met de Amerikaanse overheid. Huawei blijft zichzelf op een zwarte lijst van de overheid bevinden die Amerikaanse bedrijven verhindert zaken te doen met het Chinese bedrijf. Dat geldt ook voor Google, wat betekent dat Huawei geen Google-apps op zijn telefoons kon gebruiken; Huawei is zelfs zo ver gegaan om zijn eigen mobiele besturingssysteem te lanceren.

Huawei heeft Honor afgelopen november omgevormd tot een op zichzelf staand bedrijf, grotendeels als gevolg van Amerikaanse sancties. Nu hij er alleen voor staat, kan Honor weer zaken doen met Google, en de software op de Honor 50 weerspiegelt dat.

Vroeger troffen Honor-telefoons de VS - ik herinner me dat ik de Honor 8 vijf jaar geleden beoordeelde - hoewel de apparaten dit land de afgelopen jaren hebben omzeild. Huawei's problemen met de Amerikaanse regering waren slechts een deel van de reden, omdat het voor telefoonfabrikanten moeilijk is om in de VS in te breken zonder eerst een koerierspartner in de rij te zetten. Het is dus onwaarschijnlijk dat de Honor 50 of Honor 50 Pro die trend zullen doorbreken.

De Honor 50-serie komt later dit jaar naar het VK, na de eerste release in China. De telefoon wordt ook verzonden naar Frankrijk, Maleisië, Mexico, Rusland en Saoedi-Arabië, hoewel er geen tijdschema is voor wanneer. De Honor 50 kost 2.699 yuan (ongeveer $ 421 als je dat omrekent naar Amerikaanse dollars), terwijl de Honor 50 Pro 3.699 yuan kost (ongeveer $ 578).

Specificaties van de Honor 50-serie

Iedereen die de Honor 50 koopt, krijgt veel camera's voor zijn geld. De achterste camera-array op beide telefoons heeft vier lenzen: een 108 MP hoofdcamera, aangevuld met een 8 MP groothoeklens en speciale macro- en dieptecamera's. Het is echter de voorkant van de telefoon die Honor aanprijst, want er zijn een paar lenzen, een 32-megapixel selfie-camera en een 12-megapixel-videocamera, gericht op videobloggers.

De camera's aan de voorkant bieden ondersteuning voor een supernachtmodus en slimme schakelfuncties die worden aangedreven door kunstmatige intelligentie. Honor zegt dat je tegelijkertijd kunt opnemen vanaf camera's aan de voorkant en echte camera's met behulp van de zes opnamemodi met meerdere lenzen.

De batterijen in de Honor 50-serie zijn ook opmerkelijk, niet alleen vanwege hun grootte - 4.300 mAh op de Honor 50, 4.000 mAh op de 50 Pro - maar ook vanwege hoe snel ze worden opgeladen. Terwijl de Honor 50 66 W snelladen ondersteunt, overtreft de Honor 50 Pro dat met snelheden van 100 W. Honor beweert dat een lege Honor 50 Pro na 20 minuten opladen weer 90% van zijn batterijcapaciteit heeft. De Honor 50 kan in diezelfde tijd 70% bereiken.

Je krijgt bij de Honor 50 een 6,57-inch gebogen scherm en bij de Honor 50 Pro een 6,72-inch scherm. Beide telefoons ondersteunen een verversingssnelheid van 120 Hz. De Honor 50 Pro kan die snelheid dynamisch aanpassen; het beschikt ook over een aanraakfrequentie van 300 Hz voor een responsiever scherm.

Dit alles wordt aangedreven door een Snapdragon 778G system-on-chip. Dat betekent dat de Honor 50-serie wordt geleverd met 5G-connectiviteit.

xbox series x wachtlijst

Alles bij elkaar genomen is het een behoorlijk indrukwekkend paar midrange-telefoons die nog aantrekkelijker zijn geworden met de terugkeer van Google-apps. Nu is het alleen nog aan Honor om de markten te verbreden waar zijn telefoons in de uitverkoop zullen gaan.

    Meer:Beste ontgrendelde telefoons
De beste OnePlus Buds-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over06uurelfminuten54droogKorting OnePlus-knoppen (wit) Amazone Prime £ 79 £ 69,48 Visie Officiële OnePlus Buds True... Doos £ 69,99 Visie OnePlus-knoppen (wit) OnePlus VK & ROE £ 89 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen