Toegang krijgen tot de instellingen van uw router

(Afbeelding tegoed: Asus)

Soms moet u weten hoe u toegang krijgt tot de instellingen van uw router. Maar echt, dat moment komt zo zelden voor dat je gemakkelijk vergeet hoe je dat moet doen.

welke smartphone is de beste?

Als je net als de meeste Amerikanen bent met breedbandinternet, heb je waarschijnlijk thuis een router die het wifi-netwerk uitzendt dat je apparaten gebruiken. Veel mensen huren een modem van hun internetprovider die een ingebouwde Wi-Fi-router heeft, maar het is ook gebruikelijk om een ​​van de beste kabelmodems en router te kopen om te voorkomen dat u uw ISP-huurkosten betaalt. Bovendien bieden de beste wifi-routers geweldige prestaties en extra beveiligingsfuncties.  • Hoe maak je van een oude router een wifi-extender
  • De beste antivirussoftware om uw pc schoon te houden
  • Modem versus router: hoe verschillen ze en wat doen ze?
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het maakt niet uit welke router je hebt, als je met de instellingen wilt spelen, moet je er vrijwel zeker op afstand op inbellen met een webbrowser op een apparaat dat is verbonden met zijn wifi-netwerk.

Dit kan een lastig proces zijn, omdat u het IP-adres van uw router moet vinden om er toegang toe te krijgen, en vervolgens de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord op te geven om in te loggen en instellingen te wijzigen.

Het volgen van de onderstaande stappen, die zijn geschreven in de veronderstelling dat u toegang hebt tot een Windows-pc, zou het proces een beetje soepeler moeten maken. Als u problemen ondervindt, neemt u contact op met de fabrikant van uw router voor hulp bij het oplossen van problemen.

Toegang krijgen tot de instellingen van uw router: Controleer uw IP-adres

een. Om de instellingen van je router te wijzigen, moet je ermee kunnen praten, en daarvoor moet je het IP-adres weten. Veel routers gebruiken 192.168.1.1 als hun standaard IP-adres, maar de jouwe kan anders zijn.

Om het zeker te weten, sluit u een pc aan op het wifi-netwerk van uw router; dit is het gemakkelijkst te bereiken met een laptop, aangezien veel desktop-pc's geen ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit hebben.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

twee. Zodra u een Windows-pc hebt aangesloten op het betreffende Wi-Fi-netwerk, opent u de Opdrachtprompt (het gemakkelijkst bereikt door op de Start-knop te drukken en 'command' te typen, en vervolgens Opdrachtprompt te selecteren in de resultaten) en typ ipconfig in de opdrachtregel.

Blader door de resultaten totdat u een sectie ziet met de tekst Ethernet-adapter of Wireless LAN-adapter; dit is uw verbinding met uw router en het adres dat wordt vermeld naast Standaard gateway is het IP-adres van uw router.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Bonus: Als u Windows 10 gebruikt, kunt u het IP-adres van uw router opzoeken zonder de opdrachtprompt te openen. Open in plaats daarvan het gedeelte Netwerk en internet van uw Windows 10-instellingenmenu door op de Start-toets te drukken en 'instellingen' te typen, op Enter te drukken en vervolgens te navigeren naar Netwerk & internet > Status > 'Bekijk hardware- en verbindingseigenschappen.'

Blader door de lijst Eigenschappen totdat u een item ziet voor Standaard gateway — het nummer ernaast moet het IP-adres van uw router zijn.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Toegang krijgen tot de instellingen van uw router: Log in op uw router

een. Zodra u het IP-adres van uw router weet, zou inloggen vrij eenvoudig moeten zijn: gewoon typ het IP-adres in de adresbalk van uw browser, en uw router zou u naar een pagina moeten sturen waarin om uw login en wachtwoord wordt gevraagd.

Onthoud dat u dit moet doen op een apparaat dat op uw router is aangesloten, via Wi-Fi of een Ethernet-kabel!

(Afbeelding tegoed: toekomst)

twee. Idealiter onthoudt u de login en het wachtwoord voor uw router, dus dit onderdeel is een fluitje van een cent. Maar we leven in een wereld van realiteiten, niet van idealen, en de waarheid is dat de meesten van ons moeite hebben om de inloggegevens van onze router te onthouden.

Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de router niet meer weet, houd er dan rekening mee dat u er misschien nog nooit een hebt ingesteld, dus u kunt zich mogelijk aanmelden met de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord van de router.

Veel routers worden geleverd met: beheerder en wachtwoord als hun standaard gebruikersnaam en wachtwoord, respectievelijk; als die niet werken op je router, kun je het ook opzoeken op Routerwachtwoorden , die een grote database met standaard routerlogins bijhoudt.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Als u de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord niet kunt vinden om in te loggen op uw router, zou u in staat moeten zijn om: reset het in plaats van. Sommige routers bieden een optie om u te helpen herstel je wachtwoord , vaak geactiveerd als u niet correct inlogt. Hiervoor moet u vaak het serienummer van uw router opgeven, dat u meestal aan de achterkant of onderkant van de router kunt vinden.

Andere routers vertellen je dat gewoon reset de router als u uw inloggegevens niet meer weet, wat meestal wordt bereikt door: de resetknop van de router tien seconden ingedrukt houden . De meeste routers hebben kleine resetknoppen aan de achterkant of onderkant, hoewel je vaak een pen of paperclip nodig hebt om de knop ingedrukt te houden.

Nadat u de router heeft gereset, zou u zich erop moeten kunnen aanmelden met de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord van de fabrikant.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Toegang krijgen tot de instellingen van uw router: Routerinstellingen wijzigen

een. Nadat u zich via een aangesloten browser op uw router hebt aangemeld, zou u vrij spel moeten hebben om de gewenste instellingen te wijzigen. De meeste moderne routers bieden een scala aan aanpasbare opties in een vereenvoudigde grafische interface, dus het zou vrij eenvoudig moeten zijn om instellingen veranderen zoals de Wifi wachtwoord , de Naam wifi-netwerk , welke websites worden geblokkeerd, of er een gast wifi-netwerk , en meer.

Veel moderne routers bieden geautomatiseerde handleidingen voor ten minste enkele van deze instellingen, en we raden u aan de documentatie van de router (of Google) te raadplegen voordat u iets wijzigt dat u niet begrijpt.

Als er iets catastrofaal gebeurt en je router niet meer werkt zoals je wilt, kun je hem altijd resetten (met de eerder genoemde resetknop) terug naar de fabrieksinstellingen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

twee. Als je eenmaal hebt bereikt wat je wilde doen, overweeg dan even de tijd te nemen om de beveiligingsinstellingen van je router te bekijken en ervoor te zorgen dat ze in orde zijn.

beste 6 inch mobiele telefoon

Als u bijvoorbeeld nog steeds de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord van de router gebruikt, moet u deze zo snel mogelijk wijzigen - als u de inloggegevens van uw router op internet kunt opzoeken, kunnen andere mensen dat ook!

Bekijk onze gids voor: hoe u uw wifi kunt beveiligen en de beveiliging van uw router verbeteren voor meer ideeën over hoe u de afweer van uw netwerk kunt verbeteren.

De beste routerdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen13uur22minuten19droogKorting NETGEAR WiFi 6 Mesh-bereik... Amazone Prime $ 129,99 $ 73,53 Visie Korting 4-poorts NETGEAR EAX20 - Wi-Fi... Dell $ 129,99 $ 79,99 Visie Korting NETGEAR - EAX20 AX1800 WiFi 6... Walmart $ 149,99 $ 95,58 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen