Hoe u een back-up van uw iPhone maakt - en waarom u dat zou willen

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

U zou er niet aan denken om geen back-up te maken van alle kritieke gegevens op uw computer. (Tenminste jij zou moeten' droom er niet van om uw computer zonder back-ups te laten werken.) Hetzelfde zou moeten gelden voor het maken van een back-up van uw iPhone en al zijn inhoud.)

Je hebt tenslotte veel belangrijke dingen op je telefoon staan, van contactgegevens tot foto's tot muziek en andere bestanden. Het verliezen van die gegevens zal op zijn best onhandig zijn - stel je voor dat je al je apps opnieuw moet installeren - en in het slechtste geval hartverscheurend, als kostbare foto's en bestanden zouden verdwijnen zonder een back-up.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Gelukkig is het maken van een back-up van je iPhone vrij eenvoudig, en Apple biedt meerdere manieren om dit te doen. Je hebt de keuze om een ​​back-up van je iPhone te maken op iCloud, je Mac of iTunes op een pc. En de methode die u kiest, bepaalt de frequentie van uw iPhone-back-up.

Als je de iCloud-back-up van Apple gebruikt, wordt er automatisch een back-up van je telefoon gemaakt telkens wanneer je telefoon is vergrendeld, is aangesloten op een stopcontact en is verbonden met een wifi-netwerk. Als je een Mac gebruikt, zal je iPhon elke keer dat je je telefoon aansluit op een poort op je Mac een back-up maken (ofwel USB of Thunderbolt, afhankelijk van hoe nieuw een machine is waar we het over hebben).

Hier leest u hoe u een back-up van uw iPhone maakt met behulp van elke methode.

Een back-up maken van een iPhone naar iCloud

een. Open Instellingen op je iPhone.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Tik op je naam bovenaan de Instellingen-app.

Samsung Galaxy S21 5g specificaties

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Tik op iCloud.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Tik op iCloud en scrol omlaag naar iCloud-back-up. Selecteer dat.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Tik op iCloud-back-up en schuif de iCloud-back-upschuifregelaar aan op.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Een back-up maken van een iPhone naar een Mac (macOS Catalina en Big Sur)

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

een. Verbind je iPhone met je Mac met behulp van een Lightning-naar-USB- of Lightning-naar-Thunderbolt-kabel, afhankelijk van de beschikbare poorten op uw Mac.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Als u wordt gevraagd uw computer te vertrouwen op je iPhone, voer je toegangscode in .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Een Finder-venster openen en zoek en selecteer uw telefoon in de Locaties gedeelte van de zijbalk van de Finder. Als je je Mac op je telefoon moest vertrouwen, moet je misschien ook je telefoon op je Mac vertrouwen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

4. Zoek het gedeelte Back-ups en selecteer Maak een back-up van alle gegevens op je iPhone op deze Mac .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Als u uw back-up versleutelt, worden uw gegevens, zoals wachtwoorden en gezondheids- en activiteitsgegevens van uw apparaat en Apple Watch opgeslagen. Versleutel uw back-up als u van deze informatie een back-up wilt maken .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Klik op Nu een back-up maken .

Wanneer uw back-up met succes is voltooid, geeft de Finder de laatste back-updatum en -tijd weer.

Een back-up maken van een iPhone op een Mac met macOS 10.14 of eerder

Als je nog niet hebt geüpgraded naar de nieuwste versies van macOS, is iTunes nog steeds de plek om een ​​back-up van je telefoon te maken.

een. Verbind je iPhone met je Mac met behulp van een Lightning-naar-USB-kabel.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Als u wordt gevraagd uw computer te vertrouwen op je iPhone, voer je toegangscode in . Als je je Mac op je telefoon moest vertrouwen, moet je misschien ook je telefoon op je Mac vertrouwen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. iTunes openen en klik op het telefoonpictogram.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Zoek het gedeelte Back-ups en selecteer uw back-upoptie — u kunt ervoor kiezen om een ​​back-up te maken naar uw computer of naar de cloud. U kunt er ook voor kiezen om uw back-up te versleutelen als u wachtwoorden en gezondheids- en activiteitsgegevens wilt bewaren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Klik op Nu een back-up maken .

Een back-up maken van een iPhone op een Windows-pc

Net als bij Macs met iets ouder dan macOS Catalina, is iTunes de app die je nodig hebt om een ​​back-up van je iPhone te maken op een Windows-pc. In feite zijn de stappen hetzelfde.

een. Verbind je iPhone met je pc met behulp van een Lightning-naar-USB-kabel.

2. Als u wordt gevraagd uw computer op uw iPhone te vertrouwen, voer je toegangscode in .

3. Open iTunes en selecteer je iPhone.

Vier. Zoek het gedeelte Back-ups en selecteer uw back-upoptie — net als op de Mac kun je ervoor kiezen om een ​​back-up te maken naar je computer of naar de cloud. U kunt ook een versleutelde back-up hebben.

5. Klik op Nu een back-up maken.

Meer iPhone-tips

De beste airpods-deals van vandaag 117 Amazon-klantrecensies Black Friday Sale eindigt over02dagen05uur46minuten03droog Apple EarPods met afstandsbediening en... Walmart $ 16,89 Weergave Apple EarPods met Lightning... Walmart $ 19 Weergave Apple AirPods met opladen... Walmart $ 169 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen