Hoe maak je een back-up en herstel je sms-berichten op Android

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Wilt u weten hoe u een back-up kunt maken van sms-berichten en deze kunt herstellen op Android? Wees gewaarschuwd dat dit een gebied is waarop de ingebouwde back-upmechanismen van Google het niet helemaal redden: u kunt een kopie van al uw sms-berichten opslaan in Google Drive (samen met uw app-gegevens, oproepgeschiedenis en contacten), maar het dekt standaard geen MMS-berichten en back-ups worden slechts 57 dagen bewaard. Google zou dit in de loop van de tijd kunnen verbeteren, zoals het heeft gedaan met andere Android Berichten-functies .

Maar voor het maken van een volledige back-up van uw Android-sms-berichten is daarom het gebruik van een app van derden vereist. In deze handleiding laten we u zien hoe u het kunt gebruiken, zodat u zowel een back-up van uw sms-berichten kunt maken als ze gemakkelijk kunt herstellen.  • Lees onze handleiding over het opnemen van een gesprek op Android
  • Hoe maak je een screenshot op Android
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Je moet gebruiken SMS-back-up en -herstel om uw sms-berichten op Android volledig te beschermen. Er is een gratis, door advertenties ondersteunde versie die alles doet wat je nodig hebt, of je kunt er $ 4,49 voor betalen SMS Back-up & Herstel Pro om advertenties te verwijderen.

beste xbox series x accessoires

We raden u ook aan om een ​​Google Drive-, Dropbox- of OneDrive-account bij de hand te hebben, zodat u uw back-up kunt opslaan in een cloudopslagservice en deze vanaf daar kunt herstellen. Hierdoor blijft uw back-up veiliger dan wanneer u deze op uw Android-apparaat zelf zou opslaan. Als je klaar bent, volg je de onderstaande stappen.

Hoe maak je een back-up en herstel je sms-berichten op Android

1. Installeer SMS-back-up en -herstel uit de Play Store.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

twee. Open de app en tik op Aan de slag. Alle toestemmingsverzoeken toestaan , dan tik op Een back-up instellen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Zorg ervoor dat Berichten is aangevinkt. Schakel Oproeplogboeken uit, tenzij u er tegelijkertijd een back-up van wilt maken. Tik op Volgende.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Vier. Kies waar u uw berichten wilt opslaan en tik op 'Volgende'. We raden u aan een cloudopslagoptie zoals Google Drive te selecteren; terwijl u de back-up lokaal op uw apparaat kunt opslaan, raakt u deze kwijt als uw telefoon kapot gaat, net zoals u de berichten zelf zou verliezen. Als u een cloudservice selecteert, log in en tik op Toestaan wanneer SMS Backup & Restore om toegang vraagt.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

5. Kies een bestand om uw back-up op te slaan. De app zou standaard een bruikbare map moeten hebben, zoals: Mijn drijfveer als u Google Drive gebruikt. Als u de locatie wilt wijzigen, tik op de standaard mapnaam , dan tik op het symbool met de drie stippen in de rechterbovenhoek. Tik op Map maken, noem het, tik op OK en tenslotte tik op Deze map gebruiken aan de onderkant.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

6. Tik op Opslaan, gevolgd door Volgende. Optioneel kunt u automatische terugkerende back-ups plannen, maar als u dat niet wilt deselecteer Terugkerende back-ups plannen en kraan Nu backuppen .

(Afbeelding tegoed: toekomst)

7. Wacht tot uw back-up is voltooid. Nu is het beschikbaar om te herstellen. Als u een back-up terugzet naar een gloednieuwe telefoon, installeer SMS Backup & Restore en open het op het nieuwe apparaat.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

8. Om een ​​back-up te herstellen, tik op het pictogram met drie regels in de linkerbovenhoek van de app, dan tik op Herstellen.

philips 3200 lattego vs breville

(Afbeelding tegoed: toekomst)

9. Selecteer de locatie waar uw back-up is opgeslagen. De app moet uw meest recente back-up detecteren en deze automatisch laten selecteren op het volgende scherm.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

10. Tik op Herstellen. Mogelijk wordt u gevraagd om de standaard sms-app te wijzigen; als, tik op OK, dan selecteer SMS Backup & Restore en tik op Als standaard instellen. Je kunt dit later altijd weer wijzigen in de Android-instellingen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

elf. Wacht tot je back-up is hersteld en dan tik op Sluiten.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De beste Samsung Galaxy S21-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen13uur44minuten46droog Samsung Galaxy S21 5G, VS... Amazone $ 546 Visie Galaxy S21 5G 128GB (Verizon) Samsung $ 799,99 Visie Samsung Galaxy S21 ontgrendeld... Walmart $ 899,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen