Hoe meerdere bestanden batchgewijs hernoemen in Windows 10

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Zowel thuis als op het werk is het handig om te weten hoe je meerdere bestanden in batch kunt hernoemen in Windows 10. Rechts klikken en handmatig elk bestand hernoemen kan nodig zijn als ze verschillende naamformaten nodig hebben, maar het is veel sneller en gemakkelijker om de naam in bulk te wijzigen .

Windows 10 biedt een paar manieren om dit te doen, waaronder het gebruik van de opdrachtprompt- en PowerShell-tools, maar eerlijk gezegd zijn deze gecompliceerd en gemakkelijk fout te gaan als je er geen ervaring mee hebt. Het is een stuk eenvoudiger en nog steeds snel om bestanden batchgewijs te hernoemen via Verkenner. In deze handleiding laten we u zien hoe.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Er zijn twee technieken die we aanbevelen om bestanden bulksgewijs te hernoemen in Verkenner. De eerste omvat het één voor één hernoemen van individuele bestanden, wat niet ideaal klinkt voor het hernoemen van batches, maar met bepaalde toetsenbordinvoer kun je dingen aanzienlijk versnellen.

We laten u ook zien hoe u een verzameling bestanden in één keer hernoemt, wat de snelste methode is als u zich niet druk maakt over het geven van specifieke namen aan specifieke bestanden. In plaats daarvan hebben alle bestanden die u hebt geselecteerd dezelfde naam, met een automatisch toegewezen nummer-ID voor elk bestand.

Hoe meerdere bestanden in Windows batchgewijs te hernoemen: bestanden afzonderlijk hernoemen

1. Open Verkenner en navigeer naar waar uw bestanden zijn opgeslagen .

beste macbook pro 2020-hoes

(Afbeelding tegoed: toekomst)

2. Klik met de rechtermuisknop op het eerste bestand in de map en klik vervolgens op Naam wijzigen.

nieuwe vs oude Apple TV

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Typ de nieuwe naam voor het bestand en druk vervolgens op de Tab-toets op uw toetsenbord. Hiermee wordt tegelijkertijd de nieuwe naam van het bestand opgeslagen en vervolgens het volgende bestand geselecteerd, zodat u daar ook meteen een nieuwe naam voor kunt typen.

zet chrome donkere modus aan

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Vier. Ga door met het typen van bestandsnamen en druk op Tab om naar het volgende bestand te gaan, totdat al uw bestanden zijn hernoemd.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Meerdere bestanden batchgewijs hernoemen in Windows: Hernoem bestanden in bulk

1. Open Verkenner en navigeer naar waar uw bestanden zijn opgeslagen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

lg are vs samsung qled

2. Selecteer alle bestanden waarvan u de naam wilt wijzigen. U kunt dit doen door met uw cursor over de bestanden te klikken en deze te slepen, of door de Ctrl-toets ingedrukt te houden en één keer op elk bestand te klikken.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Klik met de rechtermuisknop op de eerste van de gemarkeerde bestanden en klik op Naam wijzigen.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

4. Typ de nieuwe bestandsnaam — onthoud dat dit wordt toegepast op elk bestand dat u hebt geselecteerd — en druk op de Enter-toets.

Samsung s20 prijs in de VS

(Afbeelding tegoed: toekomst)

5. Alle geselecteerde bestanden worden hernoemd , met behulp van een [Bestandsnaam] [nummer] formaat om elk bestand afzonderlijk identificeerbaar te houden.

En dat is het! Je hebt in één keer alle bestanden in die map hernoemd.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

De beste laptopdeals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen06uur46minuten27droog MacBook Air M1 Amazone $ 849 Visie Deal eindigtma 29 novKorting Lucht met M1-chip (13-inch,... Walmart $ 1.544,92 $ 998 Visie MSI - GF65 THIN 15.6' Gaming... Beste koop $ 999,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen