Hoe u uw grafische kaart kunt benchmarken

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Wilt u weten hoe u uw grafische kaart kunt benchmarken? Het is een redelijke vraag. Je hebt tenslotte net een flinke som geld uitgegeven aan een NVIDIA- of AMD GPU, dus waarom zou je dat beest niet laten vliegen en kijken wat het echt kan?

Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om het gevaarlijk verslavende konijnenhol van framesnelheden en kloksnelheden te negeren en gewoon door te gaan met waarom je de kaart in de eerste plaats hebt gekocht (namelijk plezier hebben met het spelen van games), maar waar is de vreugde daarin?  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Benchmarks zijn een leuke manier om je setup te vergelijken met die van andere mensen, en kunnen worden gebruikt om je te helpen je GPU aan te passen en te sleutelen om ervoor te zorgen dat deze op de best mogelijke prestaties draait. Het is een beetje zoals het meten van de prestaties van een auto op een circuit, voordat hij gaat sleutelen aan de motor om het laatste beetje vermogen eruit te persen.

Het klinkt misschien intimiderend, maar dat is het echt niet. Geloof ons niet? Prima. We zullen het je laten zien, maar laten we snel bespreken wat een GPU-benchmark eigenlijk is voordat we er blindelings in duiken.

Hoe uw grafische kaart te benchmarken: wat is een GPU-benchmark?

Een GPU-benchmark omvat meestal een beetje software die intense grafische uitdagingen voor uw GPU werpt, om te zien hoe deze presteert onder stress. Deze uitdagingen hebben vaak de vorm van 3D-omgevingen en je kunt instellingen zoals de resolutie en kwaliteit aanpassen om de belasting te verhogen of te verlagen.

De absoluut absolute minimum acceptabele framesnelheid voor de meeste gamers is 60 fps, hoewel veel enthousiastelingen niets minder dan 144 fps of zelfs 244 fps accepteren, om gelijke tred te houden met hun high-end gaming-monitoren.

Als je GPU een intense test kan uitvoeren zonder onder de 60 fps te komen, moet hij alles aankunnen zonder prestatieverlies. Dit betekent dat al je game-ervaringen soepel en stabiel zullen zijn, zodat je kunt genieten van games zoals hun ontwikkelaars het bedoeld hebben.

Het is duidelijk dat hoe hoger de resolutie en grafische details die u selecteert, zowel in benchmarks als in de games zelf, hoe meer druk op uw GPU wordt uitgeoefend. Als je het geluk hebt een waanzinnig krachtige kaart te bezitten, zoals de Nvidia RTX 3080 of 3090, zou deze de meeste dingen aan moeten kunnen met Ultra-instellingen.

Met dat uit de weg, laten we beginnen met het benchmarken van uw grafische kaart.

Hoe u uw grafische kaart kunt benchmarken

Er zijn veel verschillende benchmarking-opties die er zijn. Een van de meest populaire is 3DMark-benchmark , die tal van gespecialiseerde benchmarks biedt voor alle apparaten, variërend van standaard GPU-tests tot VR-specifieke benchmarks en meer.

Hoewel er gratis versies beschikbaar zijn, hebben ze beperkte opties (hoewel u ook van harte welkom bent om de volledige versies te kopen.) Voor deze gids gebruiken we Hemelbenchmark , die een gratis versie heeft met een royale hoeveelheid instellingen waarmee je toch alles goed kunt testen.

Om u bij voorbaat te waarschuwen dat, vanwege GPU-tekorten op het moment van schrijven kon deze schrijver zijn game-pc-build niet voltooien. Als gevolg hiervan zijn de onderstaande schermafbeeldingen gemaakt met een benchmark op een Asus Ultrabook, met een Nvidia MX150, die lang niet zo krachtig is als een gewone desktop-GPU.

Het maakt voor u geen verschil in termen van de stapsgewijze instructies, maar we wilden onze slechte resultaten uitleggen voor het geval u zich dit afvraagt.

1. Hemelbenchmark downloaden naar uw pc vanaf de officiële Heaven-website . Hoewel je van harte welkom bent om de betaalde versie te krijgen, is de gratis versie een geweldige plek om te beginnen en kan worden gedownload door klikken op de groene knop aan de linkerkant .

hoe apex-munten te krijgen?

Nadat het bestand is gedownload, dubbelklikt u erop en installeert u het. Zo eenvoudig is het.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

2. Zodra Heaven Benchmark is geïnstalleerd, wil je het programma starten. De gemakkelijkste manier om dit te doen is om typ 'Heaven Benchmark' in de Windows-zoekbalk .

Wanneer de naam in uw zoekresultaten verschijnt, dubbelklikt u erop om de benchmarking-tool te openen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Op het hoofdscherm in Heaven Benchmark kun je een paar dingen instellen voordat de eigenlijke benchmark begint. Voor beginners raden we aan alles te laten zoals het is op de standaard aangepaste instelling, die de beste instellingen voor uw machine kiest.

Als je hier dingen wilt aanpassen, ben je meer dan welkom, maar als je dingen doet zoals het verhogen van de resolutie, hoeveelheid anti-aliasing en grafische kwaliteit, zullen je cijfers duidelijk een hit krijgen.

Je kunt deze instellingen ook tijdens de benchmark zelf wijzigen, via een knop Instellingen bovenaan, die als een van de opties verschijnt wanneer deze wordt uitgevoerd. Er is ook een knop Kwaliteit ernaast waarmee u de grafische kwaliteit tijdens de benchmark kunt wijzigen.

Opmerking: In onze schermafbeeldingen hebben we de benchmark uitgevoerd in de venstermodus met een zeer eenvoudige 720p-resolutie in plaats van Volledig scherm bij Full HD te selecteren, vanwege het ontbreken van een goede desktop-GPU. Omdat bijna elke gamer op volledig scherm zou spelen met de oorspronkelijke resolutie van hun monitor, raden we je aan om te kiezen voor Volledig scherm wanneer je jezelf benchmarkt.

Zodra dat allemaal is gesorteerd, klikt u op de knop Uitvoeren onder aan Instellingen om te beginnen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

zijn ps5 overal op voorraad

Vier. Wanneer de benchmark loopt, wordt u aangenomen op een virtuele rondleiding door een middeleeuws dorp . Hoe goed dit dorp eruitziet, hangt af van je instellingen van eerder. Draaien met maximale resolutie en ultrakwaliteit ziet er natuurlijk beter uit dan wat dan ook bij lagere instellingen.

Tijdens de test moet u: houd de FPS-teller in de gaten rechtsboven, samen met de temperatuur. De FPS-teller is vrij duidelijk - het geeft een cijfer voor de frames per seconde die uw kaart bereikt, in realtime.

De temperatuur is temperatuur van de GPU zelf . Benchmarks zijn daarom een ​​goede manier om de koeling van uw pc-build te stresstesten. Als je temperaturen van 100+ graden Celsius krijgt, moet je de luchtstroom regelen. Bij de meeste games kom je niet in de buurt van die temperaturen.

Elders langs de bovenkant van het scherm zie je knoppen waarmee je dingen on-the-fly kunt aanpassen. Om de eigenlijke benchmark te starten, klik op de Benchmark-knop in de linkerbovenhoek.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Terwijl de benchmark loopt, heb je de mogelijkheid om het automatisch zijn ding te laten doen, of handmatig de camera-instellingen bedienen zodat je vrij rond de wereld kunt vliegen of zelfs kunt lopen, waarbij je in-game-activiteiten simuleert. Dit kan door de cameraknop selecteren in de linkerbovenhoek.

Zoals eerder vermeld kun je tijdens de benchmark ook diverse andere instellingen wijzigen door op de knoppen bovenaan te drukken. Deze omvatten de grafische kwaliteit, resolutie en meer . Speel met deze opties om te zien hoe dit de prestaties beïnvloedt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. U hoeft eigenlijk niets te doen om de benchmark te beëindigen, de test stopt vanzelf, u de algemene score presenteren . Jij kan klik op Opslaan rechtsonder als u uw resultaten wilt opslaan voor latere vergelijking.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. Wanneer u op Opslaan klikt, krijgt u een scherm te zien waarin u: sla het resultatenbestand op uw voorkeurslocatie op . In ons geval hebben we de klassieke luie zet gedaan om rechtstreeks op het bureaublad op te slaan.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

8. Nadat u uw resultaten hebt opgeslagen, kunt u ze op elk gewenst moment bekijken door het bestand te zoeken en erop te dubbelklikken. Zij zijn opgeslagen als een html-bestand , dus je kunt open ze in elke browser .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

9. Als u wilt zien hoe uw grafische kaart zich verhoudt tot anderen, bezoek de Unigine Leaderboards-pagina , die meerdere leaderboard-lijsten heeft met duizenden scores. Jij kan kies de relevante voorinstelling om kijk hoe uw score zich verhoudt.

Waarschuwing: dit kan behoorlijk demoraliserend zijn, aangezien er genoeg mensen zijn die het behalen van de hoogste benchmarkscores als een serieuze hobby beschouwen.

Apple flip-telefoon releasedatum

Daarna zit er niets anders op dan lekker te gamen. Of, natuurlijk, blijven benchmarken en constant instellingen en case-componenten aanpassen, voor altijd op jacht naar hogere en hogere aantallen. De keuze is aan jou.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De beste deals voor grafische kaarten van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02uurvijftigminuten42droog Samsung 64GB EVO Plus-klasse... Amazone Prime $ 10 Weergave V7® RMBLANK1U10-1N Rek 1U... nietjes $ 42,59 Weergave MSI GTX 1050 TI 4GT OC -... Walmart $ 381,99 Weergave Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen