Hoe een telefoonnummer op Android te blokkeren

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

zelda joy met releasedatum

Weten hoe je een telefoonnummer op Android blokkeert, zal zeker handig zijn als je constant spam en promotionele sms-berichten of oproepen ontvangt van een ongewenst persoon,

Op dit moment is Android het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld - in tegenspraak met Apple's iOS - met meer dan 2,5 miljard actieve gebruikers in meer dan 190 landen. Dus als je een van de vele Android-gebruikers bent die een manier proberen te vinden om een ​​telefoonnummer op je smartphone te blokkeren, dan hebben we je gedekt.Of je nu een beginnende Android-gebruiker bent of een van de weinige gelukkige gebruikers die tot nu toe niet heeft hoeven overwegen om een ​​bepaald telefoonnummer te blokkeren/rapporteren, dit is een van de meest voorkomende praktijken voor de meeste smartphonegebruikers.

Simpel gezegd, door een telefoonnummer te blokkeren, beperk je de persoon (of AI-bot) erachter om helemaal geen contact met je op te nemen. Dit betekent dat er geen oproepen en sms-berichten van een geblokkeerde afzender naar je telefoon gaan. U kunt echter nog steeds contact opnemen met een geblokkeerd telefoonnummer via een telefoontje en de ontvanger moet uw oproep kunnen beantwoorden.

Hieronder hebben we een stapsgewijze handleiding opgesteld voor het blokkeren van een telefoonnummer op Android via zowel de Telefoon-app als uw contactenlijst. Houd er rekening mee dat we op het moment van schrijven een Samsung Galaxy A20e gebruikten. Het is ook vermeldenswaard dat sommige screenshot-elementen om privacyredenen vervaagd/bedekt waren.

Hoe een telefoonnummer op Android te blokkeren via de Telefoon-app

een . Zoek eerst en tik op het pictogram Telefoon-app in het hoofdmenu.

(Afbeelding tegoed: Samsung)

hoe de iPhone-batterij te testen

twee . Volgende, tik op het pictogram met de drie stippen , die aan de rechterkant van het scherm zou moeten verschijnen.

(Afbeelding tegoed: Samsung)

3 . Ga je gang en tik op de optie Instellingen in het vervolgkeuzemenu zoals hieronder weergegeven.

(Afbeelding tegoed: Samsung)

4 . Volgende, selecteer de optie 'Bloknummers' . En als je jezelf probeert te beschermen tegen spam, bekijk dan zeker onze gids op hoe spam-sms-berichten te blokkeren en te rapporteren voor meer begeleiding.

(Afbeelding tegoed: Samsung)

5 . In dit stadium kunt u: een functie inschakelen die onbekende of privénummers blokkeert door het grijze pictogram te wisselen.

Naar een nieuw nummer blokkeren je kan of: typ het nummer handmatig in, selecteer er een uit de 'Recente' oproepen/sms-berichten of uit uw lijst met contacten . Als je het eerste doet, zorg er dan voor dat je op 'Gereed' en '+' tikt om het proces te voltooien.

(Afbeelding tegoed: Samsung)

Gefeliciteerd! Je bent helemaal klaar. Jij kan verwijder een geblokkeerd nummer op elk gewenst moment door op het '-'-pictogram te tikken ernaast.

beste usb 3.1-flashdrive

(Afbeelding tegoed: Samsung)

Een telefoonnummer op Android blokkeren via de app Contacten

een . Zoek eerst en tik op de app Contacten uit het hoofdmenu.

(Afbeelding tegoed: Samsung)

twee . Volgende, selecteer een persoon die u wilt blokkeren uit uw lijst met contactpersonen.

lg 43 inch smart-tv

(Afbeelding tegoed: Samsung)

3 . Ga je gang en tik op het pictogram met de drie stippen , die rechtsonder in uw scherm zou moeten verschijnen.

(Afbeelding tegoed: Samsung)

4 . Volgende, tik op de optie 'Contact blokkeren' in het vervolgkeuzemenu.

Harry Potter-film in volgorde

(Afbeelding tegoed: Samsung)

5 . Bijna daar! Bevestig je keuze door op ' te tikken Blok' in het pop-upvenster. Begrepen? Oké, je bent helemaal klaar. Jij kan een nummer uit je geblokkeerde lijst verwijderen door op het pictogram met de drie stippen te tikken en door 'Deblokkeer contact' te selecteren.

(Afbeelding tegoed: Samsung)

    Meer: Beste Android VPN die momenteel beschikbaar is
De beste Samsung Galaxy S21-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over02dagen01uur38minuten59droog Samsung Galaxy S21 5G, VS... Amazone $ 551 Visie Galaxy S21 5G 128GB (Verizon) Samsung $ 799,99 Visie Samsung Galaxy S21 ontgrendeld... Walmart $ 899,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen