Iemand blokkeren of ontvrienden op Facebook

Krediet: Shutterstock/Evan Lorne

Vraag je je af hoe je iemand op Facebook kunt blokkeren of ontvrienden? We doen het allemaal op een gegeven moment. Of het nu een persoon is met wie u geen contact meer heeft of een gebruiker met wie u liever geen toegang tot uw tijdlijn heeft, u kunt deze persoon uit uw vriendenlijst verwijderen of volledig blokkeren.

Er zijn heel veel redenen om het uit te maken met iemand op Facebook. Wat je ook inspireert om die persoon uit je sociale-mediawereld te verwijderen, het is handig om te weten hoe je iemand op het sociale netwerk kunt blokkeren of ontvrienden.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Gelukkig maakt Facebook het eenvoudig om andere gebruikers te blokkeren en te ontvrienden, tijdelijk of permanent.

Houd er rekening mee dat je altijd kunt leren hoe je jezelf anoniem kunt maken op Facebook als je niet wilt worden geïdentificeerd door vreemden en vervelende kennissen. Je kunt ook onze handleiding raadplegen over hoe je je Facebook-account kunt verwijderen als je jezelf in plaats daarvan van het sociale netwerk wilt verwijderen.

Maar als je liever gewoon wat vrienden opruimt zonder je eigen account te wijzigen, lees dan verder om erachter te komen hoe je iemand op Facebook kunt blokkeren of ontvrienden.

Hoe iemand op Facebook te blokkeren

Als je iemand op Facebook blokkeert, voorkom je dat ze op enigerlei wijze met je account kunnen communiceren. U kunt ook niet communiceren met het account van die persoon (maar dat wilt u waarschijnlijk niet als u ze blokkeert).

waar desinfecterende doekjes kopen?

Als u iemand op Facebook blokkeert, wordt deze ook automatisch uit uw vriendenlijst verwijderd.

1. Open eerst het Facebook-profiel van de persoon die je wilt blokkeren.

2. Klik op het ellipspictogram (...) op hun profiel.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Klik in het menu op 'Blokkeren'.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

4. Klik op 'Bevestigen' om de persoon op Facebook te blokkeren.

samsung galaxy note20 ultra hoesjes

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Als je per ongeluk iemand hebt geblokkeerd of van gedachten bent veranderd, kijk dan ook eens hoe je iemand op Facebook kunt deblokkeren.

Iemand ontvrienden op Facebook

Je hoeft iemand niet te blokkeren om je interacties met diegene op Facebook te beperken. Je kunt ze in plaats daarvan 'ontvrienden' en op een later tijdstip opnieuw vrienden maken als je wilt.

1. Open het profiel van de persoon die je wilt ontvrienden.

2. Klik op het pictogram 'persoon', naast de ellipsen (...).

(Afbeelding tegoed: toekomst)

3. Klik op 'Ontvrienden' in het menu.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

4. Klik op 'Bevestigen' om de gebruiker op Facebook te ontvrienden.

(Afbeelding tegoed: toekomst)

Je hebt nu iemand ontvriend op Facebook. Houd er rekening mee dat je ze op elk moment opnieuw als vriend kunt toevoegen, als je van gedachten verandert.

De beste Oculus Quest 2-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over01dagen16uur24minuten46droogAanbevolen verkoper Oog Quest 2 Oog $ 299 Visie Oculus Quest 2 — Geavanceerd... Amazone Prime $ 299 Visie Korting Oculus Quest 2 - Geavanceerd... Walmart $ 578,09 $ 344,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen