Een website blokkeren in Chrome

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Er zijn tal van redenen waarom het handig is om te weten hoe u een website in Chrome blokkeert.

Misschien merk je dat je vaak wordt afgeleid van je werk door Facebook en Twitter, of je probeert een aankoop op Amazon of Best Buy te weerstaan. Er kan zelfs een site zijn die u soms tegenkomt, maar niet leuk vindt vanwege aanstootgevende inhoud of inhoud van slechte kwaliteit, en die u in de toekomst wilt vermijden.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Evenzo, als u uw computer deelt met familie, wilt u misschien voorkomen dat ze toegang krijgen tot bepaalde websites, hetzij vanwege ongeschiktheid, hetzij om ze te ergeren!

Hoewel Chrome geen ingebouwde optie biedt voor het blokkeren van websites, zijn er verschillende browserextensies die het werk doen. Onze favoriet is BlockSite , die ook beschikbaar is voor Firefox en Kant , en als app voor Android en ios .

Maximale batterijduur van 11 pro

BlockSite is onlangs overgestapt op een 'freemium'-bedrijfsmodel, wat betekent dat u nu moet betalen voor sommige van de premiumfuncties. Met de gratis versie kunt u echter nog steeds elke website naar keuze blokkeren, evenals sites die specifieke woorden in hun URL's bevatten.

In onze onderstaande gids leggen we uit hoe u websites in Chrome kunt blokkeren met BlockSite, tijdelijk of permanent.

Hoe een website in Chrome te blokkeren met BlockSite

een. Ga naar de Chrome Web Store en installeer de extensie BlockSite: blokkeer websites en blijf gefocust , door klikken op Toevoegen aan Chrome in de rechterbovenhoek van de lijstpagina.

De extensie vereist de toestemming om: Al uw gegevens lezen en wijzigen op de sites die u bezoekt, wat misschien verontrustend klinkt, maar noodzakelijk is om websites effectief te blokkeren.

Klik op Extensie toevoegen om de installatie te voltooien.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. BlockSite zal nu toestemming vragen om uw gegevens te verzamelen, zodat het u inzicht kan geven in uw surfgedrag op het web en pagina's met inhoud voor volwassenen en andere inhoud kan detecteren en blokkeren.

Klik op de link om het privacybeleid van de extensie te lezen, en als je tevreden bent met de voorwaarden klik op Ik accepteer.

Als u dat niet bent, is acceptatie niet essentieel om BlockSite te laten werken, dus u kunt ervoor kiezen om deze stap over te slaan en gewoon klik op Misschien later.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Klik op Doorgaan op de volgende pagina, met alle functies die u met BlockSite krijgt. U wordt nu gevraagd om een ​​BlockSite-abonnement te kiezen om nog meer functies te krijgen, met prijzen vanaf $ 3,99 per maand als u jaarlijks betaalt.

U kunt de belangrijkste blokkeerhulpmiddelen van de extensie echter gratis gebruiken, dus klik op Overslaan in de rechterbovenhoek om te voorkomen dat u voor een abonnement betaalt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Met dat bedrijf uit de weg, kunt u websites in Chrome gaan blokkeren. Typ of kopieer en plak op de pagina Sites blokkeren het webadres van een site die u wilt blokkeren , dan klik op de groene plustekenknop.

Met de gratis versie van BlockSite kun je maximaal zes websites blokkeren. Als u meer wilt blokkeren, moet u upgraden naar een betaald abonnement.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Als alternatief kunt u tijdens het bezoeken van een website die u wilt blokkeren, klik op het BlockSite-pictogram in het extensiegebied van de Chrome-werkbalk . Als u dit pictogram niet ziet, klik op het puzzelstukje en kies Pin naast BlockSite.

alle harry potters in orde

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

6. Klik op Misschien later als u wordt gevraagd om te upgraden naar een betaald BlockSite-abonnement, dan kies Blokkeer deze site.

U ziet nu een bevestigingsbericht dat: Deze site is momenteel geblokkeerd.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

7. Wanneer u de webpagina vernieuwt of de site opnieuw probeert te bezoeken, BlockSite geeft een blokkeringspagina weer zeggen Leuk probeer of vergeet het, en vertel je dat je de site waarschijnlijk met een reden hebt geblokkeerd.

Om uw lijst met geblokkeerde sites te bekijken en te bewerken: klik op Uw lijst bewerken in de rechterbovenhoek van de blokkeringspagina, of klik met de rechtermuisknop op het werkbalkpictogram van BlockSite en kies Opties.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

8. Terug op de pagina Sites blokkeren, kunt u: deblokkeer sites door op de rode mintekenknop te klikken naast hun inzendingen.

beste hardloopschoen voor heren

In plaats van een geblokkeerde pagina weer te geven, kunt u ervoor zorgen dat BlockSite u omleidt naar een andere site wanneer u toegang probeert te krijgen tot een geblokkeerde. Klik op de knop Omleiden, voer het webadres in van de site waarnaar u wilt worden doorgestuurd , dan Klik OK.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

9. Daarnaast kun je ervoor kiezen om websites alleen tussen bepaalde tijden en op bepaalde dagen te blokkeren. Klik op de knop Schema, voer het tijdsinterval in gedurende welke u sites wilt blokkeren, en klik op Interval toevoegen.

Hieronder kunt u: dagen opgeven waarop blokkering moet worden uitgeschakeld , zoals in het weekend. Klik op Schema instellen om uw keuzes te bevestigen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

10. Met de gratis versie van BlockSite kunt u ook websites blokkeren die specifieke woorden in hun URL's, namen en beschrijvingen bevatten. Klik op de optie Blokkeren op woorden in het linkermenu en voer de woorden in die u wilt blokkeren.

Net als bij geblokkeerde websites, kunt u ervoor kiezen om URL's met geblokkeerde woorden om te leiden naar een andere site. Maar in tegenstelling tot geblokkeerde sites, stelt BlockSite geen limiet aan het aantal woorden dat u gratis kunt blokkeren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

De beste deals voor Chromebook-laptops van vandaag Verlaagde prijs Acer Convertible Chromebook... Amazone Prime $ 207,97 $ 191,67 Visie Acer Spin 311 11.6'... Walmart $ 210 Visie Acer Chromebook Spin 311... Beste koop $ 248,99 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen