Opstarten in de veilige modus van Windows 10

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Mysterieuze problemen met het maken van fouten in uw pc? Leren opstarten in de veilige modus van Windows 10 zou het volgende item op uw takenlijst moeten zijn.

Opstarten in de veilige modus is uiterst handig voor het oplossen van problemen op uw computer. Veilige modus is een basisstatus, die slechts een kleine set bestanden en stuurprogramma's gebruikt. Het kan worden gebruikt om de oorzaak van de problemen met uw apparaat te achterhalen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Als uw pc bijvoorbeeld constant crasht en wanneer u hem opstart in de veilige modus, treedt het probleem niet opnieuw op, dan weet u dat het niet de standaardinstellingen en basisstuurprogramma's zijn die het crashen veroorzaken.

Veilige modus is ook handig als uw Windows 10-apparaat extreem traag werkt, of zelfs helemaal niet opstart. Het helpt u de oorzaak van het probleem te achterhalen en is een van de eerste stappen die u kunt nemen om uw pc weer soepel te laten werken.

U kunt uw apparaat echter niet permanent in de veilige modus gebruiken, omdat het veel kritieke functies beperkt, maar het is een geweldig hulpmiddel als u problemen ondervindt om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Als je niet zeker weet hoe je moet opstarten in de veilige modus op Windows 10, dan ben je hier aan het juiste adres, want verder zullen we je uitleggen hoe je dit moet doen met eenvoudig te volgen instructies.

elektrische scooter black friday deals

Opstarten in de veilige modus van Windows 10 vanuit instellingen

Samsung s21 ultra 5g hoesje

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Als u volledige toegang hebt tot het bureaublad van uw apparaat en in de veilige modus kunt opstarten vanuit het menu Instellingen, gaat u als volgt te werk:

    Open Instellingen vanuit het Startmenu of door op Windows + I te drukken.Het menu Instellingen is supergemakkelijk te openen vanuit het menu Start, dat zich op de werkbalk bevindt, klik gewoon op het Windows-logo in de hoek en zoek vervolgens naar het kleine tandwielsymbool. U kunt ook op Windows + I drukken om het menu Instellingen te openen.Selecteer Updates en beveiliging in het menu Instellingen.Als u Updates en beveiliging niet kunt vinden in het menu Instellingen, is er een handige zoekbalk die u kunt gebruiken om het te vinden.Open het tabblad Herstel in het menu Updates en beveiliging.In de linkerkolom van het menu Updates en beveiliging vindt u het tabblad Herstel. Als je moeite hebt om het te vinden, gebruik dan de zoekbalk.Selecteer onder Geavanceerd opstarten de optie Nu opnieuw opstarten.Druk op de knop Nu opnieuw opstarten die zich onder de kop Geavanceerd opstarten bevindt. Zorg ervoor dat je alles hebt opgeslagen waar je van tevoren aan werkte.Selecteer Problemen oplossen. Selecteer Geavanceerde opties. Selecteer Opstartinstellingen. Selecteer Opnieuw opstarten.Nadat uw apparaat opnieuw is opgestart, krijgt u een menu 'Kies een optie', volgt u de bovenstaande stappen, klikt u eerst op Problemen oplossen, vervolgens op Geavanceerde opties, vervolgens op opstartinstellingen en ten slotte opnieuw op. Hiermee wordt uw apparaat opnieuw opgestart.Druk op F4 in het menu Opstartinstellingen.Nadat uw Windows 10-apparaat opnieuw is opgestart, wordt u geconfronteerd met een genummerde lijst met opties, u wilt nummer 4. Hiermee start u uw pc op in de veilige modus. Als u netwerkmogelijkheden nodig hebt in de veilige modus (d.w.z. de mogelijkheid om verbinding te maken met internet), drukt u in plaats daarvan op F5.

Opstarten in de veilige modus van Windows 10 vanaf het inlogscherm

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Als u geen toegang hebt tot uw bureaublad en daarom niet in de veilige modus kunt opstarten vanuit het instellingenmenu, is dat geen probleem. Ga als volgt te werk om toegang te krijgen tot de veilige modus vanaf het inlogscherm:

    Houd de shift-toets ingedrukt. Selecteer Vermogen. Selecteer Opnieuw opstarten.Houd de Shift-toets ingedrukt en druk terwijl u dat doet op Power (de knop op het scherm, niet de fysieke aan / uit-knop op uw apparaat) en start vervolgens opnieuw op.Selecteer Problemen oplossen. Selecteer Geavanceerde opties. Selecteer Opstartinstellingen. Selecteer Opnieuw opstarten.Nadat uw apparaat opnieuw is opgestart, start u op in het menu 'Kies een optie', volgt u deze stappen, klikt u eerst op Problemen oplossen, vervolgens op Geavanceerde opties, vervolgens op opstartinstellingen en ten slotte opnieuw op. Daarna zal uw apparaat opnieuw opstarten.Druk op F4 in het menu Opstartinstellingen.Nadat je Windows 10-apparaat opnieuw is opgestart, heb je verschillende opties voor je, je wilt nummer 4 selecteren, doe dit door op F4 te drukken. Hiermee start u uw pc op in de veilige modus. Als u netwerkmogelijkheden nodig hebt in de veilige modus (d.w.z. de mogelijkheid om verbinding te maken met internet), drukt u in plaats daarvan op F5.

Opstarten in de veilige modus van Windows 10 vanaf een leeg scherm

Als uw pc in een slechte staat verkeert en u niet eens verder kunt komen dan een leeg scherm (of het is volledig gecrasht), heeft u nog steeds een manier om naar de veilige modus te gaan.

    Houd de aan/uit-knop 10 seconden ingedrukt.Zoek de fysieke aan / uit-knop op uw apparaat en houd deze gedurende 10 seconden ingedrukt.Druk op de aan knop.Nadat het apparaat volledig is uitgeschakeld, drukt u nogmaals op de aan/uit-knop.Wanneer uw apparaat onmiddellijk opstart, houdt u de aan / uit-knop opnieuw 10 seconden ingedrukt.De tweede keer dat je een indicatie hebt dat je apparaat aan het opstarten is, zullen sommige apparaten bijvoorbeeld een productielogo tonen bij het opstarten, houd de aan / uit-knop 10 seconden geleden ingedrukt waardoor je apparaat wordt uitgeschakeld.Herhaal stap 2 en 3 een tweede keer.Schakel uw apparaat opnieuw in en zodra het begint te ontwaken, houdt u de aan / uit-knop 10 seconden ingedrukt om het uit te schakelen.Druk nogmaals op de aan / uit-knop, zodat uw apparaat deze keer volledig opnieuw kan opstarten.Nadat u stap 2 en 3 tweemaal hebt uitgevoerd, wilt u dit keer wanneer u op de aan / uit-knop drukt, uw apparaat volledig laten opstarten. U moet nu de zogenaamde Windows Recovery Environment (winRE) invoeren.Selecteer Problemen oplossen. Selecteer Geavanceerde opties. Selecteer Opstartinstellingen. Selecteer Opnieuw opstarten.Nadat uw apparaat is opgestart, ziet u een menu 'Kies een optie', volgt u deze stappen, klikt u eerst op Problemen oplossen, vervolgens op Geavanceerde opties, vervolgens op opstartinstellingen en ten slotte opnieuw op. Daarna wordt uw apparaat opnieuw opgestart.Druk op F4 in het menu Opstartinstellingen.Nadat uw apparaat opnieuw is opgestart, heeft u een lijst met opties voor u. U wilt nummer 4 selecteren door op F4 te drukken, hierdoor start u in de veilige modus. Of u kunt op F5 drukken om op te starten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

De veilige modus van Windows 10 verlaten

Dus als je klaar bent met de veilige modus, kun je er gemakkelijk uit. Start gewoon uw computer opnieuw op:

    Klik op de Start-knop. Selecteer Vermogen. Selecteer Opnieuw opstarten.U keert terug naar de normale Windows 10.
De beste muismatten-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over13uur59minuten38droogKorting Klop Klop Muismat: 5 Dagen... Amazone Prime £ 8,95 £ 7,33 Visie Korting HYPERX Speed ​​Edition Fury... Curry's £ 27,99 £ 14,99 Visie Hyperx Fury S Pro-muismat zeer.co.uk £ 29,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone John Lewis Curry's zeer.co.uk We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen