Hoe de toetsenbordtaal te veranderen

(Afbeelding tegoed: Shutterstock)

Uitzoeken hoe u de toetsenbordtaal kunt wijzigen, is niet bepaald de moeilijkste taak, maar het is niet meteen duidelijk hoe u dit moet doen.

Als iemand die tweetalig is en constant het toetsenbord op mijn laptop gebruikt, zowel voor werk als voor algemene doeleinden, wissel ik regelmatig tussen talen op mijn toetsenbordindeling. Dus als u hetzelfde probeert te doen, begeleiden we u door het hele proces.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hieronder hebben we een stapsgewijze handleiding voor het wijzigen van uw toetsenbordtaal op zowel Windows als macOS. Het kost maar een paar minuten van uw tijd en zodra u uw voorkeurstalen heeft toegevoegd, hoeft u het installatieproces niet opnieuw te doorlopen.

We laten u zelfs een sneltoets zien waarmee u direct tussen talen kunt wisselen. Klaar? Oké, laten we ernaartoe gaan.

Hoe de toetsenbordtaal in Windows te veranderen

een. Navigeer naar het linkeruiteinde van uw taakbalk (onder aan uw scherm) en klik op de Start-knop . Alternatief, tik op de Windows-toets om het hoofdmenu Start te activeren. Dan selecteer het pictogram Instellingen aan de linkerkant van het menu, dat het venster Instellingen zou moeten openen.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

afstand meten google maps iphone

twee . Volgende, klik op de optie 'Tijd & Taal' zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

3 . Ga je gang en klik op het tabblad Taal , die aan de linkerkant van het venster zou moeten verschijnen.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

4 . Scroll nu naar beneden en selecteer de optie 'Een taal toevoegen' , die zou moeten verschijnen onder de categorie 'Voorkeurstalen.'

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

5 . Typ uw voorkeurstaal of selecteer uit de gepresenteerde lijst. Als je dat eenmaal hebt gedaan, ga je gang en Klik volgende doorgaan.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

best beoordeelde 65 inch tv's

6 . Je zou nu in staat moeten zijn om installeer het geselecteerde taalpakket . In dit stadium kunt u ook beslissen of u deze taal wilt instellen als uw Windows-weergavetaal . Dit betekent dat functies zoals Instellingen en Verkenner in de nieuw geselecteerde taal verschijnen.

Klik op 'Installeren' om het proces af te ronden.

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

7 . Helemaal klaar! Je zou nu in staat moeten zijn om wisselen tussen uw toetsenbordtalen door op het taalpictogram aan de rechterkant van de taakbalk te klikken. U kunt ook de sneltoets gebruiken Shift + Alt .

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

De toetsenbordtaal wijzigen in macOS

een . Zoek eerst uw taakbalk bovenaan het scherm van uw Mac en klik op het Apple-pictogram . Volgende, klik op de optie 'Systeemvoorkeuren' in het vervolgkeuzemenu om door te gaan.

hoe een luchtreiniger te kopen?

(Afbeelding tegoed: Apple)

twee . In het nieuwe venster, ga je gang en klik op het toetsenbordpictogram .

(Afbeelding tegoed: Apple)

3 . Volgende, selecteer het tabblad 'Invoerbronnen' , die zich bovenaan het venster moet bevinden.

windows 10 opstart veilige modus

(Afbeelding tegoed: Apple)

4 . Ga je gang en klik op het plus-pictogram '+' zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

(Afbeelding tegoed: Apple)

5 . Een van beide typ uw voorkeurstaal in of selecteer uit de gepresenteerde lijst. Als je dat eenmaal hebt gedaan, ga je gang en klik op Toevoegen om het proces af te ronden.

Gefeliciteerd! Je bent helemaal klaar. Je zou nu in staat moeten zijn om wisselen tussen talen door klikken op het vlagpictogram aan de rechterkant van de werkbalk bovenaan uw scherm.

(Afbeelding tegoed: Apple)

Als alternatief kunt u een sneltoets instellen. Dit doe je door naar Systeemvoorkeuren, toetsenbord, snelkoppelingen, invoerbronnen en door het eerste vakje met de titel 'Selecteer de vorige invoerbron' aan te vinken.

Nadat u deze sneltoets heeft ingeschakeld, zou u moeten kunnen schakelen tussen uw toetsenbordtalen door: op Ctrl + Spatie drukken .

De beste Microsoft Office-deals van vandaagBlack Friday Sale eindigt over23uur25minutenelfdroog Microsoft Office 2013... Meneer Key Shop $ 49,99 Visie Korting Microsoft Office Thuis en... Walmart $ 139 $ 125,82 Visie Microsoft Office Thuis en... Amazone $ 149,99 Visie Bekijk meer Black Friday-uitverkoop deals bij Amazone Walmart Beste koop Dell We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen