Het wachtwoord wijzigen op Windows 10

Krediet: ymgerman / Shutterstock

Je weet nooit wanneer je moet weten hoe je het wachtwoord op Windows 10 moet wijzigen. Maar we weten wel dat het hebben van unieke wachtwoorden en het regelmatig wijzigen ervan iets is dat topexperts op het gebied van cyberbeveiliging vrijwel unaniem aanbevelen.

Als u hetzelfde wachtwoord voor online accounts gebruikt als uw Windows 10-apparaat (vooral als u zich aanmeldt via uw Microsoft-account), dan is dat een potentieel beveiligingsrisico en het is een situatie die u onmiddellijk wilt corrigeren. Als je bang bent dat je nooit honderden verschillende wachtwoorden zult onthouden, dan zal een van de beste wachtwoordmanagers het harde werk voor je doen.  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Het wijzigen van uw wachtwoord op Windows 10 is eigenlijk een vrij eenvoudig proces en kan in slechts een paar minuten worden gedaan - wat super handig is, want het is zeker niet iets dat u een keer moet doen en u zich daarna geen zorgen hoeft te maken, u moet uw wachtwoord minstens elke keer opnieuw instellen enkele maanden.

Een kanttekening: als je inlogt via een Microsoft-account, moet je naar hun site om uw wachtwoord te wijzigen. Microsoft laat je nu ook log in op uw account zonder wachtwoord helemaal niet.

Anders: als u niet zeker weet hoe u uw wachtwoord op Windows 10 moet wijzigen, volg dan onze stapsgewijze instructies hieronder en uw apparaat is binnen enkele minuten veilig.

1. Open het Startmenu en selecteer Instellingen

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Het Startmenu bevindt zich in de linkerbenedenhoek van de werkbalk, druk gewoon op het Windows-logo om het te openen. U kunt ook 'instellingen' typen in de zoekbalk rechts van het pictogram Startmenu.

2. Selecteer Accounts

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Nu je het instellingenmenu hebt geopend, moet je de optie Accounts selecteren. Als u om welke reden dan ook problemen ondervindt om het te vinden, kunt u ook naar Accounts zoeken met behulp van de zoekbalk bovenaan het menu Instellingen.

cyber maandag iphone 12 aanbiedingen

3. Selecteer Aanmeldingsopties

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

Aan de linkerkant van het Accounts-menu verschijnt een lijst met submenu's. Selecteer degene met het label Aanmeldingsopties in de lijst. Nogmaals, er is ook een zoekbalk, mocht u problemen ondervinden bij het vinden van het tabblad Aanmeldingsopties.

4. Selecteer onder Wachtwoord Wijzigen

(Afbeelding tegoed: Microsoft)

In het menu Aanmeldingsopties is er een tabblad met het label 'Wachtwoord', selecteer het en klik vervolgens op de knop Wijzigen onderaan. U kunt ook op Ctrl + Alt + Del drukken en 'Wachtwoord wijzigen' kiezen in het submenu dat vervolgens wordt geopend.

5. Voer uw huidige wachtwoord in

U wordt nu gevraagd om uw huidige wachtwoord in te voeren. Typ dus gewoon het wachtwoord in dat momenteel is ingesteld op uw Windows 10-apparaat.

6. Voer je nieuwe wachtwoord in

Nu kunt u een nieuw wachtwoord selecteren. U wordt ook gevraagd om het wachtwoord te bevestigen, om er zeker van te zijn dat u het zich echt herinnert. U kunt ook een wachtwoordhint instellen, een woord of zin die uw geheugen zal opfrissen als u uw wachtwoord vergeet.

Wees echter voorzichtig bij het selecteren van een wachtwoordhint, maak uw hint niet erg duidelijk, anders geeft u mogelijk ongewenste mensen gemakkelijk toegang tot uw apparaat.

Meer Windows 10-tips

Hoe u uw productsleutel voor Windows 10 kunt vinden | Bestanden versleutelen op Windows 10 | Hoe installeer ik Windows 10 | Bluetooth inschakelen voor Windows 10 | Hoe maak je een screenshot op Windows 10 | Opstarten in de veilige modus van Windows 10 | Hoe het scherm te splitsen op Windows 10 | Een scherm opnemen op Windows 10 | Hoe stuurprogramma's op Windows 10 bij te werken? | Kaart een netwerkschijf pingen i n Windows 10 | Hoe Windows 10 te updaten | Fabrieksinstellingen herstellen op Windows 10 | Windows 10 versnellen | Hoe Windows 10 opnieuw te installeren

De beste standaard laptops en aanbiedingen van vandaag Verlaagde prijs Acer Aspire E 15 15.6' Full... Walmart $ 379,99 $ 289,99 Visie Lenovo IdeaPad 120S-14 14''... Amazone $ 299,99 Visie Lenovo - 15,6' ThinkBook 15... Beste koop $ 799,99 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen