Hoe u uw standaardbrowser op Windows 10, macOS, Android en iPhone kunt wijzigen

(Afbeelding tegoed: Google, Mozilla, Microsoft, Shutterstock / TemplateStudio-illustratie)

Weten hoe u de standaardbrowser kunt wijzigen, bevrijdt u van de beperkingen die u worden opgelegd door de technische giganten.

Microsoft wil dat je de Edge-browser op je Windows-pc gebruikt, Apple wil dat je Safari gebruikt op je Mac, iPhone en iPad, en Google dwingt je om Chrome te gebruiken op je Android-telefoon en -tablet (en je Chromebook, maar dat is onvermijdelijk .) En Microsoft lijkt bijzonder dogmatisch in het markeren van de Edge-browser in Windows 11 ; gelukkig is dat niet helemaal in dezelfde mate in Windows 10.  • Cyber ​​Monday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Met zoveel andere geweldige webbrowsers beschikbaar, waaronder Firefox , Opera , Moedig , Vivaldi , en Tor-browser , is er geen reden om vast te houden aan de standaardoptie op uw desktop of mobiele apparaat. Alternatieve browsers bieden vaak meer innovatieve functies, betere privacy en superieure prestaties voor de grote kanonnen van de browserwereld, dus waarom genoegen nemen met de op één na beste?

Gelukkig is het eenvoudig om uw standaardbrowser op uw computer, telefoon of tablet te wijzigen, zodat weblinks in andere programma's en apps altijd openen in uw favoriete tool voor toegang tot internet.

In onze onderstaande gids leggen we in een paar eenvoudige stappen uit hoe u de standaardbrowser in Windows 10, macOS, Android en iOS kunt wijzigen. En natuurlijk, als u besluit dat u toch de voorkeur geeft aan Edge, Safari of Chrome, kunt u op dezelfde manier terugschakelen naar die browsers.

De standaardbrowser wijzigen in Windows 10

Het wijzigen van uw standaard Windows-browser was vroeger zo eenvoudig als het klikken op een knop in die browser om over te schakelen van uw huidige keuze. Windows 10 voegt een aantal extra stappen toe aan het proces, maar het is nog steeds vrij eenvoudig. Hier is hoe het te doen.

harley quinn cartoon seizoen 3

1. Klik op de menuknop in de rechterbovenhoek van de browser waarnaar u wilt overschakelen. Afhankelijk van de browser heeft deze knop drie stippen of drie lijnen.

Wanneer het menu wordt geopend, selecteer Instellingen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Op de pagina Instellingen die wordt geopend, klik op de optie met het label Maak standaardbrowser, Maak standaard of Maak [browsernaam] mijn standaardbrowser.

In Microsoft Edge, selecteer Standaardbrowser in het linkermenu om deze optie te openen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

beste 4k-laptop voor videobewerking

3. Windows 10 opent nu de Standaard apps-gedeelte van de app Instellingen , met uw huidige webbrowser gemarkeerd.

U kunt deze sectie ook openen door: door op de Windows Start-knop te klikken en Instellingen, Apps, Standaardapps te kiezen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Klik op uw browser en, wanneer het menu 'Kies een applicatie' verschijnt, selecteer je het programma die je wilt maken standaard browser .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

5. Windows 10 werkt de standaardinstellingen bij om uw nieuwe browser te herkennen. Alle links waarop u in andere programma's klikt, worden nu openen in uw favoriete browser .

De standaardbrowser in macOS wijzigen

Hoewel Apple er natuurlijk de voorkeur aan geeft dat je Safari in macOS gebruikt, is het er niet vies van dat je je standaardbrowser wijzigt - sterker nog, het maakt het proces extreem eenvoudig. Hier is hoe het te doen.

1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van uw scherm en kies Systeemvoorkeuren . Wanneer het vak Systeemvoorkeuren wordt geopend, klik op Algemeen .

telefoon hoesjes iphone se 2020

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Klik op het vervolgkeuzemenu 'Standaardbrowser' en selecteer de browser u wilt gebruiken als uw standaard in macOS. Als je de naam niet ziet, probeer het dan opnieuw te downloaden en te installeren.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

En dat is het. We hebben je verteld dat het gemakkelijk was in macOS!

Hoe de standaardbrowser in Android te wijzigen

Chrome is vooraf geïnstalleerd op de meeste Android-apparaten, maar je hoeft het niet als standaard te gebruiken als je liever een andere app gebruikt om te browsen. Hier leest u hoe u de standaardbrowser op uw Android-telefoon of -tablet kunt wijzigen.

beste draadloze oortelefoons met ruisonderdrukking

1. Open de app Instellingen op je Android-apparaat en tik op Apps of Apps en meldingen, afhankelijk van welke optie wordt vermeld.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Op het volgende scherm, tik op Geavanceerd om een ​​lijst met extra opties te openen, en selecteer Standaard-apps.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Tik op Browser-app aan de bovenkant van het scherm om uw standaardbrowser-app-selectie te openen. Kies de browser die u als standaard wilt gebruiken : de app moet al op uw apparaat geïnstalleerd zijn.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Sluit de app Instellingen en u zult zien dat links nu worden geopend in uw voorkeursbrowser. Als u Chrome echter start, zal het onmiddellijk vragen of u het opnieuw als uw standaardbrowser wilt instellen - Android geeft niet zo gemakkelijk op!

Hoe de standaardbrowser op iPhone of iPad te wijzigen

Net als bij macOS maakt Apple het wijzigen van uw standaardbrowser in iOS 14 uiterst eenvoudig. Dit betekent dat je niet verplicht bent om Safari op je iPhone of iPad te gebruiken, tenzij je dat wilt. Dit is wat u moet doen.

goede spellen met gesplitst scherm ps4

een. Open de app Instellingen op je iPhone of iPad en veeg door het linkermenu totdat u de app vindt die u als uw standaardbrowser wilt gebruiken.

2. Selecteer deze app om de machtigingen aan de rechterkant van uw scherm weer te geven. Tik op Standaard browser-app en kies vervolgens de browser die je wilt gebruiken uit de aangeboden opties. Er verschijnt een vinkje rechts van de naam.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Helemaal klaar, zo simpel is het! U kunt op dezelfde manier terugschakelen naar Safari, wanneer u maar wilt. Gebaseerd op de iOS 15 bèta, lijkt het er ook op dat deze instructies hetzelfde blijven wanneer Apple in de herfst de software-updates voor zowel de iPhone als iPad uitbrengt.

De beste Apple iPhone 12-deals van vandaagPlannen ontgrendeldBlack Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 45,38/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 45,38/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel Ontvang een virtuele cadeaubon van $ 100 + GRATIS Beat Studio Buds - zwart wanneer je overschakelt en activeert naar Zichtbaar Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 64GB) Vrij vooraf $ 74/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten Onbeperkt gegevens Gegevens:(downloadsnelheden van 5-12 Mbps, uploadsnelheden van 2-5 Mbps) Bekijk Deal Bij Vrij vooraf $ 74/mnd Bekijk Deal Bij Black Friday: koop 3 maanden ELK abonnement en krijg 3 maanden GRATIS Mint Mobiel VS Geen contract Apple iPhone 12 (Afbetalingen 128GB) Apple iPhone 12 (Afbetalingen 128GB) Vrij vooraf $ 47,46/mnd Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Mint Mobiel VS Geen contract Onbeperkt minuten Onbeperkt teksten 4GB gegevens oproepen:Oproepen naar MX & CA inbegrepenteksten:Berichten naar MX & CA inbegrepenGegevens:(vertraagd tot 128 kbps snelheden) Bekijk Deal Bij Mint mobiel Vrij vooraf $ 47,46/mnd Bekijk Deal Bij Mint mobiel We controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen