Hoe de batterijstatus van Android te controleren

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

U wilt weten hoe u de batterijstatus van Android kunt controleren als u dezelfde telefoon lange tijd hebt gebruikt. Naarmate u een batterij oplaadt en ontlaadt, wordt deze langzaam minder effectief in het vasthouden van stroom, wat betekent dat u vaker naar het stopcontact moet en de mogelijkheid bestaat dat u vastloopt als u onderweg bent en uw telefoon plotseling wordt uitgeschakeld.

Gelukkig zijn er manieren om de batterij in je smartphone een check-up te geven. De basismethode vertelt u alleen waar uw stroom momenteel voor wordt gebruikt, dus u kunt apps dienovereenkomstig geforceerd sluiten. U kunt ook toegang krijgen tot meer diepgaande informatie, afhankelijk van het merk telefoon dat u gebruikt, of door gespecialiseerde apps te installeren.  • De beste Android-telefoons van dit moment
  • Systeemherstel gebruiken in Windows 10
  • Black Friday deals: bekijk nu al de beste aanbiedingen!

Hieronder hebben we verschillende methoden voor u om meer te weten te komen over de batterijstatus van uw Android-telefoon. We hopen dat u door een of meer van deze methoden te gebruiken, zult ontdekken of uw telefoon met een lange levensduur nog lang meegaat.

Hoe de batterijstatus van Android te controleren: vanuit het menu Instellingen

Hoewel de bewoordingen van sommige van deze opties kunnen verschillen, zou u met deze methode de batterijactiviteit op elk recent Android-apparaat moeten kunnen controleren. Het detailniveau is echter afhankelijk van wie je telefoon heeft gemaakt.

een. In de Instellingen-app op je telefoon, selecteer 'Batterij'. Deze optie zou gemakkelijk te vinden moeten zijn in het bovenste menu, maar u kunt er ook naar zoeken door omhoog te scrollen op de pagina om de zoekbalk te vinden.

twee. Als je eenmaal in het gedeelte Batterij bent, en als de informatie die je zoekt niet meteen duidelijk is, zoek naar een optie zoals 'Batterijgebruik'.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Hier kunt u uw batterijstatus van de afgelopen 24 uur zien en welke apps het meeste stroom hebben verbruikt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Als u een app geforceerd wilt sluiten of helemaal wilt uitschakelen, tik op een van de apps in dit menu . U ziet dan de optie om uit te schakelen, geforceerd te stoppen of een optimalisatie-instelling te kiezen.

Sommige telefoonmerken laten u meer details zien dan de Pixel 4a 5G die we voor demonstratie hebben gebruikt. Op telefoons met MIUI, zoals apparaten van Xiaomi, Redmi en POCO, wordt bijvoorbeeld de huidige temperatuur van uw batterij weergegeven.

Hoewel dit niet iets is dat u regelmatig moet controleren, is elke temperatuur onder de 50 graden Celsius (ongeveer 122 Fahrenheit) volkomen normaal.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe de batterijstatus van Android te controleren met een kiescode

Android-telefoons hebben verborgen diagnostische menu's die u kunt openen door reeksen cijfers, hashes en sterretjes in te voeren in het toetsenblok in hun telefoon-app.

Er zijn er verschillende die u naar verschillende menu's brengen, maar we zullen ons concentreren op de batterijgerelateerde. Wees niet boos als uw telefoon geen batterij-informatie weergeeft.

een. Open het toetsenblok van uw telefoon in de app Telefoon. Voer de code in * # * # 4636 # * # * .

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Bij binnenkomst in de finale ' * ', je telefoon zou je naar het volgende menu moeten brengen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

twee. Zoek nu het kopje ' Informatie over de batterij. ' Als het niet verschijnt, bent u helaas uitgesloten van deze methode. Als dit het geval is, wordt door het selecteren ervan informatie weergegeven zoals het laadniveau, de gezondheid en de temperatuur.

De kiescodemethode werkte op Xiaomi-, Google- en OnePlus-apparaten die we hebben getest, maar geen enkele bood de batterij-informatie die we nodig hadden. Dit menu verscheen niet op een Samsung Galaxy A52 5G toen de code werd gebruikt. Zie hieronder voor een oplossing.

Hoe de batterijstatus van Android op een Samsung-telefoon te controleren

Hoewel de kiescode niet werkte, biedt Samsung zijn eigen batterijstatuscontrole via zijn Samsung Members-app, die standaard op zijn telefoons is geïnstalleerd.

1. Samsung-leden openen en selecteer het tabblad 'Hulp krijgen' onderaan het scherm.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Samsung Galaxy S21 Ultra-functies

twee. Selecteer bovenaan dit nieuwe menu de ' Interactieve controles ' optie.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

3. Selecteer in deze lijst met functies ' Batterij.' Deze optie is al aangevinkt op onze telefoon omdat we de stap hebben bevestigd voordat we de schermopname maakten, dus de jouwe ziet er mogelijk niet hetzelfde uit.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Vier. Nu kunt u zien hoe de Samsung Members-app de batterijduur van uw telefoon beoordeelt.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Hoe de batterijstatus van Android te controleren met een app

Als de methoden die we hierboven hebben beschreven niet de informatie bieden die je nodig hebt, dan heb je een back-up in de vorm van apps van derden. Goede voor deze taak zijn onder meer: AccuBatterij door Digibites (hieronder afgebeeld), CPU-Z door CPUID, en Batterij door MacroPinch. Deze tonen u details, waaronder de typische batterijcapaciteit, temperatuur en gebruiksinformatie.

Deze apps zijn allemaal gratis te downloaden, maar bieden Pro-versies voor een klein bedrag als je de in-app-advertenties wilt verwijderen of extra functies wilt ontgrendelen.

(Afbeelding tegoed: TemplateStudio)

Meer Android-tips

Wil je je Android-kennis verder verdiepen? We hebben ook handleidingen over hoe u Android-apps naar een SD-kaart kunt verplaatsen om ruimte vrij te maken, hoe u apps op Android kunt verbergen om dingen op uw telefoon uit het zicht te houden, en hoe de Android-cache te wissen om de prestaties van uw apparaat te versnellen.

De beste Google Pixel 5-deals van vandaag Google Pixel 5 - 5G Android... Amazone Prime $ 699 Visie Google Pixel 5 Google winkel $ 699 Visie Korting Google Pixel 3 - Smartphone -... Walmart $ 799,99 $ 710,90 Visie Toon meer aanbiedingenWe controleren elke dag meer dan 250 miljoen producten voor de beste prijzen